Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ο ΝΟΚ στη Βουλή με αλλαγές (και στον 4030), 6μηνη παράλληλη ισχύ, κ. ά.


Recommended Posts

Η σειρά είναι επί της αρχής, κατ' άρθρο και στο σύνολο ... μεταξύ των δύο τελευταίων εντάσσονται οι κατατεθείσες τροπολογίες για να ψηφιστεί τελικά στο σύνολο ο νόμος μ' αυτές και να φύγει για ΦΕΚ.

Η δεύτερη φάση έγινε, την άκουσα από το κανάλι της Βουλής ... είναι η βαρετή διαδικασία που ο Πρόεδρος λέει καμιά σαρανταριά φορές (όσα τα άρθρα) την ίδια έκφραση δύο φορές για να τον ακούσουν οι υπόλοιποι, ήτοι : αριθμός άρθρων Χ (ψηφίστηκε μπλα μπλα το άρθρο Χ κατά πλειοψηφία + η Βουλή ψηφίζει το άρθρο Χ μπλα μπλα κατά πλειοψηφία)...

Αναλυτικότατος ε ...

 

Άρα έχει δίκιο ο @didonis : Η συνέχεια επί του πιεστήριου ... σε ΦΕΚ ...

Εκτός αν διαρρεύσει κάτι όταν θα είναι πλήρως έτοιμος ...

Edited by kan62
Link to comment
Share on other sites

 

ΠΕΡΙΛΗΨΗ, σύμφωνα με την τοποθέτηση του αν.υπουργού ΠΕΚΑ:

 

ο παλαιός πρόεδρος του ΣΑΔΑΣ Ευάγγελος Λυρούδιας συμμετείχε σε επιτροπή "ειδικών επιστημόνων" (τους οποίους ο υπουργός δεν θεωρεί σκόπιμο να αποκαλύψει) και με τους συνεργάτες του έφτιαξαν τον "Νέο Οικοδομικό Κανονισμό". Περαιτέρω, μετά την συνέντευξη τύπου κατά τη διάρκεια της οποίας ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων απέρριψε επί της αρχής το "ΝΟΚ", ο Ευ.Λυρούδιας (στο 2'38") εξουσιοδότησε την γραμματέα του ΥΠΕΚΑ Μ.Καλτσά να αναφέρει στη Βουλή οτι ο ίδιος δεν αποδέχεται τις θέσεις του ΣΑΔΑΣ. Οπότε ο Ν.Σηφουνάκης παρουσιάζει ως λιγότερο σημαντική την αιτηθείσα επίσημη γνωμοδότηση του πανελληνίου συλλογικού οργάνου των αρχιτεκτόνων από την μεμονωμένη άποψη ενός μηχανικού από αυτούς που συνδιαμόρφωσαν το μνημονιακό κανονισμό.

 

Σημειωτέον οτι, ενόσω επί 1,5 χρόνο (κατά τον οποίο διεξήχθη και το 11ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αρχιτεκτόνων με σχετική θεματολογία) ο τέως πρόεδρος φέρεται να έφτιαχνε με το ΥΠΕΚΑ το νέο οικοδομικό κανονισμό, ο ίδιος συμμετείχε και στην αντίστοιχη επιτροπή του ΣΑΔΑΣ που επεξεργαζόταν προτάσεις κάθετα αντίθετες στη συνεχιζόμενη με το ΝΟΚ λογική της υπερεκμετάλλευσης της αστικής γης, χωρίς η επιτροπή να το γνωρίζει (ούτε ποιοί άλλοι συμμετείχαν -πανεπιστημιακοί, διάσημα αρχιτεκτονικά γραφεία/σύμβουλοι κλπ).

 

Η απορία του υπουργού είναι άξια απορίας: Πως επί 1,5 έτος πίστευε ο Ν.Σηφουνάκης οτι οι αρχιτέκτονες συμφωνούν με τον ΝΟΚ ενώ μόλις εκλήθησαν επίσημα δήλωσαν οτι διαφωνούν κάθετα; Και βέβαια, γιατί δεν τους κάλεσε από την αρχή αλλά εμπιστεύτηκε μεμονωμένα πρόσωπα που δρούσαν εξωθεσμικά;

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

nikostzar το μόνο σίγουρο είναι ότι ο ΝΟΚ δεν γράφτηκε από λογιστές ούτε από γιατρούς....

Να μη υπάρχει καμία αμφιβολία για αυτό.

Link to comment
Share on other sites

Με μία πρώτη (πρόχειρη) ανάγνωση που έχω κάνει δεν είμαι και εντελώς σίγουρος για αυτό...(ειδικά για τους λογιστές) :smile: :-) :smile:

Link to comment
Share on other sites

Το μόνο θέμα που χρήζει διευκρίνησης είναι αν στον 1.5 χρόνο που συμμετείχε ο κ. Λυρούδιας στην επιτροπή του ΥΠΕΚΑ, είχε ενημερώσει τον ΣΑΔΑΣ πως σημμετέχει και οι προτάσεις του στην επιτροπή ήταν αποτέλεσμα συλογικής απόφασης και όχι προσωπικής.

Αν ήταν συλλογικής τότε έχει καλώς.

Αν ήταν όμως προσωπικές απόψεις τότε δεν έχει κανένα ενδιαφέρον το γεγονός πως ήταν πρόεδρος του ΣΑΔΑΣ.

Link to comment
Share on other sites

Αν ήταν συλλογικής τότε έχει καλώς.

Αν ήταν όμως προσωπικές απόψεις τότε δεν έχει κανένα ενδιαφέρον το γεγονός πως ήταν πρόεδρος του ΣΑΔΑΣ.

 

Στη δεύτερη περίπτωση, ενδεχομένως να μπορούσαμε να πούμε ότι έχει καλώς ...

Στην πρώτη όμως, δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο όταν η θέση του Συλλόγου ανατρέπεται εξ' ολοκλήρου με αλλαγή του Προέδρου του !

Τότε, είναι σαφές ότι υπάρχει θέμα με τη λειτουργία του οργάνου και το ίδιο το όργανο πρέπει να ξεκαθαρίσει την κατάσταση ...

Link to comment
Share on other sites

Το "έχει καλώς" το εννοούσα πως έχει καλώς και αναφέρεται η συνεισφορά του στην επιτροπή του ΥΠΕΚΑ ειδάλλως θα έπρεπε να είναι μαζί με τους άλλους αρχιτέκτονες που δεν κατονόμασε ο Σίφουνας...

 

Το θέμα της λειτουργίας του ΣΑΔΑΣ δεν μπορώ να το σχολιάσω ...... Αφήνω αυτούς που έχουν γνώση περί της λειτουργίας του....

Link to comment
Share on other sites

Τελικά θα ισχύει από 1/3/12? Η παράταση πότε θα ανακοινωθεί? Και τι θα γίνει με τις άδειες που είναι πρωτοκολλημένες πριν τις 1/3/12 και θα εκδοθούν π.χ. τον Μάιο? Θα πάνε με ελεγκτές ή όπως παλιά? Ξέρει κανείς κάτι?

Link to comment
Share on other sites

Κι αν συμβεί ...."κάτι" με τις εκλογές το βλέπω να παίρνει ακόμα μεγαλύτερη παράταση....

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.