Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πρώτο ΠΕΑ - διάφορα ερωτήματα


mem_fretz

Recommended Posts

Για να εφαρμοστεί η οδηγία πρέπει να διευκρινιστεί το αν υπήρχε ή όχι η υποχρέωση υποβολής μελέτης για προσθήκη το έτος 1988.

Link to comment
Share on other sites

Η υποχρέωση μελέτης θερμομόνωσης (Π.Δ. 04-07-1979 ΦΕΚ 362Δ/79) έχει θεσπιστεί από το 1979. Όμως έχει δίκιο ο nzerman πρέπει να ερευνηθεί πότε επιβλήθηκε στις προσθήκες.

Edited by arcgeo
Link to comment
Share on other sites

Είναι η παρ. 1 του άρθρου 2. Δεν ξέρω αν αφορά και τις προσθήκες. Αν ναι και ο συνάδελφος pan77 κρίνει πως δεν συντρέχουν εμφανείς λόγοι μη εφαρμογής τότε κατά τη γνώμη μου μπορεί να λάβει το Κmax.

Link to comment
Share on other sites

Μια κουτή ερώτηση :smile: ... αλλά κάθε φορά με προβληματίζει... από τον Πίνακα 3.26 για τις τιμές αερισμού, τις μπαλκονόπορτες της κατατάσετε στην στήλη τη πόρτας ή του παραθύρου?

Link to comment
Share on other sites

Μα το θέμα δεν ήταν, αν έπρεπε ή όχι να υποβάλλει μελέτη θερμομόνωσης.

Εφόσον ΔΕΝ υπάρχει μελέτη στην άδεια ούτε αναγράφεται στο έντυπο της αδείας, τότε έγινε χρήση μονωτικού υλικού δίχως να υπάρχει μελέτη.

Με βάση την εμπειρία της εποχής η εφαρμογή είναι πλημμελής, άρα πίνακας 3.4

 

Αν τώρα κάποιος είναι εντελώς σίγουρος, ό,τι το μονωτικό πληρεί το πάχος (δεν ξέρω αν μπορεί να βασιστεί στην μαρτυρία του ιδιοκτήτη, ή να κάνει μια εκτίμηση αν μπορεί από τα κουφώματα π.χ. αν είναι χωνευτό μπορεί να δεις λίγο το εσωτερικό), τότε μπορείς να πάρεις kmax. Προσωπικά θα το απεφευγα.

 

 

spiliosa, πόρτα.

Edited by soundholics
Link to comment
Share on other sites

soundholics για ποιό λόγο να την υπολογίσουμε την Μπαλκονόπορτα στην διείσδυση του αέρα σαν πόρτα και όχι σαν παράθυρο, αφού τον ίδιο τύπο περιμετρικού πλαισίου έχει η μπαλκονόπορτα με το παράθυρο.Δεν διαφωνώ με την αποψή σου απλά ρωτάω ξανά για να το καταλάβω.

 

Και μια άλλη ερωτησούλα σε συγκρότημα ξενώνων που αποτελείτε από 3 διαφορετικά αυτοτελή κτίρια με ενιαίο σύστημα θέρμανσης και ΖΝΧ αλλά με ξεχωριστό σύστημα ψύξης, πρέπει να βγάλουμε 3 διαφορετικά ΠΕΑ ή ένα με διαφορετικές θερμικές ζώνες?

Link to comment
Share on other sites

Ο προβληματισμός μου για ενα ΠΕΑ είναι στο ότι και τα τρεία έχουν κατασκευαστεί με διαφορετικές οικοδομικές άδειες και στο συμφωνητικό μίσθωσης αναφέρονται σαν Κτίριο 1, Κτίριο 2, Κτίριο 3, και πώς θα αναφερθούν και οι τρείς τίτλοι στο ΠΕΑ για να μην έχει πρόβλημα στην εφορία? Το λέω αυτό γιατι στο ΠΕΑ θα αναφέρει μόνο π.χ. Κτίριο 1.

Link to comment
Share on other sites

spiliosa, λογικός ο προβληματισμός σου.

Απο την ΤΟΤΕΕ 1 ο τύπος για τον υπολογισμό της διείσδυσης είναι Vinf = l a R H

Από αυτούς τους συντελεστές ο μόνος που διαφοροποιείται από πόρτα σε παράθυρο είναι στην ουσία το l , δηλ. το συνολικό μήκος των χαραμάδων του ανοίγματος (πόρτα, παράθυρο κ.α.), αφου οι υπόλοιποι συντελεστές είναι ίδιοι για πόρτα και παράθυρο. Φαντάζομαι ότι επειδή το μήκος είναι μεγαλύτερο σε πόρτα έχει ξεχωριστές τιμές.

 

Βέβαια μας το είχαν πει και στα σεμινάρια, αλλά δεν μπορώ να πω με βεβαιότητα ό,τι το βάσιζαν και κάπου.

Link to comment
Share on other sites

Σε εξωτερικό τοίχο διαμερίσματος που βρίσκεται εντός της οικοδομής ( τοίχος μεταξύ δυο διαμερισμάτων ή τοίχος μεταξύ διαμερίσματος και κλιμακοστασίου) τα

FhorH=0

FhorC=0

ForH=1

ForC=1

αυτές είναι οι τιμές για τους συντελεστές σκίασης?

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.