Μετάβαση στο περιεχόμενο

Υποχρεωτικά τα φωτοβολταϊκά σε στέγες


AArtam.

Recommended Posts

Ισως πρέπει να γίνει και αυτό υποχρεωτικό. Ποιος θα ενημερώσει τον Υπουργό;

 

Ο Υπουργός είναι ενημερωμένος, ο Έλληνας δεν είναι.

 

Επειδή εγώ είμαι φανταστικός καλλιτέχνης, ενημερώνω 1-2 έλληνες που θα διαβάσουν το ποστ μου, διότι οι υπόλοιποι θα συνεχίζουν να κράζουν.

 

Μερικοί δεν έχουν αντιληφθεί ΚΑΘΟΛΟΥ τί υποχρεώσεις έχει ένα κράτος-μέλος της EU.

 

Τέλος, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ να καταναλώνει ο Έλληνας περισσότερη ενέργεια για θέρμανση σε σχέση με το Φινλανδό, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ, ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ?

 

Αλλά γενικά η κατάσταση είναι φιάσκο.Φιάσκο τα ΠΕΑ, φιάσκο το πρόγραμμα ''εξοικονομώ κατ' οίκον'', φιάσκο η προηγούμενη επιδότηση αλλαγής κουφωμάτων, φιάσκο οι επιδοτήσεις για αγορά inverter, φιάσκο ο προηγούμενος κανονισμός θερμομόνωσης, φιάσκο ο ΚΕΝΑΚ, φιάσκο η παραγωγή ενέργειας από ΑΠΕ διότι ήθελες άδεια ηλεκτροπαραγωγού, φιάσκο οι ανεμογεννήτριες λόγω Χωροταξικού των ΑΠΕ.

 

Και όλα αυτά φιάσκο, διότι εδώ δεν είναι EU, εδώ είναι Σοβιετική Ένωση, και συγκεκριμένα η περιοχή της Πολύ Δυτικής Μογγολίας.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 109
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Αν μιλάνε γενικά για ΑΠΕ, το πιθανότερο είναι να εγκαθιστούμε παντού ηλιακούς θερμοσίφωνες.

 

Αν περισσεύει χώρος από τις απαιτήσεις του ΚΕΝΑΚ θα βάζουμε επιπλέον συλλέκτες για να φτάσουμε τους νέους στόχους.

Link to comment
Share on other sites

Αν περισσεύει χώρος από τις απαιτήσεις του ΚΕΝΑΚ θα βάζουμε επιπλέον συλλέκτες για να φτάσουμε τους νέους στόχους.

 

Με τί, με ιδιωτική πρωτοβουλία?

 

Εγώ φίλε σε ενημερώνω ότι σε κτίριο δικό μου με νότιο προσανατολισμό σκόπευα να βάλω φωτοβολταϊκά στις όψεις για ΙΔΙΩΤΙΚΗ κατανάλωση και πήρα τα @@ μου για πολεοδομικούς λόγους.

Link to comment
Share on other sites

Η γνώμη μου είναι ότι ο ενεργειακός σχεδιασμός θα πρέπει να γίνεται ανά περιοχή και Δήμο με ανάπτυξη μονάδων παραγωγής ενέργειας είτε από βιομάζα ή γεωθερμία ή φωτοβολταικά - αιολικά πάρκα σε χωροθετημένες για αυτόν τον σκοπό περιοχές του κάθε Δήμου και η ενέργεια που θα παράγεται θα καταναλώνεται τοπικά με τηλεθέρμανση των κτιρίων και τοπικό δίκτυο ηλεκτρισμού. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα γεμίζουμε τον αστικό ιστό με άσχημες κατασκευές και θα έχουμε ώφελος στην μεταφορά της ενέργειας. Επίσης η κάθε περιοχή θα σχεδιάζει τις ενεργειακές της ανάγκες σύμφωνα με τα ιδιαίτερα δικά της χαρακτηριστικά και τις δικές τις απαιτήσεις.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Για να μην τρελαθούμε επειδή ακούω παλαβά πράγματα.

 

Τι σχέση έχει ο ηλιακός με το φωτοβολταικό ? Ο ηλιακός παράγει ζεστό νερό χρήσης. Το φωτοβολταικό παράγει ρεύμα. Κύριο πρόβλημα των κτιρίων στην Ελλάδα κατά τη γνώμη μου είναι το ρεύμα που καταναλώνουμε για την ψύξη (air conditions). Με τα φωτοβολταικά παράγουμε αυτό το ρεύμα αξιοποιόντας την ηλιακή ενέργεια.

 

Επίσης γιατί θα χαλάσει το αστικό τοπίο εάν βάλουμε στις ταράτσες φωτοβολταικά με μικρή κλίση ? Υπάρχει κάποια έρευνα για αυτό ? Το φωτοβολταικό το θέλουμε να δουλέψει κυρίως το καλοκαίρι που ο ήλιος είναι γύρω στις 60 μοίρες.

 

Και δεν χρειάζεται να μπλέκουμε με ΔΕΗ. Βάζουμε και φωτοβολταικά για ιδιωτική χρήση που δεν θα συνδέονται με το δίκτυο της ΔΕΗ. Βέβαια καλό είναι να συνδέονται και να πουλάμε τις κιλοβατώρες στην 3πλάσια τιμή από ότι την αγοράζουμε. Ότι θέλει ο καθένας.

 

Φυσικά το μεγάλο πρόβλημα είναι το κόστος. Υποτίθεται ότι κάνεις απόσβεση μέσα σε κάποια χρόνια. Αλλά δεν ξέρω εάν ένα μέσο σπίτι μπορεί να ανταπεξέλθει στο αρχικό κόστος.

 

Κατά τη γνώμη μου πρέπει να εφαρμοστεί άμεσα σε δημόσια κτίρια, κτίρια του τριτογενή τομέα, υπεραγορές κ.τ.λ.

 

Επίσης όλα αυτά προβλέπονται από την Ε.Ε και φαντάζομαι θα επιδοτούνται και από αυτήν.

Link to comment
Share on other sites

Για να μην τρελαθούμε επειδή ακούω παλαβά πράγματα.

Τι σχέση έχει ο ηλιακός με το φωτοβολταικό ? Ο ηλιακός παράγει ζεστό νερό χρήσης.

 

Απλά ο ηλιακός, αν δεν υπήρχε θα άνοιγες ηλεκτρικό θερμοσίφωνα άρα ναι, είναι τρόπος παραγωγής ενεργειας με οικολογικό τρόπο.

 

Τα φωτοβολταϊκά πρέπει να είναι υποχρεωτικά αλλά όχι σαν τοποθέτηση... απλώς σαν μελέτη.

Ετσι και η θέση και η επιφάνεια και η απόδοση θα είναι γνωστά.

Με κάποια ευελιξία και κατάργηση της γραφειοκρατείας στο τομέα των ΦΒ ο έλληνας θα κάνει θαύματα.

 

Το έχω ξαναγράψει... όλοι εσείς πού είσασταν όταν βάζανε τις άθλιες σωληνώσεις του φ.α. στα κτίριά σας; Η ταράτσα σας πείραξε; Η όψη;

 

Η λέξη υποχρεωτικό, όπως σωστά σχολιάζουν όλοι έχει να κάνει και με το κόστος... το οποίο όμως πέφτει σημαντικά και παράλληλα η νέα γενιά πανέλων ίσως έχει 20-40% παραπάνω απόδοση άρα θα μικραίνει και το απαραίτητο εμβαδόν...

Αν το 1980 σας λέγαν υποχρεωτικά τα στατικά με Η/Υ θα φωνάζατε όλοι για το κόστος... αλλά αν δεν επενδύαν μερικοί με τα χρόνια, πώς θα πέσει το κόστος;;; Ετσι είναι η αγορά... Οι σημερινοί επενδυτές ΦΒ χρηματοδοτούν την επόμενη γενιά των προϊόντων.

 

Η σημερινή κατάσταση σαφώς και δεν είναι η καλύτερη, αλλά δεν γίνεται διαφορετικά σε μια υπάρχουσα κατασκευή... Εδώ ακόμη ερμηνεύουμε τη πέργολα ως κατασκευή στήριξης φυτών... με 1 εκατ. στέγες - δήθεν πέργολες... Ας αφήσουν τα ΦΒ στις πέργολες, θα γίνουν ενδιαφέρουσες κατασκευές, θα σκιάζουν και το κέλυφος του κτιρίου... δεν θα είναι κλειστός χώρος αφού θα έχουν και κλίση.... Αλλά εδώ... πονάει μάτι - βγάζει μάτι...

 

Η μείωση της καταναλώμενης ενέργειας είναι πάνω και πέρα από κάθε αρχιτεκτονικό κόλλημα και πρέπει να είναι προτεραιότητα. Μπορεί να συνυπάρξει με παραδοσιακές μορφές.

ΚΑΝΕΝΑΣ μα κανένας πολίτης στη σημερινή κακομοιριά του δεν νοιάζεται για το περιβάλλον και το ενεργειακό αποτύπωμα του κτιρίου του. Μόνο με πρωτοβουλία του επιστημονικού και τεχνικού κόσμου θα γίνει κάτι, γιαυτό μη γκρινιάζετε για τέτοιου τύπου δεσμεύσεις.

 

Η εξέλιξη θα είναι τεράστια, η τεχνολογία είναι πολύ νέα και πρέπει να την ακολουθήσουμε..

 

Θεωρώ ότι αυτό που είπε ο ΖΑVI για τους Φινλανδούς πρέπει να το λάβουμε ως δόγμα

Link to comment
Share on other sites

Εγω εχω μια απορια.Πως γινεται ολοι αυτοι που αντιδρουν να ειναι πολιτικοι μηχανικοι και αρχιτεκτονες????

Link to comment
Share on other sites

Εγω εχω μια απορια.Πως γινεται ολοι αυτοι που αντιδρουν να ειναι πολιτικοι μηχανικοι και αρχιτεκτονες????

 

Γιατί θα έχουν δουλειά οι ηλεκτρομηχανολόγοι και θα πέσει ζήλεια...

Οχι όπως τώρα που κάνουν πάρτι με κάτι βεβαιώσεις και αυθαίρετα..εκεί είαι όλα οκ :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

Πιστεύω, ότι πιο δόκιμο θα ήταν να οριστεί μέγιστη κατανάλωση ενέργειας ανά τ.μ. Τα Φ/Β δεν είναι η μοναδική λύση και η δέσμευση δεν μπορεί να είναι φωτογραφική. Από την άλλη, δεν με ενοχλεί ιδιαίτερα η χρήση τους, άλλωστε ο αρχιτέκτονας πρέπει να δουλέψει κάτω από συγκεκριμένες δεσμεύσεις κα΄θε φορά ούτως ή άλλως (τεχνολογικές, νομικές ή άλλου είδους).

Link to comment
Share on other sites

καλημέρα..έγω έχω μία άλλη απορία..θα είναι υποχρεωτική η μελέτη εγκατάστασης Φ/Β ή και η εγκατάσταση???αν είναι υποχρεωτική η εγκατάσταση θαγίνεται με σκοπό να πουλάμε στη δεή ή για ιδία κατανάλωση??αν είναι για να πουλάμε στη δεή δεν βλέπω να μειώνεται η κατανάλωση ενέργειας στο σπίτι...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.