Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διαμερισμάτωση (Ν.4042 άρθρο 50 παρ7.)


Recommended Posts

Μονομερής τροποποίηση Ο.Ι. (για συνένωση, διαχωρισμό, ή διαφορετική διαμερισμάτωση) μεταξύ ιδιοκτησιών του ίδιου ιδιοκτήτη γίνεται, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα θιγούν (τροποποιηθούν) τα χιλιοστά των υπολοίπων σε καμμία περίπτωση.

Στην πλειοψηφία (αν όχι στο σύνολο) των συστάσεων προβλέπεται, αλλά ακόμα κι αν δεν προβλέπεται επιτρέπεται, ΕΚΤΟΣ αν απαγορεύεται μέσω της σύστασης.

 

Δε βρίσκω κανένα λόγο να πάρει επιπλέον χιλιοστά για τα τ.μ. του κοινοχρήστου χώρου που έχει συμπεριλάβει στην Ο.Ι

 

Έτσι κι αλλιώς ΔΕΝ υπάρχει κανόνας που να κατανέμει τα χιλιοστά ευθέως ανάλογα με τα τετραγωνικά της Ο.Ι.

 

Όμως ακριβώς επειδή έχει καταλάβει κοινόχρηστο χώρο, ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΒΕΙ στην περιγραφή της ΝΕΑΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΗΣ Ο.Ι , η τροποποίηση της σύστασης έστω και αν δεν περιλαμβάνει τροποποίηση χιλιοστών ΑΠΑΙΤΕΙ συναίνεση όλων των συνιδιοκτητών ακόμα κι αν δεν θίγει τα ποσοστά τους.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1,3k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

η τελική μου γνώμη επ' αυτού είναι ότι όταν έχεις ο.ι συνεχόμενες μπορείς να τις χειριστείς όπως θες

είτε ως ενιαίες είτε ως αυτοτελείς (αυτό τουλάχιστο προβλέπεται από την νομοθεσία συστάσεων ο.ι) και πολλές φορές είδα αναφορές σε δάνεια π,χ Παρακαταθηκών κλπ

να αναφέρεται σε μεζονέτα (βάση της συστάσεως και ως κάτοχος της τάδε ο.ι του ισογείου και της τάδε του ορόφου ,,κλπ)

 

Όσο για τον 4014 που αναφέρεται μόνο σε διαμερισμάτωση ορόφου (εννοώντας μεταξύ διαφορετικών ιδιοκτητών) και όχι σε διαμερισμάτωση διώροφης οικίας ώστε να αποτελέσει μεζονέτα υποθέτω ότι η απάντηση αφορά ερώτημα σε διαμερισμάτωση ορόφου

 

Αν κάποιος τους ρωτούσε για το παραπάνω ίσως αντίστοιχη να ήταν και απάντηση ΥΠΕΚΑ

Σε μια απάντηση πάντως λένε ότι όταν ο ιδιοκτήτης είναι ένα και το αυτό πρόσωπο και σ.ο.ι να υπάρχει χρειάζεται μία δήλωση

 

Link to comment
Share on other sites

Κapa, δεν χρειάζεται να τα υπογραμμίσεις με τόσο έντονα γράμματα, τα ίδια λέμε.

Εννοείται ότι δεν υπάρχει αναλογία τ.μ. και χιολιοστών.

Όσον αφορά την τελευταία πρόταση, αφου έχει την συναίνεση των υπολοιπων ιδιοκτητών για να τακτοποιήσει/ρυθμίσει την κατάληψη κ.χ. προφ. και μπορεί να το συμπεριλάβει σε νεα συσταση ως τ.μ. χωρίς αναδιαμόρφωση των χιλιοστών.

Link to comment
Share on other sites

την παράβαση της διαφορετικής διαμερισμάτωσης πώς την δείχνεται στα σχέδια της β φάσης? διορθώνεται πάνω στα εγκεκριμένα σχεδιάζοντας από πάνω πχ με κόκκινο ή υποβάλλετε πχ δύο κατόψεις μια της άδειας και μια της υφιστάμενης κατάστασης?

Link to comment
Share on other sites

την παράβαση της διαφορετικής διαμερισμάτωσης πώς την δείχνεται στα σχέδια της β φάσης? διορθώνεται πάνω στα εγκεκριμένα σχεδιάζοντας από πάνω πχ με κόκκινο ή υποβάλλετε πχ δύο κατόψεις μια της άδειας και μια της υφιστάμενης κατάστασης?

 

Νομίζω το ιδανικό θα ήταν ένα σχέδιο με σκαναρισμένη την κάτοψη της αδείας και δίπλα την νεα κάτοψη σχεδιασμένη εκ νέου.

Αν δεν γίνεται τότε δύο σχέδια.

 

Να αποπειραθεί κάποιος να σχεδιάσει στο εγκεκριμένο τη νέα διαμερισμάτωση, θα γίνει χαμός

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι μια ακόμη ερώτηση,

 

Σε οικόπεδο εντός σχεδίου τακτοποιήθηκαν με εξοφλημένο πρόστιμο, με τον 4014, με δύο δηλώσεις 2 ισόγεια διαμερίσματα, για τα οποία δεν είχε βγεί ποτέ άδεια...ενώ οι δηλώσεις είναι σε ολοκληρωμένη υπαγωγή, εκ των υστέρων, αποφασίζουν οι ιδιοκτήτες να τα ενωσουν σε ενα διαμερίσμα, με όλες τις οικοδομικές εργασίες που αυτο περιλαμβάνει. Τι ενέργεια μπορούν να κάνουν πριν τις εργασίες για να είναι διασφαλισμένοι οι ιδιοκτήτες? Η εγκριση εργασιων μικρης κλίμακας εφαρμόζεται σε αυτην την περίπτωση?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.