Μετάβαση στο περιεχόμενο

Οικισμοί κάτω των 2.000 - Απαίτηση σε πρόσωπο


Recommended Posts

  • 2 weeks later...

Σε οριοθετημένο οικισμό προ του 1923, εάν το ακίνητο σου συνορεύει με τσιμεντοδρομο ο οποίος αποτελεί το όριο του οικισμού, μπορείς να οικοδομήσεις? Το ακινητο είναι εκτός του οικισμού. Επίσης για να ειναι αρτιο και οικοδομησιμο κατα παρέκκλιση πως πρεπει να αποδείξεις το χρόνο δημιουργίας του αν δεν υπάρχει τίτλος?

Edited by Ksotiko_7
Link to comment
Share on other sites

Πρόσωπο σε δρόμο (εθνικό, επαρχιακό, δημοτικό) θέλεις για τις παρεκκλίσεις της παρ 2β

Για τα εντός ζώνης >2000 μ², δεν απαιτείται πρόσωπο

Ο χρόνος δημιουργίας (αλλά και η κυριότητα), σε περίπτωση μη ύπαρξης τίτλων (χρησικτησία?), αποδεικνύεται δικαστικά

Link to comment
Share on other sites

ΕΝΝΟΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ 270Δ, ΟΤΑΝ ΛΕΣ 2Β? ΤΟ ΕΜΒΑΔΟ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ 550τμ. Επισης ειναι εντος ΖΟΕ.

 

 

 

Τα κεφαλαία απαγορεύονται τόσο στους τίτλους των θεμάτων, όσο και στο κείμενο των δημοσιεύσεων. Χρησιμοποιείστε σας παρακαλώ την εντολή "Επεξεργασία" και διορθώστε.
Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής
Pavlos33

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε εφόσον είναι εκτός ορίων οικισμού και εντός ΖΟΕ, το πιο πιθανό ούτως ή άλλως είναι να έχουν καταργηθεί όλες οι παρεκκλίσεις, ωστόσο όπως είπε kai ο tetris τα 550τμ δεν αρκούν. Κοίτα τι προβλέπει η ΖΟΕ για την περιοχή σου

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καλημέρα, Οικόπεδο 600τ.μ. που προυφίσταται του έτους 1983 έχει πρόσωπο σε δρόμο, οικισμού με εγκεκριμένο σχέδιο, μήκους 10,50μ. Υπάρχει κάποιος περιορισμός στο πρόσωπο για αυτό το οικόπεδο ?

Link to comment
Share on other sites

Όταν λες οικισμός με εγκεκριμένο σχέδιο τι εννοείς;

Ποιοι είναι οι όροι δόμησης; Αυτοί που ορίζει το ΦΕΚ 181/Δ/85 ΄όπως ισχύει σήμερα ή υπάρχουν όροι δόμησης από διάταγμα σχεδίου πόλης;

Αν μιλάμε μόνο για ΦΕΚ 181 Δ τότε υπάρχει περιορισμό στο πλάτος της οδού για να είναι οικοδομήσιμο το οικόπεδο. Θα πρέπει ο δρόμος καθ όλο το πρόσωπο του οικοπέδου να έχει πλάτος 4 μ (ή και περισσότερο αν το ορίζει σχετική απόφαση). Όπου το πλάτος αυτό δεν είναι 4 μ για να γίνει το οικόπεδο οικοδομήσιμο, πρέπει να γίνει συμβολαιογραφική παραχώρηση εδαφικής λωρίδας σε κοινή χρήση τόση, ώστε το ημιπλάτος του δρόμου από τον άξονα να έχει απόσταση τουλάχιστον 2 μ, μετά την παραχώρηση.

Το παραπάνω ισχύει για κοινόχρηστους προ 85 δρόμους, όχι γι αυτούς που δημιουργήθηκαν (τετράμετρες λωρίδες) για να αποκτήσουν πρόσωπο (και οικοδομησιμότητα) τα "τυφλά" οικόπεδα, με τη διάταξη αυτή βεβαίως να έχει καταργηθεί μετά την απόφαση του ΣτΕ το 2008 και να μην ισχύει σήμερα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.