Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ξεκάθαρες απαντήσεις για τον υπολογισμό προστίμου


Recommended Posts

  • Απαντήσεις 5,9k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

έχεις κάθε δίκιο, αλλά αυτή η ανοησία με την αλλαγή χρήσης συνδεδεμένη με επιφάνεια υπέρβασης (χωρίς αυτή πραγματικά να υπάρχει) θα ήταν το πρώτο που θα έπρεπε να έχει αλλάξει εδώ και καιρό. Δυστυχώς στη πλατφορμα του τεε πρεπει να συμπληρωθούν επιφάνειες υπέρβασης για να βγεί το πρόστιμο αλλαγής χρήσης.

Γι αυτό λέμε πολλές φορές ότι η τακτοποίηση αλλαγής χρήσης μέσω του 4014 καθίσταται ασύμφορη με εκείνο τον τρελό συντελεστή 1.4. Για να δούμε το νέο νομο μήπως και αλλάξει κάτι.

Link to comment
Share on other sites

Το ίδιο σκέπτομαι και εγώ για δήλωση υπογείου καταστήματος που άλλαξε σε κύρια χρήση.Δεν ολοκληρώνω τις πληρωμές ελπίζοντας ή φοβούμενος ότι ο νέος νόμος κάτι θα αλλάξει σ'αυτό.

Edited by Manolis gon
Link to comment
Share on other sites

γ.ταφ: κάνε και μια ερώτηση στην Υ.ΔΟΜ. διότι μετά την τακτοποίηση, αν θα αναλάβεις άδεια λειτουργίας, θα χρειαστεί βεβαίωση χώρου κύριας χρήσης από την υπηρεσία.

Έχω μπερδευτεί. Ρώτησα στην Υ.ΔΟΜ. για το πως θέλουν να υπολογιστεί το πρόστιμο, ώστε να μην έχω πρόβλημα, γιατί θα ρθουν για αυτοψία κ μου πρότειναν ΥΔ ΚΧ για το τμήμα του παταριού που είναι κουζίνα και ΥΔ ΒΧ για το υπόλοιπο πατάρι που δε χρησιμοποιείται και έχει κ WC. Τώρα αν εγώ έτσι θα είμαι καλυμμένος τόσο για την τωρινή χρήση, όσο και για τυχόν μελλοντική χρήση του παταριού σε ενδεχόμενη νέα άδεια λειτουργίας δε μου το ξεκαθάρισαν. Το πρόστιμο, όμως, με βάση τα του 4014 πρέπει ως πατάρι να υπολογιστεί ως ΥΔ ΒΧ. Όσον αφορά στη χρήση ποιος ξέρει.

 

Κ κάτι άλλο. Κάνω υπολογισμό προστίμου για οικόπεδο εντός σχεδίου, όπου χωρίς άδεια υπάρχουν κτίσματα παλιά προ του 83. Υπολογίζοντας το πρόστιμο με βάση τους κλειστούς χώρους βγαίνει μικρό σχετικά πρόστιμο λόγω παλαιότητας. Σύμφωνα με την Ε/Α 6 του ΣΤ΄ μέρους οι Η/Χ υπολογίζονται με αναλυτικό, όταν δεν υπάρχει Ο.Α., ενώ άλλες παραβάσεις δε θεωρούνται αυθαίρετες αν δεν παραβιάζουν σχετικές διατάξεις. Εννοεί ΓΟΚ 73 ή ΝΟΚ και όρους δόμησης περιοχής; Το πρόστιμο λόγω Η/Χ αυξάνεται πολύ, αφού η παλαιότητα δε συμμετέχει σ' αυτή την περίπτωση.

Link to comment
Share on other sites

Σύμφωνοι-αλλά στην περίπτωση που δεν έχει γίνει η καθαίρεση του τμήματος αυτού μέχρι το κλείσιμο του φακέλου του πελάτη τι κάνουμε;

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω δηλώνεις το τμήμα εντός της ιδιοκτησίας, αναφέροντας στην Τ.Ε. ότι ένα άλλο τμημα βρίσκεται σε όμορη ιδιοκτησία και πρέπει να καθαιρεθεί.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.