Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ξεκάθαρες απαντήσεις για τον υπολογισμό προστίμου


Recommended Posts

Δηλαδή κάποιοι χώροι να είναι μισοί-μισοί. Δες η πολεοδομία τι θα πει και προχώρα το. Αλλιώς θα πρέπει η λωρίδα να επεκταθεί σε όλο το τεμνόμενο δωμάτιο.

Πες μας και τι σου είπαν και ποια πολεοδομία!

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 5,9k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Πιστεύω ότι θα αντιμετωπισθεί όπως κάναμε νομιμοποίηση με το άρθρο 22 του ΓΟΚ εξαιρώντας απο την κατεδάφιση κάποια τμήματα που ήταν εκτός νομίμου περιγράμματος.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα. Θα ήθελα τη γνώμη σας. Είμαι νέος μηχανικός και έχω μια περίπτωση, όπου πέρα από τις υπερβάσεις δόμησης (κλείσιμο Η.Χ., αυθαίρετη αποθήκη κ.λ.π.) η οικοδομή (εκτός σχεδίου) έχει και τα παρακάτω, χωρίς φυσικά να υπάρχουν στην άδεια που είχε βγει το 1996:

 

1)ψησταριά BBQ, 2)τζάκι, 3)εξώστες (δύο) εκτός αδείας, 4)Υπόστεγα (στέγαστρα) στους εξώστες, 5)πέργκολα, 6)Υπόστεγο μπροστά από την αποθήκη, 7)Υπόστεγο στην ψησταριά BBQ, 8 ) απόληξη κλιμακοστασίου.

 

Στον αναλυτικό προϋπολογισμό προσπαθώ να κάνω ομαδοποιήσεις. Θεωρώ πως μπορώ να ομαδοποιήσω υπόστεγα και πέργκολα μαζί (4,5,6,7,) και τους δύο εξώστες μαζί (3). Πιστεύετε ότι μπορεί να γίνει κάποια άλλη ομαδοποίηση πιο σωστή? π.χ. τζάκι και BBQ μαζί?

 

Ή κάποιος άλλος συνδυασμός είναι πιο σωστός, π.χ. εξώστες και στέγαστρα τους μαζί (3,4) και υπόλοιπα υπόστεγα με πέργκολα μαζί (5,6,7)?

 

Επίσης, αναλυτικό προϋπολογισμό θα κάνω και για την απόληξη κλιμακοστασίου?

Edited by gkonstan@
Link to comment
Share on other sites

το τζακι γιατι να το τακτοποιησεις?

η αποληξη οδηγει σε δωμα (κατοικησιμο χωρο)?

απο τι υλικο ειναι κατασκευασμενα τα στεγαστρα στους εξωστες?

Link to comment
Share on other sites

Εξώστες και στέγαστρα εξωστών = 1 κατηγορία

Υπόστεγα (στέγαστρα) αποθήκης, πέργολα και BBQ = 1 κατηγορία

Τζάκι = ξέχαστο

Απόληξη κλιμακοστασίου = ΥΔΒΧ (τί φαίνεται στην άδεια και τί υπάρχει;;; ;)

Edited by ΙΑΣΟΝΑΣ
Link to comment
Share on other sites

καλησπέρα συνάδελφοι.

 

έχω την εξής περίπτωση και θα ήθελα την βοήθεια σας.Σε 5 οροφη πολυκατικοια με pillotis και 2 υπόγεια με άδεια (1997) βάση του Γοκ 85.

 

α) στην κάτοψη της pillotis φένονται 4 όριζόντιες ιδιοκτισίες κλειστοί χώροι στάθμευσης οι οποίοι δεν έχουν μετρήσει στον συντελεστή δόμησης. οι 2 από τις 4 συνεχόμενες κλειστές θέσεις στάθμευσης έχουν αλλάξη χρήση και έχουν γίνει μία γκαρσονιέρα και έχουν διλωθεί στον 3843/10. πρέπει να δηλωθούν και στον 4014?

 

β) στο δεύτερο υπόγειο το όποιο βάση της άδειας είναι αποκληστικά για χώρο στάθμευση έχει κλιστεί τμήμα κάθε θέσης στάθμευσης και έχει δημιουγιουθει από μια μικρή αποθήκη σε κάθε θέση . πρέπει να δηλωθεί στον 4014 ? αν ναι με τι συντελεστές ?

 

ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Edited by kostis23
Link to comment
Share on other sites

Για το τζάκι είχα την εντύπωση πως θέλει αναλυτικό αλλά απ' ότι διάβασα σε άλλο θέμα πάει για νομιμοποίηση αλλαγής όψης αλλά κι αυτό δεν πολυαξίζει.

Όλα τα στέγαστρα (και των εξωστών) ειναι κατασκευασμένα από ξύλο και κεραμίδι.

Η απόληξη οδηγεί σε δώμα (όχι σε κατοικήσιμο χώρο) και όπως και τα υπόλοιπα που ανέφερα, δε φαίνονται στην άδεια.

ΙΑΣΟΝΑ η κατηγοριοποίηση που προτείνεις (''τοπική'' και όχι αποκλειστικά ανά είδος παράβασης) μου φαίνεται πιο λογική και θα την ακολoυθήσω.

Σας ευχαριστώ για το χρόνο και τις συμβουλές σας.

Link to comment
Share on other sites

Μια ερώτηση που δεν μπορώ να τη βρω πουθενά. Τακτοποιημένος χώρος με τον 3843 που δεν μπήκε ποτέ για συμψηφισμό στον 4014, μετράει στο συνολικό συντελεστή ΥΔ; Γιατί αν μετράει την πάτησα άσχημα...

Link to comment
Share on other sites

στον 3843...δεν υπηρχαν τετοια...μπερδεμενα...

 

Αν, παλι, εννοεις οτι, θες να προχωρησεις σε "περαιτερω" ανοικοδομηση

ναι μεν ο 3843 το επιτρεπει...

πλην δικαστικα εχει κριθει το αντιθετο [υποθεση Νικητης]

 

δες τα ΠΜ

Link to comment
Share on other sites

Η ερώτηση είναι ότι έχω 90μ2 για τακτοποίηση με τον 4014 και είμαι στο ποσοστό ΥΔ 100-200% και επειδή με τον 3843 είχαν τακτοποιηθεί άλλα 55μ2 για ένα υπόγειο που ξεμπαζώθηκε και πλέον μετράει στη δόμηση, το ποσοστό μου αν υπολογίσω και αυτά τα 55μ2 πάει στο >200%. Οι συγκεκριμένοι δε θέλουν να βγάλουν άδεια. Αλλά αν μετράει ο χώρος που τακτοποιήθηκε με τον 3843 στη συνολική υπέρβαση, το πρόστιμο είναι πολύ μεγαλύτερο... Δε θα 'θελα να μπλέξω με συμψηφισμό προστίμων, γιατί την τακτοποίηση με τον 3843 δεν την έχω κάνει εγώ και δεν ξέρω αν έχουν κρατήσει τα παραστατικά για να μπορώ να τον κάνω.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.