Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Συγγνώμη γιατί κόλλησα τώρα.... Οι Ζ.Ο.Ε. θεωρούνται ΕΝΤΟΣ οικισμού??? ...Δηλαδή περιφερειακά της Καλλικράτειας (για όσους γνωρίζουν) που έχει περιοχές εντός ΖΟΕ, τις παίρνουμε ως ΕΝΤΟΣ οικισμού ?????

Περιφερειακά της Καλλικράτειας έχουν εκπονηθεί μελέτες.Οι μελέτες που έχουν εγκριθεί άσχετα από την κύρωση της πράξης εφαρμογής θεωρούνται εντός πολεοδομικού σχεδιασμού και οι αντίστοιχες περιοχές εντός ζώνης. Οι μελέτες που περιλαμβάνουν περιοχές και δεν έχουν εγκριθεί είναι εκτός ζώνης και πάνε με 500 ευρώ τ.ζ.

Link to comment
Share on other sites

Με μπέρδεψες...

Έχω χαρτί που λέει ότι η περιοχή δεν εμπίπτει στο ΓΠΣ της Καλλικράτειας, αλλά εμπίπτει εντός ΖΟΕ 1 και 2 (δύο διαφορετικές περιπτώσεις μου). Για την περιοχή 2 συγκεκριμένα, έχει εγκριθεί και ρυμοτομικό σχέδιο (το έχω) αλλά δεν έχει κυρωθεί η πράξη εφαρμογής εδώ και χρόνια. Οι ερωτήσεις είναι οι εξής:

 

1)Οι ΖΟΕ γενικά, άρα και οι δύο περιπτώσεις μου σε ΖΟΕ 1 και 2, λαμβάνονται ως ΕΝΤΟΣ ή ΕΚΤΟΣ οικισμού ???

Αν είναι ΕΚΤΟΣ (όπως φαντάζομαι) τότε έχουμε 500€ ΤΖ. Αλλιώς πηγαίνει 750€ που είναι το ελάχιστο της Καλλικράτειας.

 

2) [OFF TOPIC] ... ΑΡΑ ... Εάν τελικά θα τις πάρουμε ως ΕΝΤΟΣ, τότε και στο φύλλο καταγραφής θα βάλουμε ότι είναι ΕΝΤΟΣ οικισμού και άρα θα έχουμε μικρότερο συντελεστή!!!

 

3) [OFF TOPIC] ... Το ότι στην ΖΟΕ 2 έχει ρυμοτομικό που δεν έχει κυρωθεί η πράξη εφαρμογής και αυτό τέμνει το μισό μου κτήριο (βγαίνει μέσα στην πρασιά) αυτό το λαμβάνω υπόψη μου για την τακτοποίηση? Αφού δεν έχει κυρωθεί η πράξη...

 

Ειλικρινά μπερδρεύτηκα!!!!

Link to comment
Share on other sites

Συγνώμη ρε παιδιά, πού είδατε ότι τα εντός ζώνης (δηλαδή στα 500μ περιμετρικά των ορίων κλπ κλπ) πάνε με τη δημοτική ενότητα??? Εγώ καταλαβαίνω ότι όλα τα εκτός σχεδίου πάνε με Τ.Ζ. περ. ενότητας, με μόνο περιορισμό τα γνωστά 2200.

"Ειδικά δε για

τα ακίνητα του προηγούμενου εδαφίου που βρίσκονται

σε περιοχές εκτός σχεδίου πόλεως και εκτός ορίων οικι-

σμού, που δεν έχει καθοριστεί τιμή ζώνης, σύμφωνα με

το σύστημα αντικειμενικών αξιών του Υπουργείου Οικο-

νομικών, για τον υπολογισμό των προστίμων λαμβάνεται

υπόψη η ελάχιστη τιμή ζώνης που ισχύει στην περιφερει-

ακή ενότητα"

Πού βλέπετε να ξεχωρίζει τα εκτός σχεδίου-εντός ζώνης???

 

Επίσης, architech duth, ή υπάρχει εγκεκριμένη πολεοδομική μελέτη και είναι εντός, ή δεν υπάρχει και είναι εκτός. Οι ΖΟΕ δεν καθορίζουν το εντός ή εκτός. Και για το 3), άλλο εντός πρασιάς και άλλο εντός προβλεπόμενης οδού. Το εντός πρασσιάς (εντός οικοπέδου), όπως τα έχω καταλάβει εγώ, τακτοποιείται, το άλλο αν η μελέτη είναι εγκεκριμένη, όχι. ΡΥΜΟΤΟΜΟΥΜΕΝΟ είναι ό,τι είναι έξω από τη Ρ.Γ.

Edited by sarcs
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Επειδή ακριβώς δεν τα αναφέρει ΠΟΥΘΕΝΑ ο νόμος, γι αυτό και έφαγα σκάλωμα σήμερα!!!

Γνώμη μου είναι ότι τα παίρνουμε ως ΕΚΤΟΣ για όλα (και για ΤΖ και στο φύλλο καταγραφής), αλλά σου λέω... σήμερα σκάλωσα γι αυτό και ρωτάω!!!

 

Για το άλλο, άσχετα με τη ΖΟΕ 2 που είναι, ΥΠΑΡΧΕΙ εγκεκριμένο ρυμοτομικό με ΦΕΚ κτλ, αλλά δεν έχει γίνει πράξη εφαρμογής και εισφορά σε χρήμα. Στο τεε-υπεκά που είχα ρωτήσει πριν καιρό, μου είπαν ότι εφόσον δεν έχει γίνει πράξη, το παίρνω ΕΚΤΟΣ. Τώρα τι να πω???? Δεκτή κάθε άποψή σας για βοήθεια!!!!

 

Για το ρυμοτομούμενο έκανα λάθος... σόρρυ. Ρυμοτομούμενο δεν είναι, είναι απλά (στο εγκεκριμένο ρυμοτομικό) εντός πρασιάς (μεταξύ ΟΓ και ΡΓ δλδ). Το θέμα είναι, το λαμβάνω υπόψη μου ή όχι αφού δεν έχει γίνει πράξη εφαρμογής ???

 

Αν το λάβω υπόψη μου, τότε το θεωρώ ΕΝΤΟΣ και αλλάζουν και οι όροι δόμησης και άρα παίρνουν τρελή αξία όλα εκεί!!!

 

Γι αυτό πιστεύω ότι ΔΕΝ το λαμβάνουμε υπόψη μας, εφόσον δεν έχει κυρωθεί η πράξη εφαρμογής.

Link to comment
Share on other sites

Μέρος του Βουτσα εντός σχεδίου ανήκει στην Νέα Μάκρη, άσχετα τι λένε οι χάρτες της εφορίας που δεν είναι σωστές πάντα σαν δημοτικές ενότητες. Αν βρείς πελάτη απο Βουτσά εντός σχεδίου είναι πολύ πιθανο να σου πει ότι είναι Δημο Ν. Μάκρης.

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά ο νόμος ήταν έτσι

 

7. Στην περίπτωση που δεν έχει καθοριστεί τιμή ζώνης σύμφωνα με το σύστημα των αντικειμενικών αξιών του Υπουργείου Οικονομικών στην περιοχή του ακινήτου, για τον υπολογισμό της αξίας των κτισμάτων λαμβάνεται υπόψη η ελάχιστη τιμή ζώνης που ισχύει στο δημοτικό διαμέρισμα του αυθαίρετου και εάν δεν έχει καθοριστεί σε αυτό, η ελάχιστη τιμή ζώνης που ισχύει στο Δήμο και εάν δεν έχει καθοριστεί σε αυτόν, η ελάχιστη τιμή ζώνης που ισχύει στην περιφερειακή ενότητα, όπου βρίσκεται το ακίνητο.

 

Και τροπ/θηκε (με το άρθρο 49) έτσι

«7.α. Για τα ακίνητα τα ευρισκόμενα στην ηπειρωτική Ελλάδα και στα νησιά Κρήτη και Εύβοια, στην περίπτωση που δεν έχει καθοριστεί τιμή ζώνης σύμφωνα με το σύστημα των αντικειμενικών αξιών του Υπουργείου Οικονομικών στην περιοχή του ακινήτου, για τον υπολογισμό της αξίας των κτισμάτων λαμβάνεται υπόψη η ελάχιστη τιμή ζώνης που ισχύει στην τοπική ή δημοτική κοινότητα, όπου βρίσκεται το ακίνητο και εάν δεν έχει καθοριστεί σε αυτή, η ελάχιστη τιμή ζώνης που ισχύει στην περιφερειακή ενότητα, όπου βρίσκεται το ακίνητο.

 

Ειδικά δε για τα ακίνητα του προηγούμενου εδαφίου που βρίσκονται σε περιοχές εκτός σχεδίου πόλεως και εκτός ορίων οικισμού, που δεν έχει καθοριστεί τιμή ζώνης, σύμφωνα με το σύστημα αντικειμενικών αξιών του Υπουργείου Οικονομικών, για τον υπολογισμό των προστίμων λαμβάνεται υπόψη η ελάχιστη τιμή ζώνης που ισχύει στην περιφερειακή ενότητα, εφόσον στην οικεία δημοτική κοινότητα του ακινήτου η μέγιστη τιμή ζώνης δεν υπερβαίνει τα 2.200 ευρώ.

 

β. Για τα υπόλοιπα ακίνητα της Επικράτειας, στην περίπτωση που δεν έχει καθοριστεί τιμή ζώνης, σύμφωνα με το σύστημα των αντικειμενικών αξιών του Υπουργείου Οικονομικών στην περιοχή του ακινήτου, για τον υπολογισμό της αξίας των κτισμάτων λαμβάνεται υπόψη η ελάχιστη τιμή ζώνης που ισχύει στην τοπική ή δημοτική κοινότητα, όπου βρίσκεται το ακίνητο και εάν δεν έχει καθοριστεί σε αυτή, η ελάχιστη τιμή ζώνης που ισχύει στο δήμο και εάν δεν έχει καθοριστεί σε αυτόν, η ελάχιστη τιμή ζώνης που ισχύει στην περιφερειακή ενότητα, όπου βρίσκεται το ακίνητο.»

 

όπως βλέπετε αν παρέμεινε η καταργηθείσα (που αναφέρεται σε όλη την επικράτεια) και απλώς πρόσθεταν μόνο αυτό (το β’ εδάφιο της 7.α):

 

7β. Ειδικά δε για τα ακίνητα τα ευρισκόμενα στην ηπειρωτική Ελλάδα και στα νησιά Κρήτη και Εύβοια που βρίσκονται σε περιοχές εκτός σχεδίου πόλεως και εκτός ορίων οικισμού, που δεν έχει καθοριστεί τιμή ζώνης, σύμφωνα με το σύστημα αντικειμενικών αξιών του Υπουργείου Οικονομικών, για τον υπολογισμό των προστίμων λαμβάνεται υπόψη η ελάχιστη τιμή ζώνης που ισχύει στην περιφερειακή ενότητα, εφόσον στην οικεία δημοτική κοινότητα του ακινήτου η μέγιστη τιμή ζώνης δεν υπερβαίνει τα 2.200 ευρώ.

 

το νόημα θα ήταν πιο κατανοητό και το αποτέλεσμα το ίδιο (δηλαδή κατά Σηφουνάκη η νησιωτική Ελλάδα πιο φθηνή απο «την ηπειρωτική Ελλάδα και τα νησιά Κρήτη και Εύβοια» για τα εκτός σχεδίου και εκτός οικισμών εφόσον στην οικεία δημοτική κοινότητα του ακινήτου η μέγιστη τιμή ζώνης δεν υπερβαίνει τα 2.200 ευρώ. (π.χ Έβρος)

 

Τώρα γιατί

  1. τα συντάσσουν τόσο πρόχειρα δεν μπορώ να το καταλάβω (νύχτα τα φτιάχνουν ;)
  2. γιατί αύξησαν τις τιμές (με αυτές της περιφ ενότητας αντί της δημοτικής) στην ηπειρωτική Ελλάδα και στα νησιά Κρήτη και Εύβοια επίσης δεν μπορώ να το καταλάβω

Edited by ΚΑΝΑ
Link to comment
Share on other sites

Στο Μαρκόπουλο Μεσογαίας , υπάρχουν και περιοχές όπως το Πόρτο Ράφτη που ανήκουν στον σημερινό Δήμο , αλλά νομίζω όχι στον παλαιό .

Ετσι αυθαίρετα σε περιοχή δίπλα στο Μαρκόπουλο και μακρυά από το Πόρτο- Ράφτη θεωρούνται ότι ανήκουν στην τοπική η δημοτική ενότητα Μαρκοπούλου ? Στην περίπτωση αυτή επειδή ΤΖμεγ < 2200 , τότε πάμε με 650 Ε/τμ .

 

Αλλοιώς επειδή η ΤΖ στο Πόρτο Ράφτη είναι μεγαλύτερη από 2200 , πάμε με την χαμηλότερη του Μαρκόπουλου που είναι 1000 Ε/τμ .

 

Ειναι παράλογο μέρη που έχουν πολύ και φτηνή αγροτική γη να θεωρούνται ότι επηρεάζονται από παραλιακά μέρη που είναι χιλιόμετρα μακρυά .

 

Θα ήθελα την άποψη σας .

Link to comment
Share on other sites

Ρύθμιση Αυθαιρέτων. Χαμηλότερες Τιμές Ζώνης ανά Περιφ.Ενότητα

http://www.blogica.g...e.aspx?ID=24230

 

Δείτε την Χαμηλότερη Τιμή Ζώνης Ανα Περιφερειακή Ενότητα και Κατεβάστε εδω το αρχείο με Τις Χαμηλότερες Τιμές Ζώνης Ανά Περιφερειακή Ενότητα

 

Ν.4014/2011, Κεφ.Β’-Αρ.24-§7 , όπως τροποποιήθηκε στις 9/11/11 με το αρ.49 της Ψηφ.Τροπολογίας 9/11/11: Ληφθείσα ΤΖ Αυθαιρέτων - Για Ακίνητα εκτός ΑΠΑΑ (χωρίς ΤΖ)

 

Α) Περιφερειακές Ενότητες Ηπειρωτικής Ελλάδας, Κρήτης & Εύβοιας

i) Σε ακίνητα Εντός Σχεδίου – Eκτός ΑΠΑΑ:

Χρησιμοποιείται η ελάχιστη Τ.Ζ. της Τοπικής/Δημοτικής Κοινότητας του αυθαίρετου.

Εάν δεν έχει καθοριστεί σε αυτήν , τότε Χρησιμοποιείται η ελάχιστη Τ.Ζ. της Περιφερειακής Ενότητας του αυθαίρετου.

ii) Σε ακίνητα Εκτός Σχεδίου:

Εφόσον η Τοπ.Δημ.Κοινότητα του αυθαιρέτου , δεν έχει ΤΖ μεγαλύτερη των 2200€ => τότε Χρησιμοποιείται η ελάχιστη TZ της Περιφερειακής Ενότητας του.Εφόσον η Τοπ.Δημ.Κοινότητα του αυθαιρέτου , έχει ΤΖ μεγαλύτερη των 2200€ => τότε Χρησιμοποιείται η ελάχιστη TZ της Τοπικής/Δημοτικής Κοινότητας του.

 

Β) Περιφερειακές Ενότητες Νήσων (πλην Ευβοίας & Κρήτης)

Χρησιμοποιείται η ελάχιστη Τ.Ζ. της Τοπικής/Δημοτικής Κοινότητας του αυθαίρετουΕάν δεν έχει καθοριστεί σε αυτήν , τότε Χρησιμοποιείται η ελάχιστη Τ.Ζ. της Περιφερειακής Ενότητας του αυθαίρετου

Edited by Χριστινα Ματεντζιαδη
  • Upvote 2
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.