Μετάβαση στο περιεχόμενο

Με τα εξ' αδιαιρέτου τι γινεται;


Recommended Posts

επειδη στο ενα κτιριο εχω υπερβαση καλυψης (μεγαλωμα υπογειου) και στο αλλο τμημα του οικοπεδου δηλ. στον αλλο ιδιοκτητη εχω παλι υπερβαση καλυψης δηλαδη την κατασκευη ισογειας αποθηκης,για το ποσοστο υπερβασης καλυψης ομως και μονο ,θα τα συμψηφισω ε?

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 2k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

σε οικοπεδο 5 στρεμματων ,ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ, εχουν κατασκευαστει 2 ξεχωριστες οικοδομες.υπαρχουν δυο ξεχωριστες αδειες και ανηκουν σε δυο αδερφια.δηλαδη ο καθε ενας εχει την δικη του αδεια και τη δικη του οικοδομη.ο καθενας δηλωνει το δικο του κτιριο στο Ε9.η μια οικοδομη εχει αυθαιρεσιες,ενω κοντα στην αλλη οικοδμη εχει κτιστει μια αυθαιρετη αποθηκη.εγω κρινω οτι πρεπει να γινουν δυο ξεχωριστες δηλωσεις.η καθε μια στο αντιστοιχο ονομα της αδειας.ετσι στη μια δηλωση ο ενας αδερφος θα δηλωσει τις αυθαιρεσιες της δικης του οικοδμης και ο αλλος θα δηλωσει την αποθηκη που στην ουσια ειναι δικη του και βρισκεται σε "δικο του" κομματι οικοπεδου.

το ερωτημα ειναι

για τον υπολογισμο των συντελεστων του προστιμου θα κανω συγκριση με τα επιτρεπομενα του ολου οικοπεδου?δηλ τα 220 μ2 επιτρεπομενα δομησης?

Η με το ποσοστο δομησης του καθενος?εσεις πως το αντιμετωπιζετε?

 

Έχω ακριβώς παρόμοια περίπτωση με την δική σου:

1) θα κάνεις μία δήλωση και για τους 2, έτσι θα είναι και ποιό ξεκάθαρο στο τέλος. Το γεγονος ότι έχεις 2 άδειες και δύο ανεξάρτητα κτήρια δεν παίζει κανένα ρόλο το ακίνητο είναι 1.

2) Για τον υπολογισμό των συντελεστών θα κάνεις σύγκριση με τα επιτρεπόμενα όλου του οικοπέδου

 

Και μήν ξεχνάς όμοιες παραβάσεις αθροίζονται π.χ. αν έχουν απο έναν ανοιχτό στεγασμένο χώρο ο ένας κι ο άλλος και με αναλυτικό σου βγαίνει κατω απο 5000 τότε μπαίνει μία λοιπή παράβαση και με ένα 500ακι καθαρίζουν και οι 2, δηλαδή μαζί μπορεί και να τους βγεί ποιό φθηνα, λέω μπορεί.

 

Στο τέλος θα τους φτιάξεις ένα πινακάκι με το πρόστιμο που αναλογεί στον καθένα βάσει των τετραγωνικών αυθαιρεσίας του καθενός για να κανονίσουν το οικονομικό μεταξύ τους.

Link to comment
Share on other sites

επειδη στο ενα κτιριο εχω υπερβαση καλυψης (μεγαλωμα υπογειου) και στο αλλο τμημα του οικοπεδου δηλ. στον αλλο ιδιοκτητη εχω παλι υπερβαση καλυψης δηλαδη την κατασκευη ισογειας αποθηκης,για το ποσοστο υπερβασης καλυψης ομως και μονο ,θα τα συμψηφισω ε?

 

Προσοχή όμοιες παραβάσεις ΜΟΝΟ αθροίζονται, π.χ. το 1 έχει υπερβασή κάλυψης και το 2 έχει υπέρβαση κάλυψης και ταυτόχρονα παραβίαση πλαγίων αποστάσεων δεν είναι το ίδιο αυτα θα μπουν χωριστά γιατί έτσι θα επιβαρυνθουν με τον συντελεστη πλαγ. αποστ. και ο 1

Link to comment
Share on other sites

επειδη στο ενα κτιριο εχω υπερβαση καλυψης (μεγαλωμα υπογειου) και στο αλλο τμημα του οικοπεδου δηλ. στον αλλο ιδιοκτητη εχω παλι υπερβαση καλυψης δηλαδη την κατασκευη ισογειας αποθηκης,για το ποσοστο υπερβασης καλυψης ομως και μονο ,θα τα συμψηφισω ε?

 

 

Μπορούν να δηλωθούν και με μια δήλωση 4014 όλα τα "κτίρια" - αυθαιρεσίες και από τους δύο φερόμενους συνιδιοκτήτες. Στην περίπτωση αυτή, υπολογίζεις τους συντελεστές "όλες οι αυθαιρεσίες συγκεντρωτικά" σε σύγκριση με "τα επιτρεπόμενα του συνολικού "οικοπέδου".

 

Μπορούν όμως να δηλωθούν και με δύο διαφορετικές δηλώσεις. Μία για το κάθε "ανεξάρτητο και αυτοτελές κτίριο". Στην περίπτωση αυτή υπολογίζεις τους συντελεστές "οι αυθαιρεσίες του κάθε κτιρίου" σε σύγκριση με "τα επιτρεπόμενα του συνολικού "οικοπέδου" και δεν "προσμετράς του "αλλουνού τις αυθαιρεσίες. Χρησιμοποιείς τα εγκεκριμένα σχέδια της κάθε ΟΑ για το κάθε κτίριο.

 

Είναι σωστές και νόμιμες και οι δύο επιλογές. Ο νόμος σου δίνει αυτό το δικαίωμα... Ψάξε πολύ καλά να δεις το πως ακριβώς συμφέρει (τους ιδιοκτήτες κι εσένα) να τα δηλώσεις.....

Link to comment
Share on other sites

Ιάσονα ευχαριστώ... Απλώς γράφω αυτό που πρέπει όλοι να κάνουμε σήμερα σαν πρώτη προτεραιότητα... Να φυλάμε τον ... απ΄αυτόν μας!!! Γιατί κανείς άλλος δεν θα το κάνει!

Link to comment
Share on other sites

θεωρω οτι δεν παιρνουμε υποψη μας ενα εδαφιο του εφοσον μας "βολευει"

αλλά οτι οφείλουμε να κινηθούμε με βαση τις διαταξεις του νομου, είτε ειναι αρκετα...επωφελεις [παλλινοστούντες]

ειτε λιγωτερο επωφελείς [ΑΜΕΑ] είτε σαν κυρια και μοναδικη κατοικια είτε "περιεργα" επωφελεις πχ. εκεινο το 50% σε υπογειο που εγινε κατοικία αλλα "δεν αλλαξε χρηση" αν ειναι σε οικοδομη κατοικιών.....κλπκλπ.

 

Λεει το 24 2δ

"Στην ιδια περιπτωση [συγκυριότητας] και εφόσον η αυθαιρετη κατασκευη ή χρηση δεν εχει εκτελεστει ή εγκατασταθει σε κοινοχρηστο τμήμα του ακινήτου [δλδ. σε μη κοινοχρηστο και αυτο γινεται μόνον με συσταση ΟΙ]

τοτε η αιτηση μπορει να υποβληθει απο οποιονδηποτε συγκυριο χωρις να ειναι απαραιτητη η συναινεση των υπολοιπων συνιδιοκτητών"

 

Αυτο λεει ο νομος, ετσι ερμηνευθηκε απο τις ε/α...

Και αν ηθελε ο νομος "γενικως " συναινεση δεν θα τα διαχωριζε, αλλα θα ελεγε "παντοτε μετα απο συναινεση"

 

[Οσο για τις ε/α...φυσικα δεν ειναι νομος....τις έχει αναρτησει ως οδηγίες το υπουργειο στην ιστοσελιδα του, όπως δεν μπορω να αμφισβητησω οτι η Λεμπεση διευκόλυνε στην ερμηνεια αυτων των δυσερμήνευτων σηφουνάκειων χρησμών...]

 

Ωστε εγκυρως υποβαλλει ο ενας ...γράφει και τους αλλους...και καθε ενας πληρωνει το μερίδιό του...

Εαν εις των συζύγων θελήσει να αμφισβητησει και να "κοντραρει" την δηλωση..-ισως- θα ισχυριστει οτι αυτο που εγινε ηταν εναντιον των συμφεροντων του"

οτι ο ίδιος-που ειναι συνιδιοκτητης- δεν επωφεληθηκε απο το Η/Υ, [!!!!]

ή οτι "δεν ήθελε" το Η/Υ [!!!!] απο τόοοτε και εξακολουθει να μην τον θελει...μετα τον χωρισμό !!!

και δεν ηθελε να τακτοποιηθει αλλα ήθελε να παραμεινει ατακτοποιητο και να πληρωνει σαν συνιδιοκτητης και προστιμα ανεγερσης και διατηρησης και ΙΚΑ...

και οτι βλαφθηκε απο αυτη την ωφελεια που ειχε με την τακτοποιηση..."παρα πολύ" και δεν την "ηθελε"

 

Ο αλλος θα πει οτι, ως λογικος ανθρωπος, επωφεληθηκα των διαταξεων του νομου, είχα το δικαιωμα να καταθεσω δηλωση με βαση τον νόμο, ωφεληθηκαμε "αμφοτεροι και οι δυο ομού μαζί..."

 

Ετσι θεωρω οτι εχει το θεμα.

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Δεν διαφωνώ κατά βάση μαζί σου... αλλά σκέφτεσαι σαν δικαστήριο... Τί θα πεί ο ένας, τί θα αντικρούσει ο άλλος... Ο νόμος είναι πριν το δικαστήριο... Δηλαδή... Συμφωνείς ότι πρέπει εγώ να έχω λόγο για κάτι που θα γίνει στη περιουσία μου; Ασε το αν θέλω τον Η/Χ ή το κάνω για να τη σπάσω στον πρώην μου... και μην αναφέρετε πολύ τα πρόστιμα αυθαιρέτων γιατί ξέρουμε όλοι ότι είναι περίπτωση φάντασμα...απίθανη...

 

Μάλλον, για να "συναντηθούμε" κάπου στη μέση, το πρέπον θα ήταν να υπάρχει μια δήλωση "ενημέρωσης" και όχι απαραίτητα "συναίνεσης"... Γραφειοκρατικό ακούγεται, αλλά νά που έχει νόημα... Η συναίνεση όπως λες κι εσύ είναι υπερβολική, η έλλειψη γνώσης του συνιδιοκτήτη θεωρώ ότι είναι λάθος...γιατί απλά είναι δικαίωμά του...

 

Ας μην το αναλύουμε όμως, μπορεί να έχεις δίκιο... δέξου όμως ότι με τη δική μας επιμονή για συναίνεση, κάνουμε καλό σε όλους τελικά... εμάς και τον πελάτη μας...

Link to comment
Share on other sites

αφου ο γενικος προβληματισμος ειναι

αν απαιτειται ή οχι η συναινεση, εν γένει, ανευ εξαιρέσεων,

 

και το ποιές ειναι οι -τυχόν - συνεπειες, αν, ως μηχανικός, δεν πηρα- ενω επρεπε να παρω- συναινεση

 

προφανως πρεπει να σκεφτομαι "εν οψει δικαστηρίου"

 

και να θεμελιωσω- αν και εφοσον μπορω- την άποψη μου, περι του "αναγκαιου και απαραιτητου" της ληψης συναινεσης ή οχι.

 

Και βεβαια, ανεξαρτητα των δικων μου αποψεων ή ερμηνειών,

καθενας πραττει ..ως κρινει ο ίδιος

 

τις καλησπερες μου.

Link to comment
Share on other sites

Στο ερώτημα της Martha , αφου δεν υπάρχει σύσταση , τα κτίρια αυτή τη στιγμή ανήκουν ΚΑΙ στους 2 κατά το % συνιδιοκτησίας του στο συνολικό γήπεδο.

Για σκεφθείτε , γίνεται να πουλήσει ο ένας αυτό που θεωρεί το "δικό του σπίτι" ? Οχι διότι δεν είναι μόνο δικό του .

 

Αρα το σωστό είναι να γίνει 1 δήλωση και για τους δύο . Απο κεί και πέρα ας κανονίσουν μεταξύ τους την συνεισφορά τους στο πρόστιμο.

Edited by avgoust
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.