Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μισθωτός που θέλει να εργαστεί και ως Ελεύθερος Επαγγελματίας


GIANNIS9480

Recommended Posts

Για 1-2 περιπτώσεις δεν αξίζει να ανοιξεις βιβλία.....Καλύτερα βρες κάποιον να κόβει ΑΠΥ και του δίνεις ΦΠΑ+τον αντίστοιχο φόρο. Φόρος επιτηδεύματος, ΦΠΑ, τρέξιμο, δεν λέει.....

Link to comment
Share on other sites

Δεν είναι σήμερα ..."εποχή" για ν' ανοίγει κάποιος βιβλία στη ΔΟΥ....

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

καλησπέρα

 

θα ήθελα να ρωτήσω το εξής

 

μου έγινε πρόταση να εργαστώ ως μισθωτός σε μια εταιρία , αλλά είμαι ελεύθερος επαγγελματίας και ο εργοδότης ζηταέι να έχω κάρτα ανεργίας , πρέπει να κάνω διακοπή προφανώς και να εγγραφώ στον οαεδ , υπάρχει δυνατότητα ύστερα απο την πρόσληψη να ανοίξω ξανά τα βιβλία ?

ή να κάνω προσωρινή διακοπή στα βιβλία μου(για παραδειγμα να κάνω διακοπή για ένα μήνα)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καλησπέρα,

 

αν κάποιος είναι κανονικά μισθωτός μηχανικός, και ανοίξει βιβλία μηχανικού (ατομικ. επιχείρησης δηλαδή), θα πληρώσει κι αυτός κανονικά το τέλος επιτηδεύματος; Παρόλο που ήδη πληρώνει φόρο για τις μισθωτές υπηρεσίες μέχρι και το τελευταίο ευρωλεπτό;

 

Συνεχίζεται αυτό το νταβατζιλίκι 2 χρόνια μετά από την ψήφιση;

 

Ευχαριστώ προκαταβολικά!

Edited by kostasgr
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καλησπέρα,

 

αν κάποιος είναι κανονικά μισθωτός μηχανικός, και ανοίξει βιβλία μηχανικού (ατομικ. επιχείρησης δηλαδή), θα πληρώσει κι αυτός κανονικά το τέλος επιτηδεύματος; ΝΑΙ Παρόλο που ήδη πληρώνει φόρο για τις μισθωτές υπηρεσίες μέχρι και το τελευταίο ευρωλεπτό; Άλλο ο φόρος εισοδήματος, άλλο το τέλος επιτηδεύματος. Αν δεν το πλήρωνε, θα ήταν αθέμιτος ανταγωνισμός προς τους υπόλοιπους ελεύθερους επαγγελματίες.

 

Συνεχίζεται αυτό το νταβατζιλίκι 2 χρόνια μετά από την ψήφιση; ΝΑΙ

 

Ευχαριστώ προκαταβολικά!

 

βλ. απαντήσεις μες στο κείμενο.

 

Το τέλος επιτηδεύματος πληρώνεται για όσους μήνες (δωδεκατημόρια) έχεις 'ανοιχτά' τα βιβλία μες στο έτος. Αυτό υπολογίζεται αυτόματα από το Μητρώο της ΔΟΥ.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σε όλους τους συνάδελφους.

 

Είμαι μισθωτός σε μία εταιρεία πολλά χρόνια. Θα ήθελα να μάθω αν γνωρίζει κανείς, αν μπορώ παράλληλα να εργαστώ με μπλοκάκι για λογαριασμό μιας άλλης εταιρείας ή ιδιώτη χωρίς να αλλάξει το καθεστώς του μισθωτού στην εταιρεία που εργάζομαι ήδη.

 

Ευχαριστώ

 

 

Μπορείς. Αν έως το 75% του εισοδήματός σου είναι από συμβάσεις με έως 3 εργοδότες τότε απαλάσσεσαι και από το τέλος επιτηδεύματος αλλά αν ζητήσεις την απαλλαγή τότε δεν μπορείς να περάσεις στα έξοδα τα επαγγελματικά έξοδα ως ελεύθερος επαγγελματίας (αναλώσιμα, υπολογιστή, λογισμικό, εξοπλισμό γραφείου, κτλ). Αν ζητήσεις την απαλλγή θα πληρώσεις το τέλος επιτηδεύματος (έως 1000€).

 

http://www.michanikos.gr/topic/32779-%CE%9C%CF%80%CE%BB%CE%BF%CE%BA%CE%AC%CE%BA%CE%B9%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%BD%CE%AD%CE%BF-%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CF%8C/page-14

Edited by sdim
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καλησπέρα σας. Στην περίπτωση που είμαι ήδη μισθωτή και κάνω τώρα έναρξη επαγγέλματος, θα φορολογηθώ με βάση το άθροισμα του καθαρού εισοδήματος που προκύπτει και από τις δύο δραστηριότητες? Επίσης, το φορολογητέο ποσό που αντιστοιχεί στην απασχόλησή μου ως ελεύθερη επαγγελματίας, προκύπτει από τα έσοδα μείον τα έξοδα? 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

καλημερα, ειμαι μισθωτος 8 χρονια σε μια εταιρεια, και θελουν να με γυρισουν σε ΕΕ.

γνωριζω οτι ο εργοδοτης θα εχει το δικαιωμα να με απολυσει χωρις να με αποζημιωσει για τα 8 χρονια που δουλευα, και θα ηθελα να μαθω πως μπορω να κατοχυρισω την αποζημιωση των ετων αυτων. 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καλησπέρα, θα ηθελα να ρωτησω κατι για επιβεβαιωση γιατι δυστυχως οι λογιστες που απευθυνθηκα και οι ανθρωποι του Τεε δεν με κατατοπισαν με σιγουρια αλλα  στο στυλακι "μαλλον μπορεις". Μπορεις να εισαι μισθωτος λοιπον σε μια εταιρια, με προσληψη κανονικα, να μην εχεις κανει ποτε εναρξη επαγγελματος και να βαζεις σφραγιδα μονο για την εταιρια? Δηλαδη η σφραγιδα ειναι κανονικα εγκυρη και χωρις να εισαι ελευθερος επαγγελματιας απλα εφοσον δεν εισαι τη χρησιμοποιεις μονο για δουλειες τις εταιριας (μελετες κλπ). Σωστα?  Σας ευχαριστω εκ των προτερων

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.