Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αλλαγές στο Σύστημα Υπολογισμού και Διαχείρισης Αμοιβών Μηχανικών


Engineer

Recommended Posts

Αυτό όμως απαιτεί 2 επισκέψεις στην ΕΤΕ ή γίνεται και μέσω web banking (έστω το ένα από τα δύο) ?

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 599
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Εγώ αυτό που κατάλαβα είναι πως είμαστε για τα μπάζα...

Προσπαθώ εδώ και δύο ώρες να βγάλω μια προσφορά και δεν μπορώ να πείσω τον μηχανολόγο και τον τοπογράφο ότι αφού θα πληρωθούν όσο λέει η νόμιμη, δεν πρέπει να τους καταβληθούν ΦΕΜ, ΤΕΕ, ΤΣΜΕΔΕ αλλά δεν μπορούν να το καταλάβουν..... Έλεος δηλαδή..... Δηλαδή θα τα βγάλω από την τσέπη μου να τους τα δώσω;;;;;;;;

Αιντε πάω έξω γιατί τα έχω παίξει.... καλό ΣΚ

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Βάση του Ν.3919/2011 Αρθρ.7 παρ.4: Οι εισφορές υπέρ ΤΕΕ, υπέρ ασφαλιστικών ταμείων και λογαριασμών, καθώς και οι λοιπες εισφορές και δικαιώματα που προβλέπεται από τη νομοθεσία ότι υπολογίζονται επί της αμοιβής μηχανικού, υπολογίζονται εφεξής υπολογίζονται επί της συμβατικής αμοιβής εφ' όσον είναι μεγαλύτερη της νόμιμης κατά το ΠΔ696/1974, άλλως επί της νόμιμης.

 

Απορία: Σε περίπτωση οικοδομικής αδείας προβλέπεται έλεγχος φορολογικών. Συνεπώς, η αναφορά σε λοιπές εισφορές και δικαιώματα επί της αμοιβής αφορά και το ΦΕΜ και το ΦΠΑ; Διότι αν θεωρείται έτσι τότε δεν έχει γίνει κανένα άνοιγμα!!!!

Link to comment
Share on other sites

Προσωπικά, τωρα που πλεον μας δινεται η δυνατοτητα, θα καταθέτω στον λογαριασμό της Εθνικής μόνο τις κρατήσεις (χωρίς αμοιβή, χωρίς ΦΠΑ). Άμα ξαναδούν απο μένα κατάθεση αμοιβής για οποιοδήποτε λόγο, να βλέπω κάθε βράδυ στον ύπνο μου γυμνή τη Μέρκελ για τιμωρία. Μοναδικό που πρέπει να ξεκαθαριστεί για μενα, είναι αν η υποχρεωση τραπεζικης καταθεσης για ποσα ανω των 1500 που ανέφερε πριν ο φίλος ΚΑΝΆ, περιλαμβάνει η όχι ΦΠΑ. Σ´αυτες τις περιπτώσεις θα καταθέτω σε τράπεζα της αρεσκείας μου (στο όνομα του ιδιοκτήτη), με web banking, ιδιοχειρα η με ταχυδρομικό περιστέρι και χαιρετίσματα απο την τροικα για τα υπόλοιπα...

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Μακιαβέλι , δεν είναι τιμωρία αυτή που λες γιατί πάντα θα μπορείς να τη σκαπουλάρεις απλώς ξυπνώντας.Βάλε κάτι πιο οδηνηρό!!

Να σου λύσω τώρα και την απορία σου

 

 

2. Για την εφαρμογή των διατάξεων της προηγούμενης παραγράφου, ορίζεται ως κατώτερο όριο συναλλαγής, το ποσόν των τριών χιλιάδων (3.000) ευρώ για το έτος 2011 και το ποσόν των χιλίων πεντακοσίων (1.500) ευρώ από 1.1.2012 και εξής.

Ως αξία συναλλαγής, για την εφαρμογή των ως άνω διατάξεων, νοείται το συνολικό ποσό της αξίας της συναλλαγής, συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α..

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Μακιαβέλι , δεν είναι τιμωρία αυτή που λες γιατί πάντα θα μπορείς να τη σκαπουλάρεις απλώς ξυπνώντας.Βάλε κάτι πιο οδηνηρό!!

Να σου λύσω τώρα και την απορία σου

 

Σύντροφε στην τρέλα, πολύ φοβάμαι ότι το να τη βλέπω γυμνη στον ύπνο μου κι αυτή με με γδύνει πραγματικά στον ξύπνιο μου (έτσι δεν γίνεται ;)), είναι αρκετά οδυνηρό από μόνο του! Πληρώνω για όλες τις αμαρτίες μου με το παραπάνω, 'ξοφλάω και έχω να παίρνω και ρέστα!!!

 

Σ'ευχαριστώ για την απάντηση, με γλύτωσες από κόπο και χρόνο να ψάχνω!

 

Απορία ψάλτου βηξ: Δεν υπάρχει τραπεζικό απόρρητο; Δεν πρέπει να συντρέχουν λόγοι για να αρθεί αυτό; Πως θα ελέγξουν αν έγιναν ή όχι οι καταθέσεις χωρίς εισαγγελική εντολή;

Edited by Makiaveli
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.