Μετάβαση στο περιεχόμενο

Το νέο Μνημόνιο.....


ikaros13

Recommended Posts

Και εν τελει ποιος ειναι αυτος που θα κρινει τι ειναι κριτικη και τη λοιδορια? Γιατι για τον φανατισμενο ολα ειναι λοιδορια...
Αυτός που συνήθως ονομάζουμε "κοινός νούς". Αυτός μπορεί, ευτυχώς, να ξεχωρίσει το επιχείρημα απο το απόφθεγμα. Και την λοιδορία που στηρίζεται απλά σε χαρακτηρισμούς, απο την κριτική που στηρίζεται σε επιχειρήματα.
Link to comment
Share on other sites

Τις ιδεολογιες, τις θρησκειες κλπ. τις ιδεες εφοσον ολοι εδω μεσα ειμαστε σκεπτομενοι ανθρωποι, μπορουμε να τις κριτικαρουμε να τις λιδορουμε οσο θελουμε, γτ πολυ απλα θελω να πιστευω οτι ο καθενας μας μπορει να ξεχωρισει ποτε γινεται σε επιπεδο προσωπικο κ ποτε σε ιδεολογικο.

 

Πιστευω ομως οτι εχεις λαθος, εαν δεν σου αρεσει να κρινουν την ιδεολογια, κ να την κρινουν στα ορια αλλα κ περα απο αυτα τοτε πολυ απλα μην την αναφερεις.

Οπως κρινουμε κ κατακρινουμε τους ΧΑ για αυτα που κανουν, τοτε πρεπει να ειμαστε ετοιμοι να δεχτουμε κ την κριτικη στα ορια του γραφικου κ περα απο αυτο.

 

Ο κοινος νους αμφισβητει τα παντα, αυτο κανει ο κοινος νους, εφοσον εδω μεσα δεν εχουμε κοινο νου τοτε ελπιζω να ειμαστε σε θεση να αμφισβητουμε ακομα παραπερα.

 

Κ το ξανα-αναφερω εαν δεν σου αρεσει η ιδεολογια ή οι θεωριες οι οποιες εκφραζω, τοτε να επιτεθεις με ολα τα μεσα, γτ εφοσον τις αναπτυσω εδω μεσα ειμαι ετοιμος να δεχτω την κριτικη σε αυτες. Εαν δεν ημουν τοτε πολυ απλα δεν θα τις ανεφερα

 

Οσο για το παραλληλισμο με την θρησκεια που εφερες ηταν αστοχο, με καλυψε ο Faethon11

Έτσι λοιπόν όταν κάποιος λοιδορεί κάποια θρησκεία, λοιδορεί αυτούς που την πιστεύουν και η επίθεση γίνεται προσωπική....

Πέστε ότι δεν το έγραψα...

Καλό Σαββατοκύριακο....

 

Γτ ομοιως κ εσυ λοιδορεις την πολιτικη πεποιθηση των ΧΑ ή των ΠΑΣΟΚ , ΣΥΡΙΖΑ κλπ.

Edited by george_RES
Link to comment
Share on other sites

Τις ιδεολογιες, τις θρησκειες κλπ. τις ιδεες εφοσον ολοι εδω μεσα ειμαστε σκεπτομενοι ανθρωποι, μπορουμε να τις κριτικαρουμε να τις λιδορουμε οσο θελουμε, ...

Γτ ομοιως κ εσυ λοιδορεις την πολιτικη πεποιθηση των ΧΑ ή των ΠΑΣΟΚ , ΣΥΡΙΖΑ κλπ.

Άλλο ιδεολογία, άλλο πολιτική πεποίθηση που μπορεί να στηρίζεται ή όχι σε ιδεολογία και άλλο η πολιτική συμπεριφορά.

Αν οι χρυσαυγίτες πρόβαλαν κάποια ιδεολογία, δηλ. κάποια συνεπή ομάδα αξιών και όχι έναν αχταρμά ιδεοληψιών και δολοφονικής συμπεριφοράς, θα τους αντιμετώπιζα με σεβασμό είτε συμφωνούσα είτε διαφωνούσα μαζί τους. Σαφέστατα όμως δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Οι κάποιες ιδέες που (υπερ)προβάλουν (όσοι απ' αυτούς μπορούν να σκεφτούν κάτι παραπάνω απ' το πώς ανοίγει ένα στιλέτο) είναι είτε δευτερογενείς (πχ. πατρίδα, θρησκεία, τιμή κ.α.), είτε ρατσιστικές (φυλή, αίμα, ανωτερότητα κλπ). Ιδέες με την διάδοση και εφαρμογή των οποίων θα βελτιωνόταν η ανθρωπότητα εγώ δεν βλέπω. Αντίθετα, μόνο αιώνιοι πόλεμοι και σκλαβιές, δηλ. δυστυχία, μπορούν να προκύψουν απ' την επικράτηση του εθνικισμού (ναζισμού στα γερμανικά). Εξ' ου και η απαξιωτική αντιμετώπιση.

Αντίθετα, πχ. η αστική ιδεολογία της οποίας είμαι αντίπαλος, περιλαμβάνει κάποιες αρχές που ώθησαν την ανθρωπότητα ενα στάδιο μπροστά. Ελευθερία, Ισότητα, Αδελφοσύνη, δικαιοσύνη και γενικά τα ανθρώπινα δικαιώματα. Πώς να μην τα σεβαστείς αυτά ? Δεν μπορείς να τα λοιδορείς. Μπορείς να κάνεις όμως κριτική στο ότι, αυτές οι αρχές πλέον, όχι μόνο δεν αποτελούν κινητήρια δύναμη για παραπέρα πρόοδο, αλλά έχουν υπερκεραστεί απο την προσωπική αρχή του κέρδους που στην αρχή ήταν δευτερεύουσα.

Απο κει και πέρα στα κόμματα κάνεις κριτική ανάλογα με τις πολιτικές θέσεις που προβάλλουν και την επίπτωση πάνω σου ή πάνω στις αρχές σου.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ πιστεύω ότι η έλλειψη εισαγωγών λόγω της τιμής τους επειδή θα έιναι ακριβά λόγω τηςε πιθανής αν όχι ήδη πτώχευσης της οικονομίας μας , θα μας κάνει να βάλουμε την κλάβα μας να δημιουργήσουμε εκεί που θα υπάρχουν ελλειψεις ίσως με περισσότερο κόπο από ότι αν διαθέταμε τις εισαγωγές Ο Μανώλης ας πούμε χρησιμοποιεί δικές του ζωοτροφές και έχει κανει πατέντες πάνω στην δουλειά του που του επιτρέπουν να είναι ανταγωνιστικός αλλά και δουλευει όλη την μέρα Και το ψάχνει διαβάζοντας και πλησιάζοντας ειδικούς , να βελτιώσει όσο πιο σύχρονα μπορεί σταδιακά την μονάδα του

 

Εγώ προσωπικά και όχι γιατί έιναι πελάτης μου , προτιμώ να αγοράζω τα προιόντα του αν και είναι ελαφρά πιό ακριβά γιατί είναι απείρως πιο ποιοτικά από τα γνωστά εμπορικά των γνωστών εταιριών

 

Εκτός ευρωζώνης αυτό ακριβώς θα γίνει. Αλλά προς το παρόν μόνο κάτι τέτοιοι τύποι θα επιχειρούν, η πλειοψηφία αποκλείεται να επιχειρήσει.

 

Και ο λόγος είναι απλός: η επένδυση ακόμη δεν είναι ελκυστική, λόγω αφενός μεν του ανταγωνισμού των εισαγόμενων που ακόμη είναι ισχυρός και τα κέρδη μηδαμινά για τους μικρούς, αφετέρου γιατί δεν είναι κανένας πλέον κορόιδο να επιχειρήσει κ 31 Δεκεμβρίου να του ανακοινώσουν έκτακτες αναδρομικές εισφορές. Συν τοις άλλοις αν το κράτος ήθελε να βοηθήσει τους έλληνες παραγωγούς, θα έβαζε δασμούς στο θεό στα εισαγόμενα πρώτης ανάγκης, απλά δεν το κάνει διότι θα βελάξουν όλοι από την πείνα, ενώ προς το παρόν αγοράζουν πατάτα αιγύπτου με τη σέσουλα. Αλλά στα ευρωπαϊκά προϊόντα ΔΕΝ έχει δικαίωμα να βάλει δασμούς διότι απαγορεύεται.

 

Επομένως σωστά τα παρατηρείς τα πράγματα φίλε τζορτζ μαικλ, αλλά δεν μπορείς να δεις πέρα από την επιφάνεια. Και δεν έχει κανένα απολύτως υπόβαθρο η σκέψη σου να ξεκινήσει ο νέος του καφενείου παραγωγή, αντί να κάθεται να μαλακίζεται, διότι πολύ απλά θα πεταχτεί στο δευτερόλεπτο εκτός αγοράς. Εγώ προσωπικά αγοράζω ελληνικά προϊόντα ΜΟΝΟ αν είναι κοντά στην τιμή των εισαγόμενων. Αν είναι μακρυά, ζήτω που καήκαμε, είπαμε είμαι καταναλωτής αλλά όχι και ηλίθιος.

Edited by [email protected]
Link to comment
Share on other sites

Εχω την εντύπωση οτι μιλάτε για κάποιον άλλο λαό που έχει στο αίμα του (σοφό γνωμικό ειδικότερα με το DNA) την παραγωγή και την οργάνωση. Δυστυχώς η μακρά ιστορία δηλώνει διαφορετικά χαρακτηριστικά στον λαό μας. Ο Ελληνας είναι δημιουργικός και εργατικός όταν μπορεί μέσα απο την εργασία του να παράγει οικονομικό, κοινωνικό κέρδος για τον εαυτό του και την οικογένειά του. Εαν δεν έχει αυτή την δυνατότητα τότε αντιδρά και γίνετε καταστροφικός. Δεν ξέρω λοιπόν τι θα γίνει εαν αναγκαστεί να κάνει κάτι που τα τελευταία 3000 χρόνια δεν κάνει. Πολύ φοβάμαι οτι εαν φτάσουμε στο σημείο της αναγκαστικής παραγωγής, αυτοί που θα μπορούσαν να προσφέρουν απλά θα φύγουν. Πρόσφατα συνάδελφος ΠΜ και φίλος πήγε στην Νέα Ζηλανδία σαν διευθυντής μεγάλου μελετητικού γραφείου. ΟΚ είχε τεράστια εμπειρία αλλα μέσα σε 2 μήνες κατάλαβε οτι την δουλειά που κάνει 1 Ελληνας καλός μηχανικός στην Ελλάδα την κάνουν 4 Νεο Ζηλανδοί για τα 3πλασια χρήματα. Με λίγα λόγια η οικονομική αναλογία είναι 1 προς 12. Οταν λοιπόν ο Ελληνας ξέρει οτι κάνει για 12 μισθούς γιατί να μην απαιτήσει τουλάχιστον τους 5 και προφανώς θα τους πάρει σε μία άλλη χώρα.

 

Μην μου πείτε παρακαλώ για πατριωτισμό στην παγκόσμια οικονομία του 2013.

Link to comment
Share on other sites

οφφτόπικ:

Αν καταφέρεις να συνεννοηθείς με την γλώσσα που μιλάνε εκεί κάτω...Γιατί εγώ μια συνομιλία που έκανα κοιτούσα το ακουστικό να δω μήπως μπήκε τρίτος στην γραμμή :) Όντως όμως έχει πάρα πολύ δουλειά λόγω των σεισμών που γίνανε στην επαρχία Canterburry.

 

Κατά τα λοιπά, νομίζω ότι ο Ροδόπουλος είναι υπερβολικός. Αν είναι όντως έτσι τι καθόμαστε?

Link to comment
Share on other sites

Όντως όμως έχει πάρα πολύ δουλειά λόγω των σεισμών που γίνανε στην επαρχία Canterburry.

Άρα είναι θέμα χρόνου

να ανοίξουν και εδώ οι δουλειές :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

Άρα είναι θέμα χρόνου

να ανοίξουν και εδώ οι δουλειές :mrgreen:

 

Καλο θα ειναι να ειμαστε λιγο πιο προσεκτικοι σε καποια θεματα τα οποια δεν σηκωνουν καλαμπουρι.

Link to comment
Share on other sites

Πιστευω οτι ο κουμπάρος μου στα χρήματα τουλάχιστον είναι ειλικρινής. Δουλεύει στο http://www.harrisongrierson.com/

 

Ενας μισθός 15000ΝΖ είναι 10ΚΕυρώ. Πόσα παίρνει ένας στην Ελλάδα 2000Ε άρα 5 Ελληνες. Χωρίς τα μπόνους. Στην Ελλάδα βέβαια δεν έχει μπόνους.

Edited by Ροδοπουλος
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.