Μετάβαση στο περιεχόμενο

Απορίες για ενεργειακές μελέτες, επιθεωρήσεις και ΠΕΑ


af.civileng

Recommended Posts

Ναι δεν απαγορεύεται, η παραδοχή γίνεται να μην χάνουμε τζάμπα χρόνο περνόντας πολλά δεδομένα που δεν λαμβανονται υπόψη στους υπολογισμούς

 

Τότε βάλε πχ 100τμ στη ''συνολική επιφανεια'' και στη ''θερμαινόμενη επιφάνεια'' 95τμ, ώστε να συμπίπτουν πάνω κάτω με τα τμ του Ε9

δηλαδη dib να το μελετησω και να βαλω συνολικη 100 τ.μ. ή να παρω U/2 αλλα παλι να γραψω 100 τ.μ. στη συνολικη? συγγνωμη αλλα δεν το επιασα συναδελφε.

Link to comment
Share on other sites

dib (#1607)  διαφωνώ, και το έχω εκφράσει και σε άλλο ποστ που έκανε την ίδια ερώτηση ο συνάδελφος.

Εφόσον το κλιμακοστάσιο εξυπηρετεί ΜΟΝΟ το συγκεκριμένο διαμέρισμα, θεωρείται ως μθχ ανήκων στο διαμέρισμα. Συνεπώς περιγράφεται.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστω dib

ετσι και εκανα, εβγαλα τα συστηματα, ολα ηρθαν φυσιολογικα και αρχιζα να τα ξαναβαζω ενα-ενα. Βρηκα το προβλημα στον μηχανικο αερισμο αλλα δεν ξερω πως να το διορθωσω. Δεν εχει συστημα μηχανικου αερισμου και βαζω τα ελαχιστα 3κμ/τμ. Εχω 3000 τμ και παει το  F_c   παει στις 9000 κμ/τμ και εχω παλι τα ιδια. Καμμια ιδεα?

 Μήπως εκεί είναι το λάθος?   3 μ³/μ² * 3000 μ² = 9000 μ³ (για το σύνολο του κτιρίου)

Link to comment
Share on other sites

Δεν πρέπει να βάλεις στα κατοικίσιμα δωμάτια μηχανικό αερισμό (δεν απαιτειται, εκτός αν έχει ΚΚΜ), αλλά μόνο στους χώρους που απαιτείται επειδή είναι χώρος τριτογενους τομέα πχ κουζίνα, καθιστικό, χώρο υποδοχής, κοινόχρηστα WC (όχι των δωματίων), πιθανόν στους διαδρόμους, κλπ (δές το πιν. 2.3, αν και έχει αστερίσκο που λέει οτι τα 3κμ/τμ ισχύει σε περίπτωση που εξετάζεται όλο το κτήριο όπως στη περίπτωση σου, αλλά νομίζω οτι αυτό ισχύει μόνο όταν έχεις ψύξη με ΚΚΜ και αεραγωγούς).... οπότε πιστεύω θα μειωθεί σημαντικά η πρωτογενής ενέργεια/τμ

 

Για πες όμως τι σύστημα ψύξης εχεις στο κτήριο, split A/C (ανα χώρο) ή Κεντρική Κλιματιστική Μοναδα με αεραγωγούς  και τι επέλεξες στη ψύξη ?

Link to comment
Share on other sites

Αυτό dib δε το κατάλαβα.

Γιατί εξαιρούνται τα δωμάτια; Εγώ νομίζω ότι αερισμός απαιτείται σε όλους τους χώρους του ξενοδοχείου. Και στα δωμάτια και παντού.

Link to comment
Share on other sites

Ηλία έγραψα πρίν οτι στη περίπτωση που έχουν τοπικες A/Θ (split) στα δωμάτια δεν νομίζω οτι υπάρχει απαίτησει για αερισμό, αν όμως το κτήριο διαθέτει ΚΚΜ με αεραγωγούς, τότε ναι μπαίνει και ο αερισμός σε όλο το κτήριο (αν και σε όλα τα ξενοδοχεία που έχω πάει καλοκαίρι, μόνο κάποια είχαν ΚΚΜ χωρίς όμως στόμια απαγωγής και πήγαινε η πίεση στο δωμάτιο στο θεό :mrgreen:)

 

Τώρα αν μιλάμε για Hilton ή Ledra Mariott αλλάζει το θεμα, όμως στα ξενοδοχεία καλοκαιρινών διακοπών χαμηλής και μέσης δυναμικότητας....άστα να πάνε

Link to comment
Share on other sites

Έβαλες όλα θεωρητικά εκτός απο φωτισμός, αλλα δεν δικαιολγείται μια τόσο μεγάλη απόκλιση στη πρωτογενή κατανάλωση σε σχέση με το ΚΑ (250-300 δεν θυμάμαι ακριβώς) με 7500 του ξενοδοχείου !!!!!

 

Κάτι δεν κάνεις ή θεωρείς σωστά....

Link to comment
Share on other sites

το μονο που κανω προφανως λαθος ειναι η ελαχιστη απαιτηση για νωπο αερα που βγαινει περιπου 9000 για ολο το ξενοδοχειο, ακομη και στο θεωρητικο συστημα. Αν βαλω αυτο το νουμερο, τοτε η πρωτογενης καταναλωση εκτοξευεται στις 75000....! Δεν μπορω να βρω τι ακριβως κανω λαθος :sad:  :sad:  :sad: 

Link to comment
Share on other sites

αν και δεν είναι εκεί το λάθος, στη ψύξη γιατί βάζεις το θεωρητικό ?

 

αφού είναι θερινής λειτουργίας θα έπρεπε να έχει τουλάχιστον splitakia σε κάθε δωμάτιο !!!!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.