Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατάργηση κατώτατων αμοιβών των ενεργειακών επιθεωρητών


venezia

Recommended Posts

Την κατάργηση των κατώτατων αμοιβών των ενεργειακών επιθεωρητών και τη θέσπιση ανώτατων ορίων αμοιβών τους, με απώτατο χρόνο ισχύος το δεύτερο τρίμηνο του 2012 προβλέπει το νέο μνημόνιο.

 

Η τρόικα διαπίστωσε την ανάγκη άμεσης κατάργησης των κατώτατων αμοιβών για τους ενεργειακούς επιθεωρητές και στο πλαίσιο της απελευθέρωσης των επαγγελμάτων ζήτησε την κατάργηση των κατώτατων αμοιβών των μηχανικών - ενεργειακών επιθεωρητών.

 

«Η κυβέρνηση τροποποιεί το Άρθρο 10 του Προεδρικού Διατάγματος 100/2010 σχετικά με τη διαδικασία εξουσιοδότησης και ισχυουσών αμοιβών για ενεργειακούς επιθεωρητές, προκειμένου να καταργηθεί η ελάχιστη αμοιβή για τις παρεχόμενες υπηρεσίες ενεργειακού ελέγχου και να αντικατασταθεί η πάγια αμοιβή ανά τετραγωνικό μέτρο με τη μέγιστη αμοιβή», τονίζει χαρακτηριστικά η σχετική διάταξη.

 

Σημειώνεται πως η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων έχει καταγγείλει επανειλημμένα ότι μέσα στις σημερινές συνθήκες που αντιμετωπίζει η χώρα αντί να προστατευθούν οι πολίτες, ώστε όλοι να μπορούν να πάρουν ενεργειακά πιστοποιητικά, προστατεύονται επαγγελματίες για τους οποίους θεσπίζονται κατώτατες ελάχιστες αμοιβές.

 

Πηγή: newsbeast.gr - michanikos-online.gr

Edited by Engineer
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 205
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Αυτο που απαιτειται ειναι αμεση καταργηση καθε ειδους κατωτατων αμοιβων για καθε παροχη υπηρεσιας σε ολο το φασμα της οικονομιας. Επιχειρηματικοτητα με κρατικη προστασια δεν υφισταται...

  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

ΟΚ , λοιπόν να πηγαίνουμε για 80Ε απελευθερωμένης αμοιβής με καθορισμένη ανώτατη στα 100Ε.

Γουστάρω ........................να σας βλέπω να το κάνετε.

Εγώ δεν πρόκειται.

Α επίσης , προτείνω να εισηγηθεί το ΤΕΕ από κονού με την ΠΟΜΙΔΑ την θέσπιση ανώτατου ενοικίου στά 0,50Ε/μ2 ενοικιαζόμενης επιφάνειας.

  • Upvote 9
Link to comment
Share on other sites

Την κατάργηση των κατώτατων αμοιβών των ενεργειακών επιθεωρητών και τη θέσπιση ανώτατων ορίων αμοιβών τους, με απώτατο χρόνο ισχύος το δεύτερο τρίμηνο του 2012 προβλέπει το νέο μνημόνιο.

 

το ανώτατο πως τολμάνε και το αναφέρουν;

Edited by myri
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

πάρα πολύ σωστή η κατάργηση των ελάχιστων αμοιβών γιατί επιχειρηματικότητα με κρατική προστασία δεν νοείται.

 

όλα τα άλλα με νταβατζή το κράτος π.χ. εισφορές με βάση τις ελάχιστες, φυσικά νοούνται.

 

αλλά τι να κάνουμε? μην τα θέλουμε και όλα δικά μας.

 

ζήτω η επιχειρηματικότητα τύπου ζιμπάμπουε (ζητώ συγνώμη από τη ζιμπάμπουε)

 

ζήτω το μνημόνιο 2, 3,.....103 που επικεντρώνεται στα βασικά.

 

και ζήτω τα καινούργια μας έπιπλα.

Edited by oldboy
  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Επιχειρηματικοτητα με κρατικη προστασια δεν υφισταται...

Συμφωνώ. Να αρχίσουμε από κρατικοδίαιτους εργολάβους, προμηθευτές και κρατικοδίαιτα ΜΜΕ

Link to comment
Share on other sites

Καλα αυτο το ανωτατες αμοιβες επισης δεν το καταλαβαινω. Δηλαδη αν καποιος γουσταρει να χρεωνει πανακριβα την δουλεια του και υπαρχουν πελατες διατεθιμμενοι να τον πληρωσουν, το κρατος παλι που κολλαει? Μα αυτη η σοσιαλκομμουνιστικη κουλτουρα πως το κρατος πρεπει να εχει λογο για το καθε τι στην ιδιωτικη οικονομια ποτε θα αποβληθει επιτελους?

 

Eπισης Man21 μπορουμε να αρχισουμε απο οπου θες αλλα θα πρεπει να σπασει γενικα το αποστημα του κρατικοδιατου η κρατικα προστατευμενου ιδιωτικου τομεα ειτε αυτο λεγεται κρατικοδιαιτοι επιχειρηματιες, ειτε λεγεται κλειστα επαγγελματα, ειτε λεγεται επιδοτουμενα στεγαστικα δανεια, ειτε λεγεται αντικειμενικες αξιες, ειτε δεν ξερω εγω τι αλλο.

Edited by thodoris1982
  • Upvote 2
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Από την στιγμή που καταργούνται οι ελάχιστες αμοιβές η πορεία της αγοράς είναι η προφανής:

 

Πολλοί θα σκοτώσουν τις τιμές για να πάρουν τον πελάτη. Οι περισσότεροι από αυτούς θα πάρουν την δουλειά σε τιμή χαμηλότερη από του κόστους.

 

Όσοι ζητάνε μια λογική αμοιβή θα φαίνονται ακριβοί, δεν θα έχουν πελάτες και πολλοί από αυτούς θα κλείσουν.

Όσοι ζητάνε χαμηλή αμοιβή θα πληρώνουν από την τσέπη τους ένα ποσό για κάθε δουλειά. Πολλοί από αυτούς θα κλείσουν μόλις μείνουν ταπί καθώς δεν θα έχουν για να πληρώνουν τις ασφαλιστικές και άλλες εισφορές (χαράτσι, λογαριασμούς, βενζίνη, κτλ).

 

ΌΣΟΙ αντέξουν 2-3 χρόνια θα μπορούν πλέον να ορίζουν λογικές τιμές και θα παίρνουν τις δουλειές καθώς θα έχουν ξυπνήσει όλοι και κανείς δεν θα βγάζει το μάτι του άλλου.

Link to comment
Share on other sites

Η προκοπή που νομίζετε ότι θα δείτε θα είναι αντίστοιχη με του Οιδίποδα, αφού βάζετε τα χέρια σας και βγάζετε τα μάτια μας.

Αίσχος, λυπάμαι που έχω τέτοιους συναδέλφους, που όχι μόνο δεν καταλαβαίνουν το συμφέρον τους, το κοινό μας συμφέρον και το συμφέρον της κοινωνίας, αλλά εθελοτυφλούν και ως προς το τι συμβαίνει στο εξωτερικό.

Ποια ελεύθερη αγορά;; Πού την είδατε με αυτούς τους όρους;; Και αν την είδατε κάπου, ποιο είναι το παρόν και το μέλλον των μηχανικών εκεί;;

ΚΟΡΟΪΔΑ ξυπνήστε! Είμαστε οι μόνοι που χωρίς να έχουμε δουλειές αυτο-χαντακωνόμαστε στις αμοιβές μας, και αντί να κάνουμε κάτι λογικό κοιτάνε μερικοί πώς να γ@...σουν την αγορά και μετά φυσικά να κλείσουμε όλοι μαζί τα βιβλία μας.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δεν θα αντέξει απαραίτητα ο πιο φραγκάτος.

Υπάρχουν φτασμένοι μηχανικοί που έχουν στην ιδιοκτησία τους πολλά ακίνητα που τα νοικιάζουν και με το καλημέρα φτάνουν στο 45% φορολογικό συντελεστή.

 

Στις τυπικές δουλειές βγαίνουν εκτός ανταγωνισμού, δεν μπορούν να χτυπήσουν την προσφορά κάποιου που είναι στο αφορολόγητο ή σε πολύ χαμηλότερη φορολογική κλίμακα, π.χ. 16%.

 

Από την φορολογία και μόνο φαίνεται ότι ο δεύτερος μπορεί να κάνει 30% χαμηλότερη προσφορά στον πελάτη με το ίδιο κέρδος.

 

Στις μεγάλες δουλειές που κάνει οικονομία ο μεγάλος λόγω ιδιόκτητου εξοπλισμού θα μπορεί να ανταγωνιστεί τον μικρό αλλά η ενεργειακή επιθεώρηση κτιρίων δεν νομίζω να περιλαμβάνεται σε αυτές.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.