Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αμοιβές


Recommended Posts

tpanag

 

Υπαρχει και το ΠΔ696/74 που σου λεει στα εκτος σχεδιου οτι παιρνεις 1 σταση ανα 2 στρεμματα.... (νομιζω σωστα το θυμαμαι)

Εχω τσακωθει 50 φορες στην πολεοδομια, στον ελεγχο φορολογικων...

Καποιες φορες περασαν και λιγοτερες στασεις, καποιες αλλες πηγα στην τραπεζα, ξανα ΕΠΜ-ΤΣΜΕΔΕ για 90Ε αμοιβη...

 

Για εντός σχεδίου οικόπεδο 220 τ.μ. χωρίς εμπόδια (πολυγωνομετρία, εφαρμογή ρυμοτομικής)???

Link to comment
Share on other sites

Κανω τοπογραφικα για αλλους μηχανικους που εχουν αναλαβει τακτοποιησεις αυθαιρετων με τον 4014. Αυτοι κανουν ολη την διαδικασια και εγω κανω μονο το τοπογραφικο και το σφραγιζω.Μηπως ξερετε ποια ειναι η διαδικασια που πρεπει να κανω για την συμφωνημενη αμοιβη του τοπογραφικου ?

Πρεπει να κανω συμφωνητικο με τον πελατη του συνεργατη μηχανικου και το καταθετω στο τεε και στην δου ?

Κοβω απλα μια ΑΠΥ ?

Στελνω την νομιμη αμοιβη μεσω του τεε και ακολουθω καποια συγκεκριμενη διαδικασια ?

Η

πρεπει να κανει κατι ο συνεργατης μηχανικος?

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι, Χρόνια Πολλά.

 

Συγκεντρωτικά παραθέτω τα ερωτήματα μου, αν έχουν απαντηθεί αποσπασματικά σε μια από τις 70+ σελίδες του topic, ζητώ προκαταβολικά συγνώμη.

1. Στο σύστημα διαχείρισης αμοιβών στο tee.gr - Περνάς την αμοιβή για τον 4014 (για 10ετία 6,75 ημέρες) και βγαίνει η αμοιβή γύρω στο 1570€ όλα ΟΚ μέχρι εδώ...Όταν κάνεις και αποτύπωση προσθέτεις σαν εργασία "Αποτύπωση" - "Αρχιτεκτονικών" ?? και μετά στην επεξεργασία ?? Βάζεις Κατηγορία? Είναι σωστό όλο το δεύτερο βήμα όπως φαίνεται στην φωτό?

http://cl.ly/2n431R2K332E3Z1n3d27

2. Τελικά για αυθαίρετα, εξαρτημένο τοπογραφικό ΕΓΣΑ'87 χρειάζεται στα σχέδια πόλης? Στους οικισμούς? Γιατί εγώ μέχρι σήμερα ήξερα ότι χρειάζεται μόνο στα εκτός σχεδίου.? Αν ναι και σε περίπτωση που έχει ήδη ο πελάτης τοπογραφικό με ΕΓΣΑ μπορούμε να μην το βάλουμε στις αμοιβές?

3. Στατική μελέτη χρειάζεται για όλα τα κτίρια ή τελικά μόνο για τα κοινωφελή? Δηλαδή τα μαγαζιά - καταστήματα με αυθαιρεσίες χρειάζονται? Και αυτό επίσης μπαίνει στις αμοιβές σαν τι? αποτύπωση στατικών? όπως στην παρακατω φώτο?

http://cl.ly/0t3i1h2K2E1q2h0r0j2D

 

Σας ευχαριστώ, και πάλι συγνώμη αν για κάποιους είναι δεδομένα τα παραπάνω. Απλά στην κοινότητα μας παίζει (μαζί με την ασάφεια τον νόμων) και πολύ ράδιο - αρβύλα.

Edited by paleoka
Link to comment
Share on other sites

Χρόνια πολλά σε σένα και σε όλους...

 

1. Βάζεις κατηγορία διάβασέ τις και διάλεξε (συνήθως η ΙΙΙ). Συμπλήρωσε τον προϋπολογισμό 118 €/μ2 * τα μ2 που αποτυπώνεις.

2. Σε εκτός σχεδίου πάντα.

Σε εντός σχεδίου εφόσον υπάρχει άδεια και δεν έχει χαθεί, δε χρειάζεται.

Δεν είμαι σίγουρος αν μπορεί να χρησιμοποιηθεί τοπογραφικό από άλλον μελετητή που φτιάχθηκε για άλλο σκοπό. Αναρωτήσου αν θέλεις να το χρησιμοποιήσεις και εσύ!

3. Δεν ξέρω

Link to comment
Share on other sites

 

Άλλο ένα "πάτημα" για τους πελάτες να ρίχνουν την τιμή!!! Ζήτω στους "συναδέρφους" των "Τα κάνω όλα με 500€" !!!

 

 

Καλημέρα και καλή χρονιά!!!

 

Εγω σαν νέα μηχανικός θέλω να ρωτήσω το εξής: Πώς μπορώ να ανταγώνιστω τους συναδέλφους των "Τα κάνω όλα με 500€"... Πραγματικά αναρωτιέμαι πόσο ακόμα να ξεφτυλίσω την αμοιβή μου? Έχω χάσει πελάτες γιατί με θεωρούν ακριβή και για 100€ παραπάνω!!! Ζητώ συγνώμη αν μέσα στις 70 σελίδες του θέματος έχει απαντηθεί το ερώτημα μου αλλά πραγματικά αισθάνομαι μεγάλη απογοήτευση από τον κλάδο μας και δεν ξέρω πλέον πως να το χειριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Join the club που λένε και στο χωριό μου! :mrgreen:

 

Δεν μπορείς να συναγωνιστείς τους τζαμπατζίδες. Το μόνο που μπορείς, ίσως, να κάνεις είναι να κερδίσεις τον πελάτη με τη σοβαρότητά σου και την ειλικρίνεια.

Link to comment
Share on other sites

Χρόνια πολλά, συνάδελφοι

θα ήθελα πληροφορίες για δύο περιπτώσεις αυθαιρέτων...

 

1). Σε εκτός σχεδίου, μή άρτιο μή οικοδομήσιμο οικόπεδο υπάρχει κατοικία 15τμ η οποία είχε άδεια μικρής κλίμακας(η μικρής κλίμακας ήταν για αγροτική αποθήκη όχι για κατοικία). Αργότερα επεκτάθηκε η κατοικία κατά 60 τμ και προστέθηκε ημιυπαίθριος χώρος. Από ότι έχω διαβάσει στις ερωτοαπαντήσεις του ΥΠΕΚΑ η άδεια μικρής κλίμακας μπορεί να θεωρείται οικοδομική άδεια. Στην περίπτωση αυτή πως γίνεται η δήλωση? θεωρούμε ότι αρχικά έγινε αλλαγή χρήσης στα 15τμ και μετά εγινε επέκταση και προσθήκη ημιυπαιθρίου? ή ότι επεκτάθηκε η αγροτική κατοικία και μετά έγινε αλλαγή χρήσης απο αποθήκη σε κατοικία? ή κάποιος άλλος τρόπος είναι ο σωστός? (δοκίμασα και τους δύο τρόπους υπάρχει μεγαλη διαφορά στο πρόστιμο)

2). Επίσης, σε κτήριο με οικοδομική άδεια και χρήση καταστήματος έγινε αλλαγή χρήσης σε εργαστήριο επεξεργασίας κρεάτων(σημειώνω ότι η καινούργια χρήση δεν επιτρέπεται στην περιοχή αυτή)... δεν υπάρχουν άλλες παραβάσεις για το κτήριο. Πως πραγματοποιείται η δήλωση?

 

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Join the club που λένε και στο χωριό μου! :mrgreen:

 

Δεν μπορείς να συναγωνιστείς τους τζαμπατζίδες. Το μόνο που μπορείς, ίσως, να κάνεις είναι να κερδίσεις τον πελάτη με τη σοβαρότητά σου και την ειλικρίνεια.

 

Σε ευχαριστώ για την απάντηση σου συνάδελφε ...

Θέλω να πιστεύω πως και σοβαρότητα διαθέτω και ειλικρίνεια... δυστυχώς όμως κερδίζει πάντα το πορτοφόλι!!!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.