Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αμοιβές


Recommended Posts

ΦΕΜ και ΦΠΑ ΔΕΝ ειναι κρατησεις, ειναι φοροι....

Κρατησεις ειναι ΜΟΝΟ υπερ ΤΣΜΕΔΕ, ΕΜΠ και ΤΕΕ

 

Και η καταθεση της αμοιβης γινεται ΜΟΝΟ για να κρατηθει το σχετικο ποσον απο το ΤΕΕ.

Οποτε απο τη στιγμη που, μελλοντικα και λογικα σκεπτομενοι, θα κατατιθεται αυτουσιο σε ξεχωριστο λογαριασμο, δεν υφισταται λογος καταθεσης στην ΕΤΕ της αμοιβης, ουτε νομιμου ουτε συμφωνηθεισας

Link to comment
Share on other sites

ΟΚ αναφέρονται αλλά μάλλον φιλολογικά, αφού δεν εφαρμόζεται ουσιαστικά ο 3919 και όποιον κι αν ρωτήσεις που ασχολείται σου λέει ότι αναμένεται μία Υπ.Απόφαση ώστε να αποσαφηνιστεί το θέμα με τις κρατήσεις.... άρα δεν υπάρχει τίποτα συγκεκριμένο όσον αφορά τις κρατήσεις, άρα καταβάλλονται επί της πληρωτέας αμοιβής μέχρι νεοτέρας, και η πληρωτέα αποσαφηνίζεται ξεκάθαρα στον 3919 ότι μπορεί να είναι ελευθέρως συμφωνηθείσα, βέβαια αυτό δεν τους συμφέρει ώς ΤΕΕ γιαυτο μας "κρατάνε" με τους κωδικούς πληρωμής και "παίρνουμε" ακόμα ελάχιστες (το "παίρνουμε" σε εισαγωγικά διότι μακάρι να παίρναμε...απλά κόβουμε ελάχιστες).

Link to comment
Share on other sites

Καταρχάς ευχαριστώ για την ανταπόκριση ΑναστασιοΖ και Ιασονα. Αλλά έχω κάποιες ακόμα απορίες...

Όσα πάνε για έκδοση άδειας μέσα σε τρία χρόνια ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ και ΙΚΑ.

Απ'οτι μου είπε ο ιδιοκτήτης του είχαν κάνει καταγγελία παλιότερα και έχει πληρώσει όλα τα πρόστιμα του ΙΚΑ και δεν ξέρω αν πλήρωσε και πρόστιμα στην Πολεοδομία. Σε αυτην την περίπτωση και εφόσον παει για νομιμοποιηση (με το αρ.22 αν δεν κανω λάθος) τα πρόστιμα αφαιρούνται? Αμοιβή θα πληρώσει και για τον 4014 και για τη νομιμοποιηση μετα ε? γιατι αλλιως μου τα ειχαν πει....οτι πληρωνει μονο το παραβολο και μετα την αμοιβη για να βγαλει αδεια.

Και για να τα βάλω σε μια σειρά..: στην πρώτη φάση καταχωρώ το έργο, πληρώνει το παράβολο, (μπαίνει στην προσωριή υπαγωγή) και μετά καταθέτω αμοιβη? ρωτάω γιατι θα είμαι εξωτερικό και θέλω να τα τακτοποιήσω όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Μπορώ δηλαδή να κόψω την ΑΠΥ μέχρι τελος Νοεμβριου? επίσης μπορεί μετά να συνεχίσει τη διαδικασία στη β' φαση άλλος συνάδελφος? Ευχαριστώ εκ των προτερων..

 

Επίσης τα δικαιολογητικα (αεροφωτογραφίες, σχέδια,κλπ) πότε πρέπει να τα καταθέσω?? Δυστυχώς θα είναι το πρώτο αυθαίρετο που θα καταθέσω και γι'αυτο σας κουράζω....

Edited by myri
Link to comment
Share on other sites

Conseng,προσωπική μου εκτίμηση, αναγκαστικά πρέπει να σε πληρώσει ο πελάτης σου αμοιβή για να κάνεις την υπαγωγή της αίτησης στον Ν4014, από την στιγμή που εκτελείς ένα είδος εργασίας, δεν υπάρχει κάποιος μηχανισμός από ότι ξέρω που μπορείς να αναλάβεις και τις 2 εργασίες κάτω από ένα κωδικό. Είναι κατανοητό ότι η δουλεία είναι λιγότερη για την Α’ φάση μόνο, παρόλα αυτά εσύ θα εκτελέσεις ένα είδος εργασίας για το οποίο θα πρέπει να πληρωθείς. Προς το παρών δεν μας έχουν ενημερώσει αν οι κρατήσεις και γενικότερα η νόμιμη αμοιβή μπορεί να είναι μικρότερη για τέτοιες περιπτώσεις.

Σχετικά με πρόστιμα καταβληθέντα στο ΙΚΑ δεν γνωρίζω εάν συμψηφίζονται με αυτά που απαιτούνται με την ΟΑ που επρόκειτο να βγάλει ο πελάτης σου, σχετικά με πρόστιμα που έχει πληρώσει στην πολεοδομία σίγουρα συμψηφίζονται. Μπορείς να μάθεις τι ακριβός συμβαίνει από εφορία και πολεοδομία, η πολεοδομία ενημερώνει την εφορία σχετικά με την παράβαση μέσο χρηματικών πινάκων που αποστέλλει, η εφορία αναλαμβάνει να εισπράξει και από ότι καταλαβαίνω ενημερώνει την πολεοδομία (γι αυτό προτείνω ταυτοποίηση και από τις 2 υπηρεσίες). Έχω μία αντίστοιχη περίπτωση αλλά δεν έχω φτάσει στο σημείο του συμψηφισμού αλλά όταν έχω περεταίρω έγκυρη πληροφόρηση θα ενημερώσω σχετικά.

 

Τέλος σου δίνεται η δυνατότητα να εκτελέσεις την εργασία ως ομάδα 50% εσύ και 50% κάποιος άλλος. Αλλά αυτό θα πρέπει μάλλον να καθοριστεί τώρα. ΑΠΥ μπορείς να κόψεις τον Νοέμβριο, πχ προκαταβολή ή μπορείς μία προκαταβολή να την συμπεριλάβεις στο συμφωνητικό και να κόψεις αργότερα την ΑΠΥ. Για αεροφωτογραφίες ο ANTONIS130, νομίζω ότι σε κάλυψε.

Link to comment
Share on other sites

Αφού το σύστημα του ΤΕΕ δεν δέχεται λιγότερο από 4.5ΗΜ πως θα βγάλω εντολή πληρωμή για τα 2ΗΜ της πρώτης φάσης;

Link to comment
Share on other sites

το συστημα αμοιβων αυτη τη στιγμη προσδιοριζει νομιμη αμοιβη τις 4,5 μερες.Ειναι η αναφορα των κρατησεων υπερ ΤΕΕ και ΤΣΜΕΔΕ αν καταθεσεις συμφωνηθεισα αμοιβη μικροτερη αυτης.

 

Για συμφωνηθεισες αμοιβες μικροτερες αυτης δεν μπορουμε ακομη να καταθεσουμε εισφορες υπερ ΤΕΕ.το συστημα θα ειναι ετοιμο τελος του 11 απ οσο εχω ενημερωθει.

 

επειδη καταθετουμε στοιχεια σε δημοσια αρχη πχ ΥΠΕΚΑ απαιτειται σε καθε συμφωνηθεισα αμοιβη να προκαταβαλουμε και ΦΕΜ.

Edited by stahlex
Link to comment
Share on other sites

Αφού το σύστημα του ΤΕΕ δεν δέχεται λιγότερο από 4.5ΗΜ πως θα βγάλω εντολή πληρωμή για τα 2ΗΜ της πρώτης φάσης;

Απ' ό,τι έχω καταλάβει το σύστημα βγάζει μόνο τη συνολική αμοιβή και δεν διαχωρίζει τις 2 φάσεις. Οπότε μάλλον βάζουμε δηλώνουμε εξαρχής στο σύστημα τη συνολική αμοιβή (ελάχιστη, συμφωνηθείσα ή μεγαλύτερη) αλλά την πληρωνόμαστε από τον πελάτη αργότερα, σύμφωνα με το συμφωνητικό που έχουμε κάνει. Πχ τα μισά τώρα, τα άλλα μισά όταν ξεκινήσει η β' φάση. Και την ΑΠΥ την κόβεις στο τέλος επί του συνολικού ποσού και τότε καταθέτεις και κρατήσεις κλπ. Στην α' φάση που θα πληρωθείς τα μισά, μπορείς να κόψεις στον πελάτη μια απόδειξη είσπραξης (από αθεώρητο μπλοκ) για να είστε και οι 2 εξασφαλισμένοι.

Επίσης λογικά μπορείς να κόψεις μία ΑΠΥ τώρα με τα μισά και μία μετά με τα υπόλοιπα αλλά δεν ξέρω εκεί αν υπάρχει κάνα πρόβλημα με τα της εφορίας επειδή για το ίδιο έργο θα είναι ένα ποσό μέσα στο 2011 και ένα μέσα στο 2012.

Link to comment
Share on other sites

καλο θα ηταν να κανεις ενα συμφωνητικο με τη συμφωνηθεισα αμοιβη που επιθυμεις για την Α φαση.Να κοψεις ΑΠΥ και ΦΕΜ. Μετα οταν πας στην Β φαση κανε τα ιδια.

 

στο συστημα αμοιβων χτυπα μια νομιμη για να παρεις Α/Α.Θα ειναι η βαση αναφορας των κρατησεων σου. Μην τα μπερδεψεις και μην κανεις συμφωνητικα συμφωνηθεισας αμοιβης για μελλοντικη εργασια οπως η Β φαση.

 

Τα παραπανω ειναι προσωπικες αποψεις

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.