Μετάβαση στο περιεχόμενο

Βεβαίωση μηχανικου για αδόμητα ακίνητα


Recommended Posts

  • 4 weeks later...

Καλημέρα,

Ένας πελάτης μου θέλει να αγοράσει ένα αγροτεμάχιο και η συμβολαιογράφος ζήτησε βεβαίωση για αδόμητο.

Οταν την πηγα τη βεβαιωση απο το συστημα του ΤΕΕ μου είπε οτι, πλέον υποβάλλουμε το τοπογραφικο στο σύστημα και κάνουμε και μια επιπλέον υπευθυνη δήλωση, οτι το έχουμε υποβάλλει ψηφιακά στο ΤΕΕ και της πάω και αυτή τη βεβαίωση.

Ξέρει κανείς τι πρέπει να γράψω σε αυτή την υπεύθυνη δήλωση?

Link to comment
Share on other sites

Δεν ισχύει αυτό που σου είπε!

Ζήτησε να σου δείξει το σε ποιόν ακριβώς νόμο το στηρίζει......

Link to comment
Share on other sites

ν. 4117 ΦΕΚ 29/Α/5-2-2013

Άρθρο 1

Η παράγραφος 16 του άρθρου 49 του ν. 4030/2011

αντικαθίσταται ως εξής:

1. Οι βεβαιώσεις των μηχανικών που προβλέπονται στο άρθρο 23 παρ. 4 του ν. 4014/2011 έχουν ισχύ δύο (2)μηνών.

Οι παραπάνω βεβαιώσεις πριν τη σύνταξη των συμβολαίων υποβάλλονται ηλεκτρονικά στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος και λαμβάνουν μοναδικό αριθμό, που αφορά στο ακίνητο. Στα συμβόλαια προσαρτάται η βεβαίωση και ο μοναδικός αριθμός του ακινήτου.

Μετά την ενεργοποίηση της δυνατότητας του πληροφοριακού συστήματος, που προβλέπεται στο άρθρο 24 παρ. 23 του ν. 4014/2011, να υποδέχεται τα τοπογραφικά διαγράμματα της προηγούμενης παραγράφου,υποβάλλονται ηλεκτρονικά και αυτά, πριν τη σύνταξη των συμβολαίων, στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος και προσαρτώνται στα συμβόλαια.

Για την ενεργοποίηση της παραπάνω δυνατότητας εκδίδεται διαπιστωτική απόφαση του προέδρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

 

Προς το παρόν δεν έχουμε καμία υποχρέωση υποβολής τοπογραφικού στο σύστημα για βεβαιώσεις μεταβίβασης.Όταν θα εκδοθεί η διαπιστωτική πράξη τότε το συζητάμε.

  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

Κι όμως, η συμβολαιογράφος μου είπε οτι 2 μήνες τώρα, όσον αφορά τα αδόμητα, ο εκάστοτε μηχανικός της πηγαίνει μαζι με τη βεβαιωση του ΤΕΕ και μια υπ.δηλ. που λέει οτι το τοπογραφικό που υπέβαλλε ηλεκρονικα στο ΤΕΕ για να λάβει τη βεβαίωση αυτή, είναι το ίδιο που έχει δοθει και στη συμβολαιογραφο για τη συνταξη του συβολαιου.

 

Εγω τετοιο υποδειγμα υπ.δηλ, δεν έχω βρει.

Το πολυ πολυ απο Δευτερα να παω στη συγκεκριμενη συμβολαιογραφο να μου δείξει μια αναλογη υπ.δηλ. που της εχουν πάει για να κάνω και γω μια αντιστοιχη.

Link to comment
Share on other sites

Ο νόμος είναι ΝΟΜΟΣ και ισχύει και για μηχανικούς και για συμβολαιογράφους και για όλους.

Δες στο #185. Δεν έχεις καμία υποχρέωση να προσκομίζεις υπεύθυνες δηλώσεις.

Link to comment
Share on other sites

ΑΑΑ για αυτό ο/η clemenza ρωτάει στο θέμα http://www.michanikos.gr/topic/23392-Δήλωση-μηχανικού-για-μη-ύπαρξη-αυθαιρεσιών/page__st__3100#entry548203 ρωτάει αυτό που ρωτάει;;;;

 

Ότι θέλουν κάνουν τελικά οι συμβολαιογράφοι.....

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.