Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διαμερισμάτωση (Ν.4042 άρθρο 50 παρ7.)


Recommended Posts

  • Απαντήσεις 1,3k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Πόσα τετραγωνικά γυψοσανίδας χρειάζονται για να ....."επανέλθει" προσωρινά ώστε να δώσεις τη βεβαίωση τραβώντας φωτογραφίες που δείχνουν το κομμάτι του πελάτη σου ανεξάρτητο από τα άλλα? Έτσι κι αλλιώς η εσωτερική διαφορετική (ανύπαρκτη) διαρρύθμιση της Ο.Ι δεν αποτελεί εμπόδιο στην έκδοση βεβαίωσης.

 

Θα ήταν στην πράξη εφικτό κάτι τέτοιο?

 

Με αυτό τον τρόπο θα έδινες βεβαίωση στον συγκεκριμένο ΧΩΡΙΣ τακτοποίηση (αν δεν υπάρχουν άλλες υπερβάσεις στη δική του Ο.Ι).

 

Έτσι κι αλλιώς υποθέτω λογικά ότι ο ενοικιαστής έχει ξεχωριστό συμβόλαιο μίσθωσης για κάθε Ο.Ι.

 

 

Βέβαια το τι μπορεί αν προκύψει μελλοντικά από πιθανές διαμάχες ανάμεσα στον ενοικιαστή και τους διαφορετικούς ιδιοκτήτες (για άλλους λόγους)είναι άλλο θέμα......

Link to comment
Share on other sites

Σε οριζόντια ιδιοκτησία (δυόροφη κατοικία) έχει γίνει μετατόπιση ενός τοίχου κατά 1μ υπέρ μίας ιδιοκτησίας και εις βάρος της όμορης.

Η παραπάνω μετατόπιση δεν φαίνεται στα σχέδια της Ο.Α. ενώ φαίνεται στα σχέδια της σύστασης.

Το ερώτημα είναι αν θα πρέπει να πληρωθεί το πρόστιμο για κάθε όροφο ξεχωριστά (500€ ισόγειο και 500€ όροφος) και αν ναι πως γίνεται αυτό μέσα από το σύστημα.

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ, αλλά στο τελευταίο Ε9 το δήλωσαν σαν 1 διαμέρισμα 120m2. Στην σύσταση οριζοντίου φαίνεται σαν 1 των 120m2 επίσης.

Μπορώ εγώ να το δηλώσω σαν 2 των 60m2 με 2 δηλώσεις διαφορετικές?

το Ε9 από όσο έχω δει σπανίως ταυτίζεται με την απόλυτα πραγματική εικόνα μιας ιδιοκτησίας. Για τον ν. 4014 αν δεν κάνω λάθος το Ε9 συντελεί στο ότι υπάρχει το ακίνητο και δευτερευόντως στο πόσα τετραγωνικά δηλώνονται ή αν δηλώνονται σε περιπτώσεις πλήρους αυθαίρετων κατασκευών. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι ανέφερα σε προηγούμενο ποστ για 2 δηλώσεις λόγω υφιστάμενης κατάστασης των δυο λειτουργικά ανεξάρτητων διαμερισμάτων με ενδεχόμενη τροποποίηση σύστασης με βάση τα σχέδια της τακτοποιησης. Μια συζήτηση με τον συμβολαιογράφο της υπόθεσης θα λύσει απορίες. Αν δε σου κάνει κόπο κράτησέ μας ενήμερους για την εξέλιξη αυτη.

 

Καλησπέρα σας,

μου ζητήθηκε από πελάτη να δώσω βεβαιώσεις για μεταβίβαση τριών ακινήτων.

Ενός διαμερίσματος και 2 αποθηκών.

Ύστερα από έλεγχο στα ακίνητα και με βάση τα εγκεκριμένα αρχιτεκτονικά σχέδια από την άδεια

παρατήρησα ότι για το διαμέρισμα οριζοντια ιδιοκτησία δεν υπάρχει αυθαιρεσία και μπορώ να δώσω

την βεβαίωση για την μεταβίβαση.

Για τις αποθήκες του υπογείου ορόφου οι οποίες δεν έχουν αλλαγή χρήσης σε κατοικία και παραμένουν

βοηθητικοί χώροι παρατήρησα ότι στο εγκεκριμένο σχέδιο υπογείου από την πολεοδομία φαίνεται μια αποθήκη

ενιαία 123τμ. Βρίσκοντας το σχέδιο που υπήρχε στο συμβόλαιο από την αγορά των αποθηκών ως 2 διαφορετικές οριζόντιες

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντησή σας.

 

πιθανές τροποποιήσεις ΗΜ εγκαταστάσεων θα μπορούσες να εντοπίσεις για την τεχνική έκθεση της τακτοποίησης μέσω διαμμερισμάτωσης, όπως η αλλαγή οδεύσεων σωλήνων δικτύου ύδρευσης, αποχετευσης, θέρμανσης, θέσης λεβητοστασίου, θέσης καυστήρα κλπ για να το υπάγεις στη ρύθμιση.Εναλλακτικά, αν τα προηγούμενα ειναι ανέφικτο να προσδιοριστούν, μια ιδέα θα ήταν να το εντάξεις στις λοιπές κτιριολογικές παραβάσεις, υπολογίζοντας με αναλυτικό την παράβαση.

Edited by Manolis gon
Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα. Αναφερω περιπτωση προς ενημερωση και ανταλλαγη αποψεων.

 

Αδεια οικοδομης του 1966 για 5ωροφη με καταστηματα στο ισογειο. Το 1997 ο πελατης μου αγοράζει ενα καταστημα 60μ2 (που φαινεται σε κατοψη ισογείου με σφραγιδα συμβολαιογραφου και περιγράφεται στο συμβόλαιο) αλλά στην πραγματικότητα το καταστημα ειχε ηδη χωριστεί από τον πωλητη σε δυο καταστηματα 30αρια, τα οποία ο πελάτης μου τα νοικιαζει (σε ξεχωριστούς ενοικιαστές) απο το '97 μεχρι σημερα.

 

Στο σήμερα τώρα... Ο ενας ενοικιαστης φευγει, βρισκεται νεος και πριν γινει το ενοικιαστηριο η συμβολαιογραφος ζηταει βεβαιωση νομιμοτητας, την οποία δεν μπορω να δωσω αν δεν τακτοποιησω την αυθαιρεσια. Η οικοδομικη αδεια ειναι του '66, (δεν υπηρχαν μηχανολογικα),δεν εχει αλλες αυθαιρετες κατασκευες αρα διαμερισματωση με 500€ προστιμο και τελος (οποιος εχει ενστασεις παρακαλώ να παρεμβει!)

 

Ερώτηση: Εκτός απο τα δυο καταστηματα στο ισόγειο, υπάρχουν αλλα τέσσερα αλλων ιδιοκτητων, τα οποία δεν ξερω αν εχουν ή οχι αυθαιρεσια. Τα λαμβανω υπ' όψιν στη δηλωση ή μπορω να δείξω μονο αυτά που με ενδιαφερουν?

 

Πάμε παρακατω. Για την ιδια περιπτωση σκεφτηκα να κινηθω κι αλλιώς. Πήγα στην πολεοδομια και ρωτησα πως μπορεί να παει πολεοδομικώς και μου απαντησαν πως συμφωνα με το Αρθρο 4 του ΝΟΚ δεν απαιτείται ουτε καν μικρής κλίμακας για τον τοίχο στη μεση (αφού οι όψεις δεν αλλάζουν, ο τοίχος που διαρει το καταστημα ''ερχεται'' στην όψη πανω σε κολώνα) , μπορω να κανω μονο μια ενημερωση φακελου και ειμαστε νομιμοι για παντα (χωρίς δηλωση με τον 4014).

ΑΛΛΑ' ... ο φάκελος απο το αρχείο της πολεοδομίας εχει χαθεί και πρέπει να προχωρήσω σε μερική ανασυσταση φακέλου για το τμήμα της οικοδομής που με ενδιαφερει, και παραλληλα να γινει και η ενημερωση για να τελειωνουμε εκει.

 

Το θεμα τωρα ειναι το εξης. Πρεπει να δωσω απαντηση για το πως θα κινηθούμε την Παρασκευη. Αν προχωρήσω με τη διαμερισματωση ο πελάτης θα εχει τη Β/Ν το πολύ σε 3 μερες για να μη χασει τον ενοικιαστη και θα ειναι τακτοποιημενος για 30 χρόνια. Απ' την αλλη μια σχετικα απλή διαδικασια (μερικη ανασυσταση και ενημερωση φακελου) νομιμοποιεί τα καταστηματα εφ'όρου ζωης αλλά δεν ξερω ποσο θα αργησει να γίνει και υπάρχει και η πιεση τυπου ''...και χθες να τελειωναμε ακομα καλυτερα.''

 

Πάντως (ετσι...επειδη βρίσκομαι σε κατασταση αισιοδοξίας) σκεφτομαι να προτείνω χρηση του Ν.4014 για το αμεσο του πραγματος και μετα να προχωρησουμε και σε μερικη ανασυσταση φακέλου.

Link to comment
Share on other sites

Nasos 1979 : Από πότε οι συμβολαιογράφοι για ενοικιαστήρια ζητάνε βεβαίωση νομιμότητας από τους μηχανικούς?

Link to comment
Share on other sites

νασος..

.η αυτη ερώτηση όπως ο Λευθερης.......

 

αφου ειναι κατω απο 50τμ. μήπως ούτε ΠΕΑ δεν χρειαζεσαι...

 

άλλο θα ήταν αν ηθελες να πουλήσεις...

και, προφανώς άλλο ειναι αν υπαρχουν παραβασεις προς τακτοποίηση....

και βέβαια, σε αφορά μονον η δική "σου" οριζόντια ιδιοκτησία- όχι οι άλλες...

 

αυτα

Link to comment
Share on other sites

Καταρχας ευχαριστω πολύ παιδια. Γι'αυτο ηθελα να το συζητησω πριν κανω κινησεις.

 

Λοιπον, τη Β/Ν τη ζητησε η συμβολαιογραφος απο τον πελατη μου (και βασιστηκα στα λεγομενα του οτι οντως χρειαζεται). Αν μου λετε οτι δεν χρειαζεται πρεπει αυριο να επικοινωνησω με τη συμβολαιογραφο να δω τι είπε αυτη και τι καταλαβε ιδιοκτητης.

 

Θα ενημερωσω!

Link to comment
Share on other sites

σε διαμερισμα εχει μετατοπιστει η μια πλευρα του σε βαρος του διπλανου.(στον οροφο τα 4 διαμερισματα της ο.α. εγιναν 3. Μεγαλωσαν ολα καποια μ2 και αρα μετατοπιστηκαν τα "ορια" τους)

το μοναδικη αυθαιρεσια για τη διαμερισματωση με μπερδευει, καθως εχει κ ενα κλεισμενο ηχ και ΥΔ στον εξωστη.

Αρα βαζω διαμερισματωση + ΥΔ, ή κανω λαθος?

 

(πρεπει να εχει συζητηθει στο παρελθον αλλα δεν το βρισκω)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.