Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πρώτο ΠΕΑ - διάφορα ερωτήματα


mem_fretz

Recommended Posts

Ο κατασκευαστής δε δίνει το Pκαυσίμου. To Pm δίνει. Σου δίνει κατευθείαν την ωφέλιμη ισχύ σαν ονομαστική. Το 24 είναι το αποτέλεσμα του πρώτου πολλαπλασιασμού.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδερφε nik η παραγόμενη Pm από τον λέβητα στην περίπτωση του γ.ταφ είναι αυτό που αναφέρει ο κατασευαστής δλδ 24 kw, αυτό που αναφέρεις 0.93*24 είναι αυτό που παράγεται από την καύση και όχι στην έξοδο του λέβητα... οπότε σαν ισχύ δικτύου βάζουμε 24 αφού για τοπικό λέβητα δεν έχουμε συντελεστή υπερδιαστασιολόγησης. Σε περίπτωση κεντρικού συστήματος θέρμανσης όπου εκεί έχουμε συντελεστή υπερδιαστασιολόγησης και μόνωσης λέβητα, θα βάζαμε ως ισχύ του δικτύου την παραγόμενη ισχύ Pm * ng1*ng2.

Αλλά το κουράζουμε πολύ χωρίς λόγο, αφού όπως έχουμε αναφέρει δεν επιρεάζει καθόλου τις καταναλώσεις μας αφού είμαστε κάτω απο 100.

Edited by spiliosa
Link to comment
Share on other sites

Ο κατασκευαστής δίνει το Pm ? Είστε σίγουροι για αυτό ? Σε όλους τους λέβητες που έχω δει γράφει "ονομαστική ισχύς". Δεν συμφωνώ. Αν δείτε σε όλα τα φύλλα ελέγχου ο καυστηρατζής γράφει την ονομαστική ισχύ η οποία είναι ίδια με το πινακάκι και γράφει και τον ngm. Η Pm αλλάζει με τα χρόνια δεν μπορεί να είναι σταθερή.

Link to comment
Share on other sites

Μαα μηλάμε για τοπικό λέβητα που σύμφωνα με την ΤΟΤΕΕ1 τον βαθμό απόδοσης (και κατ'επέκταση την ισχύ) τον λαμβάνουμε από τις προδιαγραφές του κατασκευαστή και βάση της πιστοποίησης του .
Link to comment
Share on other sites

Και τι πάει να πει αυτό ? Είτε είναι τοπικός λέβητας είτε είναι καφετιέρα είτε είναι η νέα Φεράρι ....ονομαστική ισχύ γράφει ο κατασκευαστής.

Link to comment
Share on other sites

Στις συχνές ερωρήσεις το ΥΠΕΚΑ (http://www.ypeka.gr/LinkClick.aspx?fileticket=e6ZYgIszjc8%3D&tabid=340&language=el-GR) αναφέρει:

4. Τι μετράει στη συνολική επιφάνεια ενός κτιρίου;

Η συνολική επιφάνεια ενός κτιρίου είναι το σύνολο των τετραγωνικών μέτρων του κτιρίου, όπως αυτά προσμετρούνται στην οικοδομική άδεια (σύμφωνα με το συντελεστή δόμησης), καθώς επίσης και τα τετραγωνικά του κτιρίου που έχουν νομιμοποιηθεί ή τακτοποιηθεί με τις ισχύουσες διατάξεις (πχ κλειστός ημιυπαίθριος).

 

Ο Νέος Οικοδομικός Κανονισμός (Ν.4067) αναφέρει

Άρθρο 11

5. Στο σντελεστή δόμησης προσμετρώνται:

α. Οι επιφάνειες των στεγασμένων και κλειστών από όλες τις πλευρές χώρων του κτιρίου.

β. Οι επιφάνειες των μη θερμαινόμενων στεγασμένων χώρων που διαθέτουν τουλάχιστον μια ανοιχτή πλευρά προς οποιονδήποτε ανοιχτό χώρο του οικοπέδου ή του κτιρίου και το μήκος του ανοίγματος είναι μικρότερο του 35% του συνολικού μήκους του περιγράμματος του χώρου αυτού.

γ. Οι επιφάνειες των υπογείων οποιασδήποτε άλλης χρήσης εκτός αυτών που ορίζονται στηνπαράγραφο 6.

 

 

Οι απορίες μου:

1. Αν ένα κτίριο έχει έναν Η/Χ που εντάσσεται στην περίπτωση β, το βρίσκεται λογικό να το λαμβάνω υπ'όψιν στην μελέτη;

2. Αν ναι, πως στο καλό θα χρησιμοποιήσω τον χώρο στους υπολογισμούς και πως θα πω στον πελάτη ότι χρεώνεται και για τον Η/Χ;

3. Πριν τον Ν.4067 ο Σ.Δ. υπολογιζόταν με διαφορετικό τρόπο σε ορισμένες περιπτώσεις και δεν συμπίπτει με τον Σ.Δ. που υπολογίζεται με τον Ν.4067 στο ίδιο κτίριο. Θα πρέπει να γίνω αρχιτέκτονας/Π.Μ. και να υπολογίζω τον συντελεστή δόμησης σε κάθε ΠΕΑ;

Link to comment
Share on other sites

ΕΕΕ καλά τότε να να πω... έχεις δίκιο... εσύ οταν βλέπεις ονομαστική ισχίύ λέβητα πολαπλασιασέτο με τον β.α.!!! Αλλά να μην είσαι σίγουρος πως θα είναι και το σωστό!! :smile:

Link to comment
Share on other sites

sdim αν είναι κλειστός ο Η/Χ τακτοποιημένος ή μη, με ΓΟΚ ή ΝΟΚ, τον μετράς στο ΠΕΑ. Γενικά ότι είναι κλειστό μετράει στο ΠΕΑ. Αυτή η ερώτηση 4 του ΥΠΕΚΑ είναι ψιλομπούρδα, δημιουργεί πολλές παρερμηνείες κυρίως στα πατάρια και αφορά μόνο τις αμοιβές. Γνώμη μου.

 

spiliosa εντάξει γνώμη μου πάντα.

Link to comment
Share on other sites

Ολόσωστος ο nik !!! Σ' ενδιαφέρουν οι χώροι που θερμένονται και γενικά που καταναλώνουν ενέργεια για τις συνθήκες άνεσης παραμονής ατόμων, οπότε όπως λέει και ο Nik ότι είναι κλειστό και καταναλώνει ενέργεια με απλά λόγια!

Link to comment
Share on other sites

Σε περιπτωση κατοικιας χωριου, με 50-60εκ παχος τοιχου απο πετρα, ειθισται να παιρνουμε το συντελεστη U=3.85 απο τον αντιστοιχο πινακα

Οταν τμημα αυτης ειναι χτισμενο απο τουβλο 6Χ9Χ19 παχους περι τα 40εκ περιπου, οποτε και δε μιλαμε απλως για μπατικο τοιχο, παιρνουμε κατι διαφορετικο απο U=2.20?

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.