Μετάβαση στο περιεχόμενο

Απορίες για ενεργειακές μελέτες, επιθεωρήσεις και ΠΕΑ


af.civileng

Recommended Posts

Αντιγράφω από το help του ΤΕΕ-ΚΕΝΑΚ:

 

Φωτοβολταϊκά (ΦΒ)

clip_image002_0010.jpg    Σε περίπτωση που το εξεταζόμενο κτίριο / τμήμα κτιρίου διαθέτει φωτοβολταϊκά (ΦΒ) για κάλυψη του συνόλου ή μέρους των αναγκών του σε ηλεκτρική ενέργεια και όχι για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας που εγχέεται στο δίκτυο, ο χρήστης επιλέγει το αντίστοιχο σύμβολο ελέγχου στο πάνω τμήμα της οθόνης και στη συνέχεια εμφανίζεται μια υπο-οθόνη για την εισαγωγή των απαιτούμενων στοιχείων της συγκεκριμένης εγκατάστασης. Το ίδιο ισχύει και σε περίπτωση σεναρίου επέμβασης που εξετάζεται η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών.

 

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση συνάδελφε. 

Link to comment
Share on other sites

Θέλω να κάνω ΠΕΑ σε κατάστημα ισογείου με πατάρι και υπόγειο , το υπόγειο έχει ανεξάρτητη είσοδο από το κατάστημα ισογείου , χρειάζεται να γίνουν δυο ανεξάρτητα ΠΕΑ για το κατάστημα ισογείου και του  υπόγειου αφού δεν επικοινωνούν μεταξύ τους ; ή κάνω ΠΕΑ μόνο για το κατάστημα του ισογείου και το υπόγειο το αγνοώ σαν να μην υπάρχει ;

 

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Αν ανήκει στον ιδιοκτητη του ισόγείου και γίνεται αποκλειστικά χρήση απο το κατάστημα, τότε το συμπεριλαμβάνεις στην συνολική επιφάνεια [ΘΖ (ισόγειο + πατάρι) + ΜΘΧ (υπόγειο)] και περιγράφεις κανονικά τον ΜΘΧ, χωρίς να κάνεις χρήση του U/2 (στη πλάκα) αλλά ολόκληρο το U.

 

Αν όμως το υπόγειο χρησιμοποιείται και απο άλλους ενοίκους του κτηρίου, τότε δεν το περιλαμβάνεις στη συνολική επιφάνεια και κάνεις χρήση του U/2 (στη πλάκα) και  παίρνεις ως συνολική επιφάνεια το ισόγειο + πατάρι.

 

Το έγραψα και στο θέμα:

''ΠΕΑ και Η/Μ συστήματα σε τριτογενή κτήρια''

Link to comment
Share on other sites

Σε περίπτωση που έχει βάλει ηλιακό πρέπει αναγκαστικά να θεωρήσεις τοπικό ηλεκτρικό θερμαντήρα για ΖΝΧ ή μπορείς να το πας και αυτό με θεωρητικό.. Πάω να βάλω θεωρητικό σύστημα και λόγω κατηγορίας αυτοματισμών Δ το κτίριο μου βγαίνει Γ παρότι είναι μονωμένο σαν αστακός..Τι θα κάνατε εσείς; Το κτίριο πρέπει να βγεί Β ή το πιο πιθανό να αποσυρθώ εγώ από τη συγκεκριμένη επιθεώρηση!

 

Παιδιά εν τέλει αποσύρθηκα από τη συγκεκριμένη επιθεώρηση.. Είχα ανοίξει εγγραφή στο buildingcert και στο ΤΕΕ για αμοιβή.. Φυσικά πουθενά δεν έχω κάνει οριστική υποβολή. Χρειάζεται κάποια ενέργεια για ακύρωση;

Link to comment
Share on other sites

Στο ΤΕΕ δεν σε νοιάζει, αλλάζεις τα στοιχεία και την χρησιμοποιείς σε επόμενη δουλειά ή σαν πρόχειρο. Στο buildingcert, θα μπορούσες ίσως να κάνεις το ίδιο αν δεν είναι οριστικοποιημένα τα στοιχεία του ιδιοκτήτη και δεν έχεις ανεβάσει κάτι άλλο, αλλά ρώτα τους κιόλας.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.