Μετάβαση στο περιεχόμενο

Με τα εξ' αδιαιρέτου τι γινεται;


Recommended Posts

  • Απαντήσεις 2k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Τα βόδια στο λειβάδι, κινούνται με αστρονομικές ταχύτητες σε σχέση με αυτούς του ΥΠΕΚΑ... Μήν απορείτε γιατί ο Παπακωσταντίνου τα έκανε .... στο Οικονομικών....Φαίνεται ο άνθρωπος, παράγει έργο!!!

Link to comment
Share on other sites

Προσπαθώ από το πρωί να βγάλω γραμμή σε τεε , υπουργείο άλλα τζίφος..Έχει πάρει κανείς επίσημη απάντηση για το θέμα, η αν του είπαν ότι εξετάζουν κάποια ειδική ρύθμιση?

 

Κι εγώ από χθες. Πίνουν καφέ ακόμη.

Edited by Jonous
Link to comment
Share on other sites

Μην αγχώνεστε! Ρώτησα ΠΑΛΙ εχθές το απόγευμα. Η απάντηση ήταν και ΠΑΛΙ η ίδια: "Τίποτα ακόμη. Περιμένουμε."

Link to comment
Share on other sites

αν σε εξ αδιαίρετου εντός σχεδίου 50/50 ο ένας ιδιοκτήτης έχει χτίσει το δικό του μερίδιο 300 τ.μ. και έχει κάνει αυθαίρετη δόμηση (υπέρβαση) 40 τ.μ. ενώ ο άλλος ακόμα δεν έχει χτίσει το δικό του μερίδιο (300 τ.μ.) τι γίνεται εκεί; Εντάσσεται ο πρώτος στον 4014 και ταχτοποιεί τα σαράντα ; εντάσσεται αλλά βγάζει άδεια εντός 3 χρόνων με τα τετραγωνικά του δευτέρου; και αν μπορεί να ταχτοποιήσει με τον 4014 τα σαράντα αυθαίρετα τετραγωνικά, όταν χτίσει ο δεύτερος πάει για 300 ή 300-40=260 τ.μ.;

 

 

Σε αυτην την περίπτωση νομίζω οτι εχει σχεδόν ξεκαθαριστεί. Δηλ. ο εχων χτίσει 40 παραπάνω θα τα τακτοποίησει αλλά δεν μπορεί να βγαλει αδεια νομιμοποιησης αφου εχει εξαντλήσει το συντελεστη του. Ο δε άλλος που δεν έχει χτίσει πάει για αυτά που δικαιουται, τα 300 εφόσον είναι πάγια η νομολογια του ΣΤΕ (μολονοτι δεν εφαρμοζεται απο τις πολεοδομίες) οτι η αυθαιρεσία του ενος δεν καταλογίζεται στον μη αυθαιρετουντα. νομιζω μάλιστα οτι στις νέες τροπολογίες που πέρασαν αυτό ακριβώς εννοεί το άρθρο 51&2 του νέου νομου αδειών, που πρόσθεσε παραγραφο στο άρθρο 24&2 του ν 4014

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστώ harakim για την απάντηση, οταν αναφέρεσαι σε τροπολογίες, να υποθέσω λες για το νέο νόμο που βγήκε και που ακόμα δεν δημοσιευθηκε;

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι διάβασα όλη την συζήτηση και κατάλαβα ότι γενικώς περιμένουμε… Έχω και γω υπόθεση στην Χαλκιδική όπου είναι γνωστό ότι χρόνια τώρα γίνεται η εξής post-ιά:

 

Σε οικόπεδο εκτός σχεδίου, που δεν μπορεί να «κοπεί» με κάθετη ιδιοκτησία, πάνε και βγάζουνε «ψεύτικη» Ο.Α. ότι «και καλά» φτιάχνουμε μέσα ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΕΝΙΑΙΟ κτίριο (που στην πραγματικότητα είναι πολλά μικρότερα εξοχικά που ενώνονται στα σχέδια μεταξύ τους με τεράαααααστιες πέγκολες, για να δικαιολογείται ο όρος «ενιαίο κτίριο») και έτσι μπορούμε μετά ωραιότατα και χαμογελαστά να τραβήξουμε μια οριζόντια (έτσι λέγεται νομικά, αλλά δεν είναι στην ουσία..) ιδιοκτησία και να μοιράσουμε τα σπιτάκια σε διάφορους αγοραστές.

 

Η ερώτηση μου είναι, αν και αναρωτήθηκε πάλι κάποιος από πάνω ξανά:

 

Τι νομική ισχύ έχουν τέτοια έγγραφα οριζόντιας ιδιοκτησίας και κατ επέκταση και τα συμβόλαιο αγοραπωλησίας, όταν ΔΕΝ μιλάμε στην πραγματικότητα για ΕΝΙΑΙΟ κτίριο? Ισχύει αυτή η οριζόντια ιδιοκτησία?

 

Μπορώ εγώ σαν μηχανικός να βασιστώ και να πω: «Ξέρετε κάτι? Εδώ ο πελάτης μου έχει οριζόντια ιδιοκτησία αυτού του σπιτιού και άρα μπορεί να δράσει αυτόνομα!».

 

Μπορώ να το πω αυτό? Η μήπως και το γεγονός ότι το σπίτι του ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ κολλημένο με τα άλλα ΜΕ ΠΕΡΓΚΟΛΕΣ όπως το δείχνει η άδεια και συνιστά πλεόν αυτόνομο κτίσμα, είναι ΚΑΙ ΑΥΤΟ παρανομία?! Και αν είναι παρανομία, ΠΟΥ την δηλώνω στο φύλλο καταγραφής, τώρα που ήρθα εγώ, ο μηχανικός και την ανακάλυψα?!

 

Και μια ερώτηση bonus απλά για να την υπενθυμίσω πάλι με άλλα λόγια, μπας και στο ενδιάμεσο έχει βρει κάποιος κάτι:

Πως υπολογίζεις το πρόστιμο? Εννοώντας: Συγκρίνεις την υπέρβαση δόμησης που έκανε ο ΕΝΑΣ με την δόμηση που δίνει ΟΛΟ το οικόπεδο (αφού η "ψεύτικη άδεια" θεωρεί όλα τα σπίτια ως ενιαίο κτίσμα) ή με το ποσοστό αυτής που δικαιούται ο ΕΝΑΣ, βάση ποσοστου που περιγράφει η (αμφίβολης ισχύος) οριζόντια ιδιοκτησία?

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι τα ζητήματα είναι

1. Τοπογραφικό όλου του αγροτεμαχίου ; ΝΑΙ

2. Διάγραμμα κάλυψης όλου του αγορεταμαχίου ; ΝΑΙ

3. Συναίνεση συνιδιοκτητών ; ΝΑΙ

4. Δήλωση προς τακτοποίησης μόνο της ιδιοκτησίας που είναι ιδιοκτήτης;

Μα είναι και συνιδιοκτήτης στα άλλα ακίνητα.

Πως προκύπτει αυτό;

Από τον τίτλο κυριότητας προκύπτει;

Μα δεν έχει συμβόλαιο ή δεν έχει υποχρέωση να καταθέσει συμβόλαιο; κλπ κλπ κλπ

 

Μπορεί να μην ζητάει συμβόλαια, αλλά ζητάει Ε9 όπου εκεί θα λέει συνολικό εμβαδό αγροτεμαχίου και το ποσοστό συνιδιοκτησίας.

Οπότε κάποιος που θα κάνει τον έλεγχο θα δει στο Ε9 πως γράφει Εοικοπέδου = 10.000μ² αλλά έχει κατατεθεί τοπογραφικό και διάγραμμα κάλυψης για 200μ².

Μα θα πούμε εμείς, αυτό μας δήλωσε ο ιδιοκτήτης.

Και γιατί δεν ήλεγξες το Ε9;

Μα υποχρεούμαι να το ελέγξω;

κλπ κλπ κλπ

 

στο 3) διαφωνώ (αρθρο 24 παρ 2 δ)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.