Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πως γίνεται η ακύρωση βεβαίωσης;


Recommended Posts

  • 3 weeks later...

Λίγο off-topic:

Οκ η βεβαίωση εφόσον δε χρησιμοποιείται, στην πράξη αυτοακυρώνεται στο δίμηνο. Η δήλωση όμως εφόσον προχωρήσει σε οριστική υπαγωγή τί γίνεται?Είχα ετοιμάσει και τα σχέδια και με μια πιο προσεκτικά ματιά, φοβάμαι ότι έπρεπε να μετρήσω έναν μικρό Η/Υ που δεν μέτρησα και δεν έβαλα στον αναλυτικό. Σε αυτή την περίπτωση, τί μπορεί να γίνει?

(Νομίζω ότι αγχώθηκα λίγο... :confused: )

Link to comment
Share on other sites

Η απάντηση και για τη βεβαίωση και για τροποποίηση σε δηλώσεις που βρίσκονται σε οριστική υποβολή είναι οι αντίστοιχες αιτήσεις στο λινκ: http://portal.tee.gr/portal/page/portal/TEE/MyTEE/ayth/support

 

κάπου στη μέση της σελίδας. Πιθανώς και να ήταν γνωστό, εγώ απλά δεν το ήξερα!

Link to comment
Share on other sites

Εγώ θα έκανα την τακτοποίηση χωρίς να με ενδιαφέρει αν έδινα αυτόν που έδωσε την βεβαίωση.

Κάποτε σε αυτήν την χώρα πρέπει να μάθουμε να αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας.

Link to comment
Share on other sites

Και γιατί αυτός που θα τακτοποιήσει τώρα τον κλεισμένο εξώστη ''δίνει'' το συνάδελφό του και τι πρόβλημα θα προκύψει και από πού? Ποιος θα το ελέγξει? Μπορεί από λάθος να έδωσε ο προηγούμενος βεβαίωση, από βιασύνη. Άλλη αυθαιρεσία δεν είχε , δεν τακτοποίησε κάτι ο προηγούμενος ? μόνο βεβαίωση έδωσε? Εν πάσει περιπτώσει μπορεί να τακτοποιηθεί τώρα. Κανένας δε θα ελέγξει κανέναν. και η δουλειά θα γίνει και το σπίτι θα έιναι εντάξει και το κράτος θα πάρει τα φράγκα που θέλει, απλά θα επιβαρυνθεί ο τωρινός ιδιοκτήτης αν δε θέλει να μπει σε φασαρίες με τον προηγούμε το ιδιοκτήτη και το μηχανικό .

Link to comment
Share on other sites

Υποτίθεται ότι η βεβαίωσ κατατίθεται και στο υποθηκοφυλακείο. Αν αρχικά υπάρχει βεβαίωση ότι όλα καλά, έρθω εγώ να κάνω τακτοποίηση, και μετά από 5 χρόνια πουληθεί, θα υπάρχει 2η βεβαίωση μαζί με νομιμοποιητικά στοιχεία τακτοποίησης μεταγενέστερης της 1ης βεβαίωσης. Δε θα ναι πρόβλημα;

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Κι ομως δεν ειναι "εγκληματιας" καθε συναδελφος που υπεπεσε σε ενα σφαλμα, ουτε αδιαφορος ουτε αστοιχειωτος. Μερικες φορες μπορει να φταιει καποιος εξωγενεις παραγοντας και οχι η αμελεια η η "εγκληματικη φυση" του συναδελφου.

Επειδη εχω κανει κι εγω ενα εγκλημα θελω την βοηθεια σας αν καποιος γνωριζει και μπορει να με βοηθησει.

 

Ανελαβα την διερευνηση για την εκδοση βεβαιωσης η ρυθμισης ενος χωρου σε κτιριο δομημενο το 1957 (ΓΟΚ 1955) για το οποιο η πολεοδομια μου εδωσε βεβαιωση οτι δεν υπαρχει κανενα στοιχειο της αδειας εκτος ενος φυλλου αδειας, στο οποιο περιγραφεται ενα κτιριο μερικων εκατονταδων τετραγωνικων δυοροφο με υπογειο, κτισμενο σε ενα απο τα τρια οικοπεδα απο αυτα στα οποια τελικα εχει κτιστει ενα 9οροφο κτισμα με εκταση μερικων δεκαδων χιλιαδων τετραγωνικων στο οποιο βρισκεται το ακινητο για το οποιο εγω κληθηκα να γνωματευσω και να εκδοσω βεβαιωση η να κανω ρυθμιση. μετα απο πολυημερη ερευνα σε υποθηκοφυλακια, αρχεια (πεθαμενων) συμβολαιογραφων, πολεοδομια κ.λ.π. βρηκα δυο σχεδια, ενα κατοψης υπογειου και ενα τοπογραφικο που ηταν συνημενα στο πρωτο συμβολαιο πωλησης του εν λογο ακινητου, οπου δεν φαινεται η χρηση του, αλλα στο συμβολαιο και στη συσταση (οπως μνημονευει το συμβολαιο γιατι και η συσταση ειναι αφαντη) χαρακτηριζεται καταστημα.

Το ακινητο ειναι υπογειο με προσοψη (ανοιγματα αερισμου και φωτισμου) σε υπογεια κοινοχρηστη στοα (διαδρομο) με πολλες εισοδους κι εξοδους προς τους περιβαλλοντες δρομους παντα ανοικτες χωρις πορτες.Τα ανοιγματα αυτα απεχουν 0 εκατοστα απο το δαπεδο του ακινητου και μηδεν απο το δαπεδο της στοας.

α) Με βαση τον ΓΟΚ του 55 απαγορευεται η χρηση υπογειων για χωρους κυριας χρησης.

β) Με βαση τον ιδιο επιτρεπεται η κυρια χρηση των υπογειων χωρων που τα ανοιγματα τους για φωτισμο κι αερισμο βρισκονται προς αυλη που δεν υπερκειται απο το δαπεδο του πανω απο 0,60 εκατοστα.

Με βαση τα παραπανω αφου υπεβαλα τα δυο σχεδια στην πολεοδομια για να γινει μια μερικη και πολυ ελλειπης ανασυσταση του φακελου τα οποια τα αποδεχτηκε πληρως η πολεοδομια και πηρα και την αντιστοιχη βεβαιωση, θεωρωντας (κι εδω ειναι το "εγκλημα" μου) οτι αφου δεν υπαρχει κανενα αλλο δημοσιο εγγραφο που να αποδικνυει οτι το εν λογο ακινητο δεν ειχε κατασκευαστει ως καταστημα αλλα αντιθετως ολα τα υπαρχοντα εγγραφα αποδικνυουν οτι εξ αρχης κατασκευαστηκε ως καταστημα και σκεπτομενος οτι με ολα αυτα που ειχαν δει τα ματια μου για το εν λογο κτηριο με καποιο τροπο θεωρηθηκε ως αυλη η κοινοχρηστη στοα, εδωσα βεβαιωση χωρις ενταξη στον 4178.

 

Ομως το προβλημα προκευτει τωρα στην εκδοση αδειας λειτουργιας του καταστηματος που δεν μπορει να εκδοθει βεβαιωση για χωρο κυριας χρησης.

Τι μπορω να κανω στη συγκεκριμενη περιπτωση αφου η βεβαιωση μου εχει ηδη χρησιμοποιηθει για την αγοραπολησια του ακινητου κι εχει υποβληθει και στο υποθηκοφυλακειο.

 

 

Υ.Γ. Συγνωμη που χρησιμοποιω αυτο το Αρθρο του Φορουμ αλλα δεν βρηκα αντιστοιχο στον 4178 εαν υπαρχει παρακαλω πολυ καποιον απο τους διαχειριστες να μεταφερει εκει το ερωτημα μου.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.