Μετάβαση στο περιεχόμενο

Οικοδομικές Άδειες-Αδειοδοτήσεις Λάθος Πολ. Μηχανικού


Zagrefs

Recommended Posts

εδω τα καλα, τα καλα, ΤΑ ΚΑΛΑ τοπογραφικααααααααα!!!! παρεπαρεπαρεπαρεπαρεπαρεπαρε τωρα που γυριζειειειειειειειει.

 

πουλαω 6 τοπογραφικα στην τιμη των 5:

 

τοπογραφικα με τοταλ

τοπογραφικα με gps

τοπογραφικα με κορδελα

τοπογραφικα με το ματι

τοπογραφικα με αποστασιομετρο

τοπογραφικα απο συμβολαιο χωρις καν επιτοπου μετρηση

 

και ολα αυτα, ΜΟΝΟ για 500 ευρω το τεμαχιο.στα 5 το ενα δωρο. ειδικες τιμες για συναδελφους τοπογραφους.

 

σημα pop: το προιον προερχεται απο τελεια νομοθετικη επεξεργασια, συμβουλες δικηγορου, συμβολαιογραφου και υποθηκοφυλακα. προιον αποσταξης συνολικης εμπειριας εμπλεκομενων > 250 ετη!!!

 

lifetime guarantee οικδομησιμοτητας!!!! Μ-Ο-Ν-Α-Δ-Ι-Κ-Η προσφορα!!!σε περιπτωση λαθος δηλωσης, ΔΩΡΟ ενα ακινητπ ισης αξιας με το υπο ανεγερση!!!

 

 

ΠΡΟΣΦΟΡΑ Νο 2:!!!

για διακριβωση οικοδομησιμοτητας πριν την εκπονηση του σχεδιαγραμματος, δεχομαστε πληρωμες σε ειδος!! (απο φαγητο μεχρι σαρκα).

 

το Υπουργειο Κλιματικης Αλλαγης προειδοποιει: οι ερωτησεις στο michanikos.gr βλαπτουν σοβαρα την υγεια!!

Φερτε-πισω-τον παρις ταφ 43!!!!!!ΟΛΟΙ στην απεργια πεινας μεχρι τα τοπογραφικα να αποδοθουν στους τοπογραφους και τιμητικα ΜΟΝΟ στο zavi.

 

γιουπιιιιιιιιιιιιι!!!!

Link to comment
Share on other sites

@maneni

 

"Ανέθεσα σε Πολιτικό Μηχανικό να μου συντάξει Τοπογραφικό για οικόπεδό μου, για ανέγερση κατοικίας"

 

Aλλο η σύνταξη τοπογραφικου και αλλο ή δύνατότητα έκδοσης αδείας.

Τα τοπογραφικά πρέπει να πληρώνονται ανεξαρτητως αν "κτιζουν" ή όχι τα γηπεδα.

Αλλίως δεν θα επρεπε να αναλαμβανουμε συνταξη τοπογραφικών για μια αρτια οικόπεδα, πραγμα το οποιο δεν μπορεις να το ξερεις και εκ των προταίρων εαν δεν ασχοληθείς.

Βεβαια θα πρεπει να είναι και σωστα αυτό εξυπακούεται.

 

Παρεπιπτώντας μου φαίνεται λίγο περιέργη η κατάργηση της παρεκκλισης, πως εγινε αυτό δημιουγήθηκε καποια ζωνη προστασίας ή κατι άλλο? Ζagrefs μηπως μπορείς να μας πεις το ΦΕΚ του νεου ΓΠΣ???

Link to comment
Share on other sites

Και εγώ έχω την απορία αν και πως μπορεί να καταργηθεί μια παρέκκλιση αρτιότητας με ΓΠΣ. Επειδή μου φαίνεται απίθανο να δημιουργήθηκε το οικόπεδο μετά το 2009(οπου έγινε το ΓΠΣ) τότε έχω το εξής ερώτημα: μπορεί να καταργήσει την δόμηση σε ένα τμήμα της ενότητας? Μήπως καταργεί τις χρήσεις οπότε ας πούμε να μην μπορείς να οικοδομήσεις ότι θέλεις αλλά παρόλα αυτά γήπεδο να είναι άρτιο και οικοδομήσιμο? Αν ισχύει κάτι τέτοιο τότε την ευθύνη την έχει ο δεύτερος μηχανικός(που πήρε την άδεια).

Link to comment
Share on other sites

@maneniAλλο η σύνταξη τοπογραφικου και αλλο ή δύνατότητα έκδοσης αδείας.

Τα τοπογραφικά πρέπει να πληρώνονται ανεξαρτητως αν "κτιζουν" ή όχι τα γηπεδα.

 

μα δεν ειπε κανεις οτι ο πολ μηχ δεν θα επρεπε να πληρωθει για το τοπογραφικο.

Εδω μιλαμε οτι βεβαιωσε οτι υπαρχει παρεκλιση (αρα οικοδομειται) ενω δεν υφισταται κατι τετοιο (συμφωνα με τα λεγομενα του ιδιωτη παντα).

 

Εγω ομως ξαναρωταω: ο αρχιτεκτονας γιατι υπεγραψε ο ιδιος το τοπογραφικο αφου υπηρχε ηδη απο τον πολ μηχ?

Link to comment
Share on other sites

Για να πληρωθει ο ίδιος τα λεφτα του τοπογραφικου του φακελου της αδειας.

Αν το υπεγραφε και στην αδεια ο πολ.μηχ θα επρεπε να εμπαινε και στις αμοιβες.

Απλο.

Link to comment
Share on other sites

για την μη εκδοση αδειας κανεις.

 

Για τη λαθος συνταξη τοπογραφικου (και οτι αυτο συνεπαγεται) οποιος το εχει υπογραψει.

 

να κανω τωρα την αφελη ερωτηση, πως κατοχυρωνεται καποιος μηχανικος (καλη ωρα ο πολ μηχ της περιπτωσης μας) ο οποιος κανει καποια δουλεια και καποιος αλλος την οικιοποιειται απλα βαζοντας την δικη του υπογραφη (μαλλον θεμα για αλλα thread)?

Link to comment
Share on other sites

Τι ευθύνη έχει ο Μηχανικός που μου έκανε το Τοπογραφικό και βεβαίωνε την αρτιότητα?

.

 

βασικα εχει ολη την ευθυνη. ευθυνομαστε να γνωριζουμε την επικαιροποιημενη νομοθεσια και στη συγκεκριμενη περιπτωση υπαρχει σαφης παραβιαση του νομου 651/1977.

 

αν απευθυνθειτε σε δικηγορο που τουλαχιστον να ξερει τι του γινεται, οι δυο αυτοι μηχανικοι θα καταληξουν να περασουν πειθαρχικο, με προσωρινη ή οριστικη ανακληση της αδειας ασκησης επαγγελματος, και παραλληλα να σας αποζημιωσουν χρηματικα υστερα απο αποφαση δικαστηριου.

 

εδω εχω να προσθεσω κατι: υπαρχουν δικηγοροι συνταγματολογοι που θεωρουν την παρεκκλιση συνταγματικο δικαιωμα, και υπαρχει και το ΣτΕ το οποιο κρινει κατα περιπτωση.Ισως αν βρειτε τον αριθμο ΦΕΚ του ΓΠΣ και μας τον πειτε, να μπορουσαμε να εκφερουμε αποψη εαν θα σας συνεφερε θα καταφερθειτε εναντιον της ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ πρωτα και στη συνεχεια κατα των μηχανικων.

 

Διοτι η πολιτεια φερει και αυτη τις ευθυνες της για την απαξιωση της ιδιοκτησιας σας, ενω κατα το συνταγμα οφειλει να την προστατεψει. βρισκω λοιπον αρκετα ισχυρα πατηματα στην υποθεση σας, ετσι ωστε να αποζημιωθειτε για την οδυνη σας.

 

Φυσικα, δεν το συζηταμε ΚΑΝ οτι θα πρεπει να βρειτε δικηγορο. Αν δεν ξερετε, μπορουμε να σας συστησουμε.Και μην κανετε το λαθος να τον πληρωνετε φασον, οι συμφωνιες σε τετοιες περιπτωσεις ειναι ποσοστο της αποζημιωσης, συν καποια βασικα εξοδα. Κατα τη γνωμη μου επισης, αν ειστε επαρχια θα ηταν καλο να βρειτε δικηγορο απο αθηνα, γιατι στην επαρχια ειναι εξαιρετικα χαμηλο το επιπεδο.

 

αυτα

Link to comment
Share on other sites

5. Και ποιός σας λέει ότι δεν συνέβει το παρακάτω : Πήγε ο άνθρωπος στην Πολεοδομία , ρώτησε και πήρε λάθος προφορική απάντηση από κάποιον που δεν ήξερε καλά ? Σας επισημαίνω ότι ειδικά με αυτά τα ΓΠΣ της μισής σελίδας που γίνονται ΦΕΚ και το γνωρίζουν 5 άνθρωποι υπάρχει πρόβλημα. Γνωρίζω περίπτωση όπου Πολεοδομία έχει εκδόσει λάθος άδεια διότι κανείς δεν είχε πάρει χαμπάρι ειδικούς περιορισμούς ενός τέτοιου ΓΠΣ του κώλου.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

1. Ασχέτως του ποιος και αν και τι αντέγραψε ή όχι , αυτός που υπογράφει το τοπογραφικό και τις μελέτες αυτός έχει την ευθύνη. Αρα ο Αρχιτέκτων.

 

Βρε παίδες...τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.