Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε (edited)

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις απαντήσεις . Να δώσω περίσσότερες λεπτομέρειες. Το εν λόγω οικόπεδο δεν είναι κτισμένο ούτε και τα όμορα . Από το εν λόγω οικόπεδο εμβαδού Ε=233,34, με την εφαρμογή της ρυμοτομίας που όπως ανάφερα είναι με τις διατάξεις του Ν.Δ. 1923 μένει ένα οικόπεδο εμβαδού Ε=112,18 στο ένα Ο.Τ. , ένα οικόπεδο εμβαδού Ε=40,32τ.μ. στο απέναντι Ο.Τ. ,  το οποίο πρέπει να προσκυρώσει και τμήμα κοινόχρηστου χώρου Ε=2,09τ.μ. και ένα τμήμα εμβαδού Ε=80,84τ.μ. το παίρνει ο δρόμος ο οποίος δεν είναι διανοιγμένος . Το συγκεκριμένο οικόπεδο που έχω δεν έκανε δήλωση κτηματολογίου. Όμως τα όμορα, τα οποία και αυτά η ρυμοτομία τα κόβει σε 2 οικόπεδα και θα μπουν και αυτά στην πράξη, έκαναν δήλωση κτηματολογίου για όλο το οικόπεδο , όμως και σε αυτά το κτηματολόγιο εφάρμοσε τη ρυμοτομία παρά τα συμβόλαια που προσκόμισαν μνημονεύοντας όλο το οικόπεδο. Στην πράξη τακτοποίησης, η οποία πρέπει να γίνει θα μπουν και οι όμορες ιδιοκτησίες διότι έχουν το ίδιο θέμα. Το πρόβλημα το δικό μου είναι στο ότι στη σύνταξη του τοπογραφικού, που θα αφορά το ενιαίο οικόπεδο διότι θα πρέπει να αποζημιωθεί ο ιδιοκτήτης , τι ΚΑΕΚ θα δηλώσω. Εκεί κολλάω.

Edited by Dudu1993
  • Απαντήσεις 128
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσιεύτηκε

Για να εφαρμόσει το Κτηματολόγιο το Ρυμοτομικό σημαίνει ότι η Διοίκηση προσκόμισε Πράξη (αναλογισμού, εφαρμογής, απαλλοτρίωσης κ.λπ.) με την οποία τα ρυμοτομούμενα έχουν ήδη αποδοθεί και οι ιδιοκτήτες την αγνοούν.

Αν τώρα είσαι σε μοναδική περίπτωση που το Κτηματολόγιο κάνει τοπογραφικό αντί βάση δεδομένων ιδιοκτησιών, τότε στο Τοπογραφικό σου θα γράψεις και τα 3 ΚΑΕΚ (ΟΤ1, ΟΤ2, δρόμος) και θα μνημονεύεις ότι δεν είναι συμβατό με το Κτηματολόγιο και απαιτείται διόρθωση.

Τα παραπάνω δεν έχουν σχέση με Πράξη Τακτοποίησης αν απαιτείται.

Δημοσιεύτηκε

Όχι συνάδελφε @sdtopo στην εν λόγω περιοχή που είμαι το κτηματολόγιο έχει εφαρμόσει κατά πλείστον το ρυμοτομικό σχέδιο. Αντιμετωπίζω ακόμα μια περίπτωση ιδιοκτησίας που πριν τη ρυμοτομία υπήρχε οικόπεδο Ε= 516,00τ.μ. και μετά την εφαρμογή της ρυμοτομίας το οικόπεδο μένει 72,00 τ.μ. . Για την εν λόγω περιοχή έχει γίνει πράξη τακτοποίησης αλλά δεν έχει τελεσιδικήσει γιατί η εν λόγω ιδιοκτησία δεν αποζημιώθηκε από κανέναν. Κι όμως το κτηματολόγιο εφάρμοσε τη ρυμοτομία παρόλο που η πράξη τακτοποίησης και αναλογισμού δεν έχει τελεσιδικήσει και έχουν περάσει και 37 χρόνια από την εν λόγω πράξη. Τώρα στην περίπτωση μου, η συμβολαιογράφος θα κάνει αποδοχή κληρονομιάς επικαλώντας χρησικτησία, εγώ αν κάνω τοπογραφικό με ΚΗΔ για όλη την ιδιοκτησία εμβαδού Ε=233,34τ.μ. θα το δεχτούν στο κτηματολόγιο ή πρέπει πρώτα να γίνει διόρθωση ?

Δημοσιεύτηκε

Θα πρέπει να γίνει διόρθωση, διότι αυτό που θέλουν να αποδεχτούν οι κληρονόμοι το κτηματολόγιο λέει ότι ανήκει σε άλλον.

Δημοσιεύτηκε

Συμφωνώ με τον συνάδελφο sdtopo.

Θα ξεκινήσεις την διαδικασία σύνταξης Πράξης Αναλογισμού λόγω ρυμοτομίας, προσκύρωσης, τακτοποίησης όπου θα αναφέρεις τα ΚΑΕΚ ως έχουν.

Έτσι κι αλλιώς μετά τη σύνταξη της Πράξης θα πρέπει να συνταχθεί και ΤΔΓΜ για να γίνουν οι χωρικές μεταβολές στο Κτηματολόγιο.

Το θέμα είναι με ποιο τρόπο θα εγγραφεί ως δικαιούχος ο πραγματικός ιδιοκτήτης από τη στιγμή που δεν υπέβαλε δήλωση. Συμβουλέψου Δικηγόρο γι΄αυτό.

Δημοσιεύτηκε
On 25/6/2025 at 2:01 ΜΜ, ΤΟΠΟΓΑΒΡΟΣ said:

Το θέμα είναι με ποιο τρόπο θα εγγραφεί ως δικαιούχος ο πραγματικός ιδιοκτήτης από τη στιγμή που δεν υπέβαλε δήλωση. Συμβουλέψου Δικηγόρο γι΄αυτό.

Πολύ σωστά. Αυτό αναρωτήθηκα από την παραπάνω δημοσίευση του @Dudu1993 που αναφέρει ότι "Το συγκεκριμένο οικόπεδο που έχω δεν έκανε δήλωση κτηματολογίου". Μήπως γι αυτό το Κτηματολόγιο εφήρμοσε ότι γινόταν αντιληπτό από το Ρ.Σ καθώς δεν του προσκομίστηκε καμία δήλωση ιδιοκτησίας και έτσι βγήκε αγνώστου ιδιοκτήτου; 

Δημοσιεύτηκε (edited)

Εκτιμώ πως με την διαδικασία του "πρόδηλου"  σφάλματος το μόνο πράγμα που μπορεί να αλλάξει είναι .... η αλλαγή του ονόματος από "άγνωστος"

σε "πραγματικό" αφού το αρχικό οικόπεδο ουδεμία σχέση έχει πλέον με το σημερινό. 

Νομίζω  πως θα πρέπει να γίνει "τακτοποίηση των οικοπέδων" και το αποτέλεσμα, εμείς εδώ δεν το γνωρίζουμε, να δηλωθεί στο κτηματολόγιο ακολουθώντας μία σωστή διαδικασία. Επομένως η σειρά των εργασιών είναι μεγάλη γι΄ αυτό πρέπει, αρχικά, να το συζητήσεις με την αρμόδια πολεοδομία. Στην πολεοδομία θα πρέπει να θέσεις & το ερώτημα  αν η ίδια κάνει τακτοποιήσεις, όπως οφείλει. Τα τελευταία πάντως αρκετά χρόνια οι πολεοδομίες ΔΕΝ έχουν προσωπικό (??) και δεν κάνουν τις τακτοποιήσεις (π.χ. στην Θεσσαλονίκη, που πάντα είχε την καλή φήμη για τις πράξεις τακτοποίησης, πριν 7-8 χρόνια την έκανα εγώ! και μετάνιωσα που ανέλαβα να την κάνω).

Στην "πράξη τακτοποίησης και αναλογισμού" δεν βλέπω τι σημασία μπορεί να έχουν για την πολεοδομία τα ΚΑΕΚ που πήραν τα "κομματούδια" που προέκυψαν από το αρχικό οικόπεδο. Μεγάλη σημασία έχει πάντα ένα καλό τοπογραφικό που θα δείχνει την ευρύτερη περιοχή (και από τα δύο Ο.Τ.) και ΄μία πολλή καλή τεχνική έκθεση

pr_taktopoiisis TEE 2012.pdf praxi_ taktop. _analogismou.pdf ΓΙΑ ΔΙΑΝΟΙΞΕΙΣ ΔΡΟΜΩΝ.doc ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ.pdf

Edited by nbr
Δημοσιεύτηκε

Δυστυχώς συνάδελφε @nbr , στη περιοχή μου οι πράξεις τακτοποίησης δεν προχωράνε γιατί δεν υπάρχει κάποιος να τις κάνει. Πλεόν στις πράξεις τακτοποίησης τουλάχιστον σε μας , η πολεοδομία στο γνωστό πίνακα ιδιοκτησιών έχει βάλει ακόμα μια στήλη που πρέπει να συμπληρωθεί , τα ΚΑΕΚ

Δημοσιεύτηκε

Το θέμα είναι να γίνει η Πράξη τακτοποίησης και όχι τα ΚΑΕΚ.

Γράψτα όλα όσα αφορούν το οικόπεδο που εξετάζεις.

Το θέμα, για εμένα, είναι ποιος θα κάνει τις τακτοποιήσεις των οικοπέδων και προπάντων το λεκτικό του αναλογισμού?

Καλή δύναμη. Άρχισε την μελέτη.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.