Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αυθαίρετο με ψευδή άδεια


Recommended Posts

Αν στο τοπογραφικό δείχνει ότι είναι εντός ζώνης ενώ δεν είναι, έχει και ψευδές τοπογραφικό όμως....

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 111
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Μα αφού θα καταθέσω υποχρεωτικά το καινούριο τοπογραφικό που το δείχνει εκτός ζώνης. Πόσο μπορώ να το αγνοήσω αυτό, που πολύ θα με βόλευε βέβαια, γιατι όπως είπα το πρόστιμο αλλιώς βγαίνει τεράστιο.

Link to comment
Share on other sites

μα αφού εγκρίθηκε από την Υπηρεσία (ενώ είχε την δυνατότητα να το διαπιστώσει) γιατί να είναι ψευδές;

(αυτό πάντα με την έννοια του 4014-

π.χ ψευδές είναι κατά τις προδιαγραφές και αν διαφέρει κατ' εμβαδό πλέον του 2% ή κατά διάσταση πλευράς πέραν των 20εκ-

πράγμα όμως που δεν μπορεί να διαπιστωθεί απο την υπηρεσία και εναπόκειται αποκλειστικά στην ψευδή δήλωση του ιδιοκτήτη)

 

Αλλιώς συμφωνώ μαζί σου, πράγματι είναι ψευδές

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ ότι κάποια ευθύνη θάπρεπε να έχουν και οι πολεοδομίες για το τι σφραγίζανε...Στο μεταξύ, τουχει φάει και το δασαρχείο 1,5 στρέμμα (!), αλλά αν το θεωρήσω εντός ζώνης εξακολουθώ να έχω αρτιότητα.

Θα πρέπει να εξετάσω ίσως και τα ενδεχόμενα προβλήματα του ιδιοκτήτη σε περίπτωση που ανακληθεί η άδεια αν προκύψει θέμα με το καινούριο τοπογραφικό;

Για τους μέγιστους συντελεστές έχετε καμμιά ιδέα;

..και συγνώμη αν σας κούρασα.

Link to comment
Share on other sites

όλη η σχετική με το θέμα σου νομοθεσία (τι νομοθεσία!! ε/α)

Δ2 Σε περίπτωση οικοδομικής άδειας που έχει εκδοθεί με ψευδή στοιχεία και δεν έχει ανακληθεί ή ακυρωθεί μπορεί το ακίνητο να υπαχθεί στη ρύθμιση του Ν. 4014/11;

 

Η δυνατότητα υπαγωγής στη ρύθμιση του Ν. 4014/11 είναι στη βούληση του ιδιοκτήτη, ο οποίος φέρει το βάρος των συνεπειών του ποινικού νόμου σε περίπτωση ψευδούς δηλώσεως.

Δ9. Σε περίπτωση ανακριβών-ψευδών στοιχείων η υπαγωγή στη ρύθμιση του ν. 4014/11 είναι άκυρη;

Στην παρ. 3, του άρθρου 27 του νόμου ορίζεται ότι «Σε περίπτωση ψευδούς ή ανακριβούς δήλωσης των στοιχείων αυτών, αποκλείεται η υπαγωγή στη διαδικασία αναστολής του παρόντος νόμου, τυχόν πράξη αναστολής ανακαλείται και εφαρμόζονται οι ισχύουσες περί αυθαιρέτων διατάξεις και επιβάλλονται τα πρόστιμα του παρόντος άρθρου.»

Θ 8-) Δεδομένου οτι σύμφωνα με τα αναφερόμενα στο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ της Εγκυκλίου 13/11 το πεδίο 1 του φύλλου καταγραφής αυθαίρετης κατασκευής αφορά την ύπαρξη ή μη οικοδομικής άδειας στο γήπεδο/οικόπεδο όπου υπάρχει αυθαίρετη κατασκευή, όταν η οικοδομική άδεια έχει εκδοθεί σε μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο οικόπεδο μετά την υποβολή αναληθών στοιχείων ή ψευδούς αποτυπώσεως, πώς ελέγχονται τα επιτρεπόμενα μεγέθη του (π.χ. χορηγήθηκε οικοδομική άδεια σε εμφανιζόμενο ως άρτιο και οικοδομήσιμο γήπεδο/οικόπεδο, το οποίο στην πραγματικότητα είναι μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο);

Κατ’ αρχήν σημειώνεται ότι έχει οικοδομική άδεια. Δεδομένου ότι η περίπτωση αυτή θεωρείται από τις σοβαρότερες παραβάσεις και ο ιδιοκτήτης φέρει το βάρος των συνεπειών του ποινικού νόμου, ολόκληρη η κατασκευή είναι αυθαίρετη και επιβαρύνεται με τους μέγιστους συντελεστές των Κατηγοριών 5, 6, 7 και 8 του «Φύλλου καταγραφής αυθαίρετης κατασκευής», ως προς τους επιτρεπόμενους όρους και περιορισμούς δόμησης αρτίου και οικοδομησίμου γηπέδου / οικοπέδου, που ισχύουν στη θέση του ακινήτου.

 

η μόνη που σου καίει είναι αυτή που μιλάει για ψευδή αποτύπωση (η οποία όμως δεν είναι ευθύνη του ιδιοκτήτη που όπως λέει σε άλλη ε/α είναι δικαίωμα του ιδιοκτήτη κλτ-αλλά ευθύνη της πολεοδομίας και του μηχανικού-που φυσικά παραβλέπεται ή μάλλον το αντιπαρέρχονται και ούτε καν αναφέρεται στις ε/α)

Edited by ΚΑΝΑ
Link to comment
Share on other sites

Nα, αυτό το Δ9 με προβληματίζει..

Σ ευχαριστώ πολύ, πολύ κατατοπιστικός .. μάλλον θα ξεκολήσω μ' αυτό το ζήτημα.

Και εξακολουθώ να προβληματίζομαι τι εννούν με τους μέγιστους συντελεστές, ακόμα κι απ το ΤΕΕ οι πληροφορίες είναι αντιφατικές, ξέρεις, στην κρίση του μηχανικού..

Και πάλι ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 2 months later...

Νομίζω ότι αυτό -αν το αντιλαμβάνομαι σωστά, και αν ισχύσει- λύνει το πρόβλημα στο μεγαλύτερο αριθμό των περιπτώσεων για τα εκτός σχεδίου.

 

2. Ορίζεται αποδεκτή απόκλιση επί του εμβαδού οικοπέδου/γηπέδου από το αναγραφόμενο στο τοπογραφικό διάγραμμα που έχει συνταχθεί μέχρι τη δημοσίευση του παρόντος και βάσει του οποίου εκδόθηκε άδεια οικοδομής ή καταρτίστηκε συμβολαιογραφική πράξη σε σχέση με τη νέα καταμέτρηση στο τοπογραφικό διάγραμμα που συνοδεύει τη βεβαίωση του άρθρου 3 ως εξής:

α. Για οικόπεδα/γήπεδα εντός εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου ή εντός ορίων οικισμού η αποδεκτή απόκλιση ορίζεται σε ποσοστό ±5% .

β. Για τα εκτός σχεδίου οικόπεδα/γήπεδα η αποδεκτή απόκλιση ορίζεται σε ποσοστό ±10%.

 

Διαβούλευση

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Σε περίπτωση που το διάγραμμα κάλυψης της άδειας έχει προβλήματα σε σχέση με το αρχιτεκτονικό της άδειας τι γίνεται? Υπογεγραμμένο και ελεγμένο από τους υπαλλήλους της πολεοδομίας φυσικά.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Καλησπέρα και χρόνια πολλά!

 

 

 

Εγώ διακρίνω δύο κατηγορίες: α) όταν η άδεια είναι λάθος (εκ παραδρομής?), αλλά θα μπορούσε να είχε δειχθεί εξαρχής σωστά και β) όταν το λάθος είναι τέτοιο που δε θα έβγαινε η άδεια χωρίς αυτό (εκ σκοπιμότητας?)

 

Σε κάθε περίπτωση το ότι βγήκε άδεια δεν αποτελεί καμία εξασφάλιση, αφού η "Αρχή" μπορεί να την ανακαλέσει οποιαδήποτε στιγμή διαπιστώσει το λάθος, καθιστώντας το κτίσμα αυτομάτως αυθαίρετο. Έχω υπόψη μου περιπτώσεις που η άδεια ανακλήθηκε ας την είχε υπογράψει ο υπάλληλος της πολεοδομίας.

 

Στην πρώτη κατηγορία λοιπόν, εφόσον δεν έχει και αυθαιρεσίες, νομίζω πως πρέπει να ενταχθεί στο νόμο περί αυθαιρέτων μόνο για αναθεώρηση (εντός 3 ετών).

 

Στη δεύτερη κατηγορία, που προφανώς είσαι και εσύ, νομίζω ότι πρέπει να δηλωθούν ως αυθαιρεσίες όλες οι υπερβάσεις των πολεοδομικών μεγεθών, σε σχέση με αυτά που δικαιούται, ας την ενέκρινε τότε η πολεοδομία.

Το πιο πιθανό σενάριο πάντως, είναι ο συνδυασμός των παραπάνω.

Edited by Alex99
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.