Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύρια και μοναδική κατοικία


Recommended Posts

Paixtaras86 οι όροφοι είναι με σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας? Αν δεν υπάρχει σύσταση δεν μπορείς να διαχωρίσεις ως κατοικίες τον Β' και τον Γ' όροφο.

 

Γιατί να μην μπορεί να τα διαχωρίσει;

Ανεξαρτήτως αν υπάρχει σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας, οι χώροι του κτιρίου αποτελούν αυτοτελείς και ανεξάρτητες κατοικίες κ.λπ.

Στο μέλλον θα κάνει σύσταση και τότε θα τον εξυπηρετούσε περισσότερο να είχε κάνει τρεις ξεχωριστές δηλώσεις.

 

Εγώ πάντως θα έκανα τρεις δηλώσεις.

Μία στο ισόγειο - α' όροφο ως κατάστημα, μία β' όροφος ως κύρια και μοναδική κατοικία και μια γ' όροφος ως άλλη κατοικία.

(Βεβαίως έχει τρεις αμοιβές).

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 134
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Αν δεν είναι διαχωρισμένα θα πρέπει να βάλει ως ΥΔ τα συνολικά τετραγωνικά των κατοικιών της ιδιοκτησίας για να βγει ο αντίστοιχος συντελεστής.

Link to comment
Share on other sites

Σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας δεν έχει γίνει, όλο το κτίριο ανήκει στο ίδιο άτομο. Τα έχω βάλει σε τρία διαφορετικά φύλλα καταγραφής : κατάστημα (υπηρεσίες θα δηλωθεί στη χρήση; ), κύρια και μοναδική και άλλη κατοικία. Είναι σωστό έτσι;

 

@letom

 

προτείνεις να βάλω β' και γ' όροφο μαζί; τότε ως τι θα δηλωθούν; ως κύρια και μοναδική κατοικία ή ως άλλη;

Link to comment
Share on other sites

Δεδομένου ότι οι αιτήσεις πάνε ανά ιδιοκτησία και εφόσον δεν υπάρχει σύσταση, τότε όλη η οικοδομή είναι μία ιδιοκτησία. Μπορείς να το πας όλο με μια αίτηση ή μπορείς να το πας και με ξεχωριστές αιτήσεις ανά όροφο -ή και ανά δωμάτιο αν γουστάρει ο πελάτης- αλλά αυτό συνεπάγεται και ξεχωριστή αμοιβή για κάθε αίτηση.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, κατά τη γνώμη μου, θα πρέπει να μπουν συντελεστές τέτοιοι που να αντιστοιχούν στο σύνολο των υπερβάσεων ολόκληρης της ιδιοκτησίας. Δες τις Η-8β και Θ-4, είναι ακριβώς για την περίπτωσή σου.

 

Αν δεν έχει άλλη κατοικία ή οικοδομήσιμο οικόπεδο ούτε αυτός ούτε η σύζυγος ή τα ανήλικα παιδιά και τέλος πάντων αν πληρούνται οι περιορισμοί του 4014 για την κύρια και τη μοναδική κατοικία, τότε εννοείται ότι όλες οι κατοικιές/διαμερίσματα του Β' και Γ' ορόφου αφού δεν έχουν διαχωριστεί συμβολαιογραφικά, νοούνται ως μία, κύρια και μοναδική κατοικία. Αν δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις τότε και οι δύο όροφοι θα πάνε ως "άλλη κατοικία". Πάντως όχι ό ένας "κύρια" και ο άλλος "άλλη" όσο δεν έχουν διαχωριστεί συμβολαιογραφικά.

Edited by letom
Link to comment
Share on other sites

Ναι, απ'ότι καταλαβαίνω από τις ερωτοαπαντήσεις θα πάει β+γ όροφος ως κύρια και μοναδική σε ένα φύλλο καταγραφής. Οι προϋποθέσεις πληρούνται. Η-8β βοηθάει όντως, η Θ-4 όχι όμως, μήπως εννοείς κάποια άλλη; Οι χώροι καταστήματος πώς θα δηλωθούν (εννοώ ως προς τη χρήση); Ως υπηρεσίες, ως άλλη κατοικία ή μαζί με τα υπολοιπα όλα μαζί σαν κύρια και μοναδική κατοικία;

Link to comment
Share on other sites

Στην Θ-4 σε αφορά το σημείο που λέει ότι ομαδοποιούνται τα είδη των αυθαιρεσιών της ιδιοκτησίας (δόμηση, κάλυψη κλπ) και ότι το παράβολο βγαίνει επίσης από τα συνολικά τετραγωνικά της ιδιοκτησίας (όπου ιδιοκτησία = το συμβολαιογραφικά ενιαίο).

 

Αν στην άδεια το κτήριο έχει μικτή χρήση θα βάλεις υπηρεσίες στα καταστήματα. Αν το κτήριο έχει χρήση κατοικίας (στην άδεια) τότε θα βάλεις κατοικία και αλλαγή χρήσης.

Link to comment
Share on other sites

ΑΣ ΒΓΕΙ ΕΝΑΣ ΜΑΛΑΚΑΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΥΠΕΚΑ ΝΑ ΠΕΙ ΟΤΙ ΚΥΡΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ Ε1 ΣΑΝ ΚΥΡΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ Ε9 ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ....

 

 

Αυτα με τα '' αλλη κατοικια μεγαλυτερη των 70 τ.μ'' ειναι παπαροειδης πατεντες που ισχυουν για το καθεστως φορολογικης απαλλαγης της Α΄ κατοικιας και προφανως τους αρεσε ως ιδεα και ειπαν να το χρησιμοποιησουν και οι κυριοι του ΥΠΕΚΑ...

 

 

Τι να πω ρε πουστη μου....απλα θεματα που λυνονται ευκολα και καθομαστε και γραφουμε κειμενα επι κειμενων προσπαθωντας να βγαλουμε ακρη με το ΠΟΣΟ ΗΛΙΘΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΚΑΤΖΗΔΕΣ......

 

Ενα αντιγραφο Ε1 και Ε9 και το προβλημα θα λυνοταν....α σιχτιρ αχρηστα σοσιαλοκομματοσκυλα...

  • Upvote 5
Link to comment
Share on other sites

Πιπέρι πιπέρι (αλλά το + το έδωσα με όλη μου την χαρά).

Άχρηστοι άνθρωποι...

Τα τόσο απλά τα κάνουμε....

Φανταστείτε στα δύσκολα...

Link to comment
Share on other sites

Paixtaras

Δεν είναι μόνη αδικία, που κατά την γνώμη μου θα πάνε και οι δύο ως β’ κατοικία (αφού είναι ανεξάρτητες κατοικίες)

 

Είναι που σε πολλές περιπτώσεις το πρόστιμο (κατασκ πριν του 1983) βγαίνει μικρό πρόστιμο

(π.χ 456 ευρώ) είναι που λόγω τετραγωνικών αυξάνεται το παράβαλο από 500 στα 1000, οπότε τζάμπα πάνε τα 544 ευρ

 

Δες λίγο την παρ 24 2γ (δες και «το επί ποινή»-δηλ ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ)

 

 

 

γ. Παράβολο
/αποδεικτικό είσπραξης υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου

ύψους 500
ευρώ για αυθαίρετη κατασκευή/χρήση μέχρι 50 τ.μ. ή για κτίριο κύριας και μοναδικής κατοικίας μέχρι 100 τ.μ.,

1.000 ευρώ
για κτίριο/χρήση άνω των 50 τ.μ. και μέχρι 100 τ.μ. ή για κτίριο κύριας και μοναδικής κατοικίας άνω των 100 τ.μ. και μέχρι 200 τ.μ.,

2.000 ευρώ
για κτίριο/χρήση άνω των 100 τ.μ. και μέχρι 1.000 τ.μ.,

4.000 ευρώ
για κτίριο/χρήση άνω των 1.000 τ.μ. και μέχρι 2.000 τ.μ. και

6.000 ευρώ
για κτίριο/χρήση μεγαλύτερη των 2.000 τ.μ.

επί
ποινή απαραδέκτου
, για κάθε
αυτοτελή ιδιοκτησία
, το οποίο
σε καμία περίπτωση δεν επιστρέφεται
, αλλά συμψηφίζεται με το ειδικό πρόστιμο που προβλέπεται στο παρόν άρθρο.
Edited by ΚΑΝΑ
Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.