Μετάβαση στο περιεχόμενο

Απορίες για ενεργειακές μελέτες, επιθεωρήσεις και ΠΕΑ


af.civileng

Recommended Posts

Δεν υπάρχει (ακόμη) για τη ΔΟΥ (δυστυχώς). Είχαν πει κάποτε ότι θα βγάζανε μια εγκύκλιο γι αυτό το θέμα αλλά νομίζω ότι δεν κάνανε κάτι.

Για τους συμβολαιογράφους υπάρχει στη σελίδα του ΤΕΕ.

Edited by hkamp
Link to comment
Share on other sites

Συμπληρωματικά σε αυτά που είπε ο Ηλίας, μάλλον αναφέρεσαι σε αυτήν εδώ  (άρθρα 3α, 3β, 3γ), μόνο που αφορά συμβολαιογράφους, υποθηκοφύλακες και κτηματολογικά γραφεία. Για τις ΔΟΥ δεν έχει πέσει στην αντίληψή μου κάτι σχετικό με την μη αρμοδιότητα ελέγχου εμβαδού, πλην αυτής που ανεβάζω, που όμως λέει τι πρέπει να ελέγχουν όχι όμως και τι δεν τις αφορά.

egkiklios YPEKA pros DOY 12-01-2012.pdf

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Θα τα πάρω μαζί μου βόλτα αύριο μέχρι τη Δ.Ο.Υ., και θα συνοδεύσω και τον πελάτη, καθότι αμ έχω να κοιμηθώ 3 μέρες, αμ προβλέπω γλέντια, και είναι πολλά τα λεφτά εν προκειμένω και δε θέλω να γίνει καμιά πατατιά...

 

σας ευχαριστώ πολύ και τους 2 !!!

Link to comment
Share on other sites

πόσο είναι περίπου μια μέση τιμή ισχύος ενός κοινού τοπικού ηλεκτρικού θερμαντήρα (θερμοσίφωνο)? πρόκειται για το σύστημα θέρμανσης ZNX κατοικίας 85τ.μ. χρησιμοποιείται και 1 ηλιακός για εξοικονόμηση

Edited by anavatis
Link to comment
Share on other sites

ευχαριστώ.λίγο βοήθεια ακόμα γιατί είναι το πρώτο μου ΠΕΑ.

για το σύστημα ψύξης έχω 2 κλιματιστικά κοινά. δεν είδα το ταμπελάκι για ισχύ. υπάρχει παραδοχή γι' αυτά κάπου στις τοτεε για τι ισχύ έχει ενα τυπικό κλιματιστικό?

στο σύστημα του τεε

-στον τύπο βάζω 'ψύκτης αερόψυκτος'?

-στη ισχύ βάζω το άθροισμα των 2 ?

-την ισχύ του δικτύου διανομής ψυχρού πως την υπολογίζω?

Link to comment
Share on other sites

#1126

καλή αρχή

1. Α.θ. αερόψυκτη

2. Η ισχύς δεν μπαίνει στους υπολογισμούς. Και 0 να βάλεις δεν υπάρχει πρόβλημα. Αυτό που σε ενδιαφέρει είναι το EER, αν δεν υπάρχει ταμπελάκι, θα το θεωρήσεις είτε 10ετίας (συνήθως), είτε 20ετίας (πιο σπάνιο) σύμφωνα με τις ΤΟΤΕΕ. 

3. Η ισχύς του δ.δ. δεν μπαίνει στους υπολογισμούς.

Αυτο που θα πρέπει να προσέξεις, είναι το ποσοστό κάλυψης χώρου με τις υπάρχουσες μονάδες. Αν καλύπτουν όλους τους χώρους O.K.. Αν όμως υπολείπονται, θα καλύψεις το υπόλοιπο με το θεωρητικό (κ.α.).

 

υ.γ. θα προσπαθήσω να σου στείλω (με π.μ.) κάποια φύλλα υπολογισμού κλπ που μπορεί να σε βοηθήσουν

      δεν γίνεται με π.μ., μόνο με mail

Edited by tetris
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Αν δεν έχει διαφορετικές τιμές EER μπορείς να βάλεις και το άθροισμα τους. Για την ισχύ τους το πιο απλό είναι μάλλον να ρωτήσεις τον ιδιοκτήτη (αν δεν μπορείς να πας να τα ξαναδείς) τι κλιματιστικά έχει (πχ ένα 12άρι και ένα 24άρι). Έτσι θα ξέρεις και την ισχύ τους. Αν το κάθε κλιματιστικό έχει διαφορετικό EER (που στην περίπτωση σου δεν ισχύει αφού θα πάρεις την τιμή της ΤΟΤΕΕ) πρέπει να περνάς το κάθε κλιματιστικό γραμμή γραμμή.

Για τοπικές αντλίες θερμότητας η ισχύς του δικτύουθ διανομής παραμένει κενό (η βοήθεια του προγράμματος το αναφέρει αν θυμάμαι καλά)

 

Κατά τα άλλα όπως τα λέει ο tetris, πρόσεχε ειδικά αυτό που αναφέρει στο τέλος. Θσ πρέπει να καλύψεις και ένα τμήμα με το θεωρητικό

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Κάτι άλλο. Κατάστημα ιδιοκτήτη στο ισόγειο και διαμέρισμα άλλου ιδιοκτήτη στον 1ο όροφο. ΠΕΑ για το διαμέρισμα γίνεται προφανώς σαν τμήμα κτιρίο και όχι σαν μονοκατοικία, αφου υπάρχουν παραπάνω από μία ιδιοκτησίες στο κτίριο. Σωστά;

 

Όταν περνάω στο buildingcert τα στοιχεία του κτιρίου εκεί που λέει τμήμα κτιρίου μου έχε κενό από κάτω για να γράψω την ιδιοκτησία (Α1,Α2 κλπ). Δεν έχω κάποιο ιδιαίτερο στοιχείο, ένα διαμέρισμα υπάρχει.. Τι γράφω; Α1; Α ΟΡΟΦΟΣ; Κάτι άλλο;

 

Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.