Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κοινόχρηστοι χώροι και Ν.4014


Recommended Posts

Μπορείς να κάνεις και αυτό που λέει ο συνάδελφος, μπορείς όμως να καταθέσεις και απλώς μια δήλωση, στο όνομα και των δύο και να τα συμπεριλάβεις όλα, χωρίς συναινέσεις.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 400
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Καλησπερα.

Μπορει καποιος να βοηθησει?

Στο ισόγειο οικοδομης κατοικιων υπαρχει καταστημα με υπογειο και παταρι το οποιο καλυπτει ολη την επιφανεια του ισογειου της οικοδομης εκτος απο το κλιμακοστασιο και ενα ημιυπαιθριο χωρο ο οποιος βρισκεται σε επαφη με το καταστημα αλλα δεν εχει προσβαση σ αυτον εσωτερικα δλδ με καποια μπαλκονοπορτα.Ο Η/Χ ειναι ανοιχτος προς τον ακαλυπτο χωρο του οικοπεδου.

Στην αδεια επισης δεχνει απλα εναν Η/Χ που ειναι διπλα στην εισοδο της οικοδομης και πισω απο το καταστημα. Στην πραγματικοτητα το 1/2 του Η/Χ το πηρε το καταστημα μεσα στην δομηση του και στο υπολοιπο τμημα το οποιο εχει βαθος 0,80μ εχουν τοποθετηθει τα ρολογια της ΔΕΗ και ΟΥΘ της οικοδομης για τα οποια στις κατοψεις της Ο.Α. δεν υπηρχε καμια προβλεψη.

Αυτος ο Η/Χ θεωρειται κοινοχρηστος 'η οχι??? Κι αν ναι θα μπορουσε να θεωρηθει μονο για το 0,80 βαθος (που ειναι η διασταση που χρειαζονται για τα ρολογια)και ο αλλος να ανηκει στο καταστημα?

Γιατι αν ειναι κοινοχρηστος οι ιδιοκτητες των διαμερισματων δεν παιζει να δωσουν συναινεση... και μετα ο ιδιοκτητης του καταστηματος τι κανει???

Σημειωνω πως σε κανενα συμβολαιο δεν αναφερεται ο Η/Χ αυτος παρα μονο ολοι οι υπολοιποι που βρισκονται απο πανω του στους υπολοιπους οροφους κα μεσα στα διμερισματα...Πως θα μπορουσαμε να κατοχυρωσουμε οτι δεν ειναι κοινοχρηστος???

Link to comment
Share on other sites

Στο σχέδιο της σύστασης τι φαίνεται;

Δυστυχώς αν δεν αναφέρεται ρητά σημαίνει ότι είναι κοινόχρηστος και χρειάζεται συναίνεση...

 

Προτεινόμενες λύσεις:

 

1) Εύκολη αλλά απώλεια του χώρου για το κατάστημα. Κτίζεις-γυψοσανίζεις τον πίσω τοίχο του ΗΧ ώστε να υλοποιηθεί το νόμιμο περίγραμμα του καταστήματος. Ο ΗΧ θα μετατραπεί σε ένα κλειστό κουτί, αλλά αυτή είναι μια κοινόχρηστη αυθαιρεσία. Το κατάστημα είναι όπως στο σχέδιο => νο πρόβλεμ!

 

2) Risky. Καλείς συνέλευση και ενημερώνεις τους ιδιοκτήτες για τις κινήσεις σου

-Υλοποίηση του παραπάνω

-Αφού πλέον είσαι νόμιμος, καταγγέλεις στην πολεοδομία τον κλειστό ΗΧ η οποία μετά από αυτοψία ρίχνει ένα πρόστιμο σε όλους και κινεί τη διαδικασία αποκατάστασης της αυθαιρεσίας

-Παίρνεις την εκδίκησή σου με το κτίριο να μένει χωρίς ρεύμα για κανά δυο βδομάδες μέχρι να μεταφερθούν τα ρολόγια σε άλλο τοίχο.

Είπε κάποιος ότι δε δίνει συναίνεση...; :evil: :evil:

Link to comment
Share on other sites

αρτεμι

προφανώς καθε Η/Υ ο οποίος είναι ενταγμένος στο περιγραμμα ενός διαμερίσματος ανήκει σε αυτο και μόνον.

Ο ανεξαρτητος Η/Υ που αναφέρεις δεν " εντάσσεται" σε καμμία ιδιοκτησία...αρα ειναι κοινόχρηστος χώρος..

 

Ετσι που το σκέφτομαι, νομίζω οτι δεν υπαρχει εννοια Η/Υ χωρις να ταυτίζεται με αντιστοιχο διαιρετό χώρο...

Μπορει να κάνω λαθος....αλλά είδες στην ΟΑ αυτο το ανοιγμα να γραφεται σαν Η/Υ? ή ειναι ενα απλό άνοιγμα?....

Μια μικρή βοήθεια εδώ...

 

Το κατάστημα έχει κάποιο συμβόλαιο και κάποια κάτοψη...

Πώς περιγράφεται το καταστημα ..?...αναφέρεται οτι προς την ...πλευρα συνορεύει με Η/Υ χώρο?..

.[γιατί εγω νομίζω οτι το κατάστημα ενσωμάτωσε την εσοχη με τα ρολόγια???.....]

 

Οπως ειπε και ο συνονόματός μου υπαρχει καποια συσταση ΟΙ....κανονισμός?... .ή άλλες κατόψεις?...

υγ

δλδ λες, ηλθε η ΔΕΗ ηλθε η υδρευση και δ ε ν είδαν οτι δεν υπηρχαν νομιμες θέσεις για την τοποθέτηση των αντίστοιχων μετρητών...

πολύ-πολύ περίεργο...

αν θες ..ξαναδες τα χαρτιά σου...

και επανερχόμστε...

Link to comment
Share on other sites

sagiasd : αυριο θα το παρω το σχεδιο συστασης αλλα μιλησα με την συμβολαιογραφο και μου ειπε πως φαινεται απλα ενας ημιυπαιθριος πισω αλλα δεν καταλαβαινε τι ρωτουσα...οποτε αυριο θα παω να το παρω να δω εγω τι γινεται...ενδιαφερουσα η 1η προταση αλλα δυστυχως στον κοινο τοιχο που χωριζει τον Η/Χ και το καταστημα ειναι κολλημενη η σκαλα που οδηγει στο υπόγειο...ειναι λιγο αδυνατον να βαλει γυψοσανιδα...Οσον αφορα τ η 2η προταση ΑΡΚΕΤΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙ :mrgreen: :mrgreen: !!

dimitri GM: ναι στην κατοψη την σφραγισμενη απο την πολεοδομια δειχνει ξεκαθαρα εναν χωρο 3,90χ1,60 στο ισογειο με ανοιγμα προς τον ακαλυπτο του οικοπεδου και γραφει με τεραστια γραμματα ΗΜΙΥΠΑΙΘΡΙΟΣ ΧΩΡΟΣ....Στο συμβολαιο αναφερεται το καταστημα με τα μεικτα και τα καθαρα του τετραγωνικα χωρις να αναφερεται με τι συνορευει...υπαρχει κατοψη αλλα αυριο θα την παρω απο τη συμβολαιογραφο γιατι στο συμβολαιο αναφερεται ''το υπο στοιχεια Α*Β*Γ*Δ*...-Λ-Α'' ισογειο καταστημα..να δω εκει ποιον χωρο περικλειουν τα στοιχεια αυτα...Η ΔΕΗ και η ΕΥΑΘ θα ειδαν κανενα κατασκευαστικο σχεδιο με σφραγιδα και υπογραφη μηχανικου και οχι πολεοδομιας...Για την ευαθ αυτο ισχυει γιατι εχω στα χερια μου το σχεδιο της και ειναι σχεδιασμενα τα υδρομετρα μεσα και το εχει σφραγισει το σχεδιο η ευαθ, και η διασταση του χωρου ειναι αυτη που φαινεται και στην κατοψη της πολεοδομιας...Λεω να ρωτησω και κανεναν υπαλληλο της πολεοδομιας αν και δεν θα βγει κατι αφου δεν θελουν να παρουν την ευθυνη αυτοι..

θα κανω και την αυριανη ερευνα μου και επανερχομαι!!

Σας ευχαριστω πολυ!!

υγ. στη σταθμη του υπογειου κατω απο τον ημιυπαιθριο του ισογειου στην αδεια δειχνει μια μικρη αποθηκη..στην πραγματικοτητα δεν υπαρχει αυτη η αποθηκη..πρεπει να ειναι μπαζωμενη..με επηρραζει καπου αυτο??απλα το αγνοω ε???

Link to comment
Share on other sites

για το υγ

 

σε οποιαδήποτε μεταβίβαση, η βεβαίωσή σου θα αφορά τον μεταβιβαζόμενο χώρο και μόνο, άρα το αγνοείς...

Ομως,

Αν αυτη η αποθήκη έχει δοθει με την σύσταση σε κάποιον χώρο

ο ιδιοκτήτης του πρέπει να την τακτοποιήσει...

Link to comment
Share on other sites

σε συνεχεια προγουμενων posts διαμερισμα δ οροφου εχει τον αερα ,υπαρχει κιοσκι στη ταρατσα και υπαρχει και υπολοιπο οικοδ.αδειας.

απαιτειται και παλι συναινεση( η κανονισμος καλυτερα )για νομιμοποιηση στο κιοσκι;

Link to comment
Share on other sites

Οικόπεδο περί τα 4 στρέμματα (χρώμα ροζ) εκτός σχεδίου έκανε η ιδιοκτήτρια κατάτμηση αφήνοντας κοινόχρηστο δρόμο (χρώμα γαλάζιο).Η κατάτμηση δημιούργησε γύρω στα 10 αργοτεμάχια των 350τ.μ. περίπου.

Αφού πούλησε και δώρισε σε οικογένεια η ιδιοκτήτρια ύστερα από χρόνια ένας ιδιοκτήτης κατασκευάζει αποθήκη (κίτρινο περίγραμμα) εμβαδού 80τ.μ. στον κοινόχρηστο χώρο-δρόμο και τώρα θέλει να νομιμοποιήσει.

 

ερώτηση σχετικά με το 4014:

Χρειαζεται συγκατάθεση από τους υπόλοιπους για να προχωρήσει στην νομιμοποίηση; Λογικά ναι όπως το σκέφτομαι. Αλλά θα πάει με πρόστιμο ή έκδοση άδειας από τη στιγμή που είναι μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο σε κοινόχρηστο χώρο.

 

ερώτηση 2η (ασχετη με 4014)

Ο ιδιοκτήτης με το μωβ ακίνητο έχει ανοίξει πόρτα στον κοινόχρηστο δρόμο χωρίς να είναι ιδιοκτήτης κάποιου από τα αγροτεμάχια που προέκυψαν από την κατάτμηση. Για να γίνουν ασφαλιστικά μέτρα (προσωρινα και μετά από δικαστήριο) θα πρέπει να τα ζητήσουν όλοι οι ιδιοκτήτες των κατατμημένων αγροτεμαχίων; η πλειοψηφία ή αρκεί έστω και ένας; (πιο πολύ νομική ερώτηση)

post-121-0-26163500-1340899545_thumb.jpg

post-121-0-87854000-1340900251_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Εκτός σχεδίου και κατάτμηση σε 350άρια οικοπεδάκια πως γίνεται αυτό? Πουλήσανε κιόλας? Να μας πουν το μυστικό.Πες και άλλες λεπτομέρειες γιατί μου μυρίζεται πατέντα.Συμβόλαια διάβασες?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.