Μετάβαση στο περιεχόμενο

Νέος Κύκλος Κινητοποιήσεων των Μηχανικών


xaris-x

Recommended Posts

Εγώ παρ' όλο που δεν είμαι μέλος το ΤΕΕ, παρ' όλο ότι χάνω από τις δηλώσεις των αυθαιρέτων που θα διακοπούν, δεν μπορώ να μην υποστηρίξω αυτή την κίνηση του ΤΕΕ

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 80
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Το ΥΠΕΚΑ αν θέλει να καταργήσει την ηλ. υποβολή των Αυθαιρέτων μπορεί να το κάνει απλώς με μια υπουργική απόφαση , όπως δλδ το θέσπισε. Τώρα που οι πολεοδομίες τελειώνουν και με τον 3843 , άδειες έτσι κι αλλιώ δεν υπάρχουν θα μας πει ΟΚ τραβάτε εκεί για κλασσική πρωτοκόλληση.

Edited by avgoust
Link to comment
Share on other sites

και κάτι ακόμη.

 

ας σκεφτούμε καλά γιατί το ΤΕΕ "ξύπνησε" τώρα και γιατί δείχνει "αλληλέγγυο" στους μηχανικούς για τις αυξήσεις του ΤΣΜΕΔΕ.

 

προς αποφυγή εξαπατήσεων, φρούδων προσδοκιών κλπ.

Link to comment
Share on other sites

Aπό Κατερίνη , Κοζάνη , Βόλο.........

Αkius , μη ξύνεις πληγές.......εντωμεταξύ κυκλοφορεί μία φήμη ότι ο ίδιος κάνει εκπτώσεις ;) ........

 

καλα αυτος παει για βουλευτης αποσο ξερω.....

 

η πλακα ειναι οτι με περναν τηλ για 4014 για λαρισα και ελεγα οτι ειναι εκτος εδρας και θελω τοσα και αναρωτιομουνα γιατι απο λαρισα συγκεκριμενα.....μου ελυσε τον γριφο ενας συναδελφος απο σχολη που τον πηρα τηλ.....

Link to comment
Share on other sites

Μεγάλη απειλή οτι θα κλείσουν το συστημα δηλώσεων και των αμοιβων.Λες και τώρα που είναι ανοικτο μπαίνει.

Ευχελαιο κάνουμε τις τελευταίες μέρες κάθε φορά που είναι να "ανεβάσουμε" δήλωση μπάς και δεήσει να μπεί! :mrgreen:

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

@stayro

 

Ο μεγαλος αριθμος μηχανικων στην Ελλαδα , ειναι αποτελεσμα του ρουσφετολογικου δημοσιου και των πολιτικών , που δημιουργησαν ΤΕΙ ,σε καθε χωριο ,με επικαλυπτομενα και γκριζα δικαιωματα........οι μηχανολογοι το εχουμε καταλαβει εδω και χρονια , αφου ολοι ασχετα αν τελειωσαν ,ΚΑΤΕΕ,ΤΕΙ κτλ , δηλωνουν Μηχανολογοι Μηχανικοι, και προτιμουνταν στο δημοσιο οταν γινοταν προσληψεις , ενω σε βιομηχανιες κανενας εργοδοτης δεν θελει εισφορες ΤΣΜΕΔΕ..........,

τωρα θα το καταλαβουν και οι ΠΜ , αφου η ουσιαστικη ισοτιμηση , εγινε..........

 

για αυτο δεν φταινε οι πτυχιουχοι , ουτε οι Διπλωματουχοι φυσικα , αλλα οι δημιουργοι αυτης της πρωτοφανους παγκοσμίως καταστασης η Ελλαδα να εχει θεωρητικα δεκαδες πανεπιστημια που βγαζουν μηχανικους ( αφου πλεον τα ΚΑΤΕΕ και τα ΤΕΙ θεωρουνται ΑΤΕΙ )

Edited by savas76
Link to comment
Share on other sites

Είναι σαφές ότι μέσα από την κρίση, οι μηχανικοί θα έχουν το μόνιμο συναίσθημα ότι είναι στο Κολοσσαίο με τα λιοντάρια και ο μόνος τρόπος για να μη φαγωθούν προσωρινά είναι να φάει το λιοντάρι το πόδι του συναδέλφου τους. :mrgreen:

 

Ο μεγάλος αριθμός μηχανικών, υπό συνθήκες θα μπορούσε να είναι δύναμη. Οπως πάμε, θα είναι η βασική παράμετρος για να κυλάει το επάγγελμα στο βούρκο.

 

Φρικαλέα πράγματα.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ πιστεύω ότι το ΥΠΕΚΑ όπως έκανε με τα ενεργειακά πιστοποιητικά που έβγαλε πολύ σωστά ελάχιστη αμοιβή με το τετραγωνικό έτσι έπρεπε να βγάλει μία ελάχιστη αμοιβή και για τις τακτοποιήσεις και για τις βεβαιώσεις αυθαιρέτων για να ξέρουμε όλοι τι μας γίνεται.

 

Αλλά να είναι λογική αμοιβή και όχι ....1600Ε η διεκπαιρέωση. Αυτό το 6750λ τα χάλασε όλα και λίγοι το εφαρμόζουν μην πω κανένας.

 

Αφού πρόκειται για μία διαδικασία που την κάνουν όλοι με τον ίδιο τρόπο. Δεν γίνεται λοιπόν να ζητάω άλλη ελάχιστη εγώ και άλλη κάποιος άλλος για κάτι που δεν είναι μελέτη και είναι τυποποιημένο. Αποτυπώσεις κάνουμε όχι μελέτες...

 

Η ελάχιστη αμοιβή πρέπει να συζητηθεί για τις μελέτες. Π.χ. στις αλλαγές χρήσεως, σε ενισχύσεις, προσθήκες, άδεια για βαψίματα...εκεί η ελάχιστη είναι λάθος.

 

Όμως όπως οι δικηγόροι, οι μεσίτες, οι συμβολαιογράφοι έχουν ΤΑΡΙΦΑ π.χ.στα συμβόλαια έτσι απαιτώ να έχω και εγώ σε διαδικαστικά θέματα. Εάν καταργηθούν οι ταρίφες των άλλων να καταργηθούν και οι δικές μου.

 

Για μένα οι ελάχιστες συντηρούνται γιατί πολύ απλά ξέρει το κράτος ότι δεν μπορεί να υπάρξει ελεύθερος ανταγωνισμός όπως τον φανταζόμαστε στο εξωτερικό. Γνωρίζει ότι οι μελέτες θα πηγαίνουν σε λίγους, σε γνωστούς, θα πληρώνονται μαύρες, θα έχουν μειωμένη ποιότητα, δεν θα υπάρχουν έσοδα για αυτό κ.τ.λ.

Link to comment
Share on other sites

@savas76 Τα 120.000 μέλη του ΤΕΕ είναι όσα πρέπει κατά τη γνώμη σου δηλαδή; Νομίζω αυτοακυρώθηκες και δε χρειάζεται να πω κάτι παραπάνω.

 

Όσο για τα ΤΕΙ, βγάζουν μηχανικούς και με το παραπάνω. Εγώ είμαι ηλεκτρολόγος μηχανικός. Άμα σου αρέσει, άμα δε σου αρέσει... ξύδι. Όσο για τις ασφαλιστικές εισφορές, ενώ το ΤΣΜΔΕ συμφώνησε να μας εγγράψει πριν περίπου 30 χρόνια, το ΤΕΕ κινήθηκε συντεχνιακά για άλλη μια φορά και κατάφερε να μην περάσει. Βγάλε λοιπόν τις παρωπίδες και κοίτα ποιος ευθύνεται για τα χάλια σήμερα

Edited by stayros
  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

καθε φορα παμε σε τσακωμο αει -τει -ατει-κατεε-ιεκ-κολεγια- η μεγαλη των μπατσων σχολη - το τρελο θηριοτροφειο παει διακοπες και πρασινα αλογα...

 

οπως επισης η ειδικοτητα μου πολ.μηχ εγινε ξαφνικα η ειδικοτητα στο απυροβλητο.....λες και δομικων δεν κανουν επιβλεψεις η δεν χτιζουν.....

 

τελικα καταληγουμε σε αυτο πουλεγε παραπανω ενας συναδελφος οσο αυξανεται το νουμερο μας τρωνε τα φραγκα....

 

εξετασεις 6ωρες για ολους και τερμα οι κουβεντες......

 

μηχανικος δηλωνει αποφοιτος της σχολης δοξιαδη ....ελλαδα ειμαστε οτι δηλωσεις εισαι.....

 

πολλοι κατασκευαστες δηλωνουν μηχανικοι και αυτοι ειναι....ασχετα που ψαχνουν μηχανικο για δηλωσεις 4014

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.