Μετάβαση στο περιεχόμενο

Υποχρεώσεις ιδιοκτησίας - προσκύρωση


Recommended Posts

Προκειται να συντάξω τοπογραφικό συμβολαίου αποδοχής κληρονομιάς. Το οικόπεδο βρίσκεται εντός σχεδίου με κυρωμένη πράξη εφαρμογής. Στον πίνακα της πράξης εφαρμογής και συγκεκριμένα στις στήλες 48 και 49 (Ζ.ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΣΕ ΧΡΗΜΑ-Απο ιδιοκτησία-Προς τρίτους ή φορέα(προσκυρ.)) αναφέρονται 72.61τμ προς ΔΗΜΟ(εκ των οποίων 29.15τμ προσκυρούμενα προς ιδιοκτησία και τα υπόλοιπα 43.46τμ αποζημίωση προς τον ΔΗΜΟ) καθώς και κάποια τετραγωνικά αποζημίωση προς 4 ιδιοκτησίες παρακείμενες. Θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορεί να προχωρήσει η σύνταξη του συμβολαίου χωρίς να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες αποζημίωσης, αν αυτές μπορούν να γίνουν στο μέλλον και τέλος αν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο που θα πρέπει να αναφέρω στην υπεύθυνη δήλωση του Ν.651/77. Μήπως πρέπει να αναφέρω λεπτομερώς αυτές τις υποχρεώσεις? Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 33
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Κατ' αρχή δε μπορεί να γίνει συμβόλαιο αν δεν έχει εξοφληθεί μέρος της εισφοράς σε χρήμα. Το ύψος της εξόφλησης είναι ανάλογο του χρόνου που έχει περάσει απο τη κύρωση της πράξης. Το ελάχιστο είναι 10%, αν δεν κάνω λάθος. Αυτό που πρέπει να αναφέρεις στη Δ 651 και να δείξεις στο τοπογραφικό είναι η προσκύρωση. Αυτό θα κρίνει άν θα αναφέρεις αν είναι οικοδομήσιμο ή όχι.

Link to comment
Share on other sites

Η αρχική ιδιοκτησία είναι 145.98τμ ρυμοτομείται κατά 6.12τμ και εναπομένουν 139.86τμ.Επείτα προσκυρώνονται 29.15τμ προς την ιδιοκτησία απο τον ΔΗΜΟ και προκύπτει η τελική ιδιοκτησία με 169.01τμ. Οι όροι δόμησης της περιοχής και συγκεκριμένα η παρέκκλιση στην πυκνοδομημένη στην οποία ανήκει το οικόπεδο είναι πρόσωπο 5μ και εμβαδό 80τμ τα οποία και καλύπτει. Ως τελική ιδιοκτησία το οικόπεδο είναι άρτιο και οικοδομήσιμο κατά παρέκλιση, το ζήτημα είναι εφόσον δεν έχει ολοκληρωθεί η προσκύρωση των 29.15τμ (η οποία κοστίζει ακριβά) μπορεί ο πελάτης να κάνει συμβόλαιο? και εγώ τι να αναφέρω στην υπεύθυνη δήλωση?

Link to comment
Share on other sites

Στο τοπογραφικό σου θα δείξεις το οικόπεδο που προκύπτει ΜΕΤΑ την προσκύρωση και τη ρυμοτόμηση.Θα κάνεις hatch την προσκυρούμενη επιφάνεια ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΣΤΗΝ 651 αλλιώς ο συμβολαιογράφος θα σου σκίσει τα μάτια γιατί μπορεί να μην καταλάβει ότι υπάρχει προσκύρωση και έτσι δεν θα ολοκληρωθεί το συμβόλαιο πώλησης της προσκυρούμενης επιφάνειας με το Δήμο με αποτέλεσμα η μεταβίβαση να είναι ημιτελής.Στην 651 θα γράψεις μπλα μπλα μπλα και ΤΕΛΙΚΗ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΥΡΩΣΗ = Χ τ.μ.Εξακριβωμένο,η μητέρα μου είναι συμβολαιογράφος και μου έτυχε ολόιδια περίπτωση.

Link to comment
Share on other sites

Να προσέξεις αυτό που εννοεί ο GRTOPO (αν κατάλαβα καλά), μήπως το προσκυρούμενο τμήμα είναι στο πρόσωπο του οικοπέδου προς τον δρόμο οπότε τότε θα τίθεται θέμα μη ύπαρξης προσώπου και κατ επέκτασης μη ύπαρξης αρτιότητας.

Link to comment
Share on other sites

το οικόπεδο έχει πρόσωπο σε τρείς δρόμους. Όντως στα δύο πρόσωπα υπάρχουν προσκυρούμενες εκτάσεις, στο τρίτο πρόσωπο όμως δεν υπάρχει και καλύπτει τα όρια αρτίοτητας σε μήκος προσώπου.

Link to comment
Share on other sites

Θα γράψεις στη δήλωση και θα περιγράψεις με στοιχεία στο διάγραμμα το αρχικό οικόπεδο , το ρυμοτομούμενο τμήμα και τα προσκυρωτέα και το τελικό οικόπεδο. Είναι άρτιο αλλά μη οικοδομήσιμο εώς την αγορά του προσκυρωτέου τμήματος από τον ΟΤΑ. Επίσης γράψε όλες τις υποχρεώσεις του ιδιοκτήτη στη δήλωση. Μπορεί να γίνει συμβόλαιο όπως είναι αρκεί να χορηγηθεί βεβαίωση από το δήμο ότι έχει καταβληθεί συγκεκριμένο μέρος των δόσεων.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

καλησπέρα συνάδελφοι..

παρακολούθησα με ενδιαφέρον αυτα που είπατε και συμφωνώ με αυτά που είπε ο gr-topo για τα συμβόλαια..

αυτό που έχω να ρωτήσω είναι ποιες ακριβώς διαδιακασίες πρέπει να κάνει ο μηχανικός ή ο ιδιοκτήτης όταν το οικόπεδο έχει υποχρεώσεις πέρα από την εισφορά σε χρήμα (που την κανονίζει με τον Ο.Τ.Α) στην στήλη 48 (εμβαδό που προσκυρώθηκε στην ιδιοκτησία από τρίτους) κυρίως για να εκδόσει Οικοδομική άδεια??

Link to comment
Share on other sites

Να τακτοποιήσεις το θέμα των προσκυρώσεων με τον οικείο Δήμο συντάσσοντας τις σχετικές Συμβολαιογραφικές Πράξεις ύστερα από συμφωνία ως προς το τίμημα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.