Μετάβαση στο περιεχόμενο

Απορίες για ενεργειακές μελέτες, επιθεωρήσεις και ΠΕΑ


af.civileng

Recommended Posts

Τι να πω; Και το κακό είναι και πως στο σχέδιο αναθεώρησης των ΤΟΤΕΕ, πάλι δεν αλλάζει κάτι σχετικά με τους αυτοματισμούς. Παραμένει ως έχει ο σχετικός πίνακας. Καλύτερα να ενσωμάτωναν στην ΤΟΤΕΕ, αυτούσιους του πίνακες του προτύπου παρά αυτό που έκαναν. Μια χαρά διατυπώσεις έχει το EN 15232:2007.

Link to comment
Share on other sites

σε φύλλο ελέγχου λέβητα στην παροχή καυσίμου μπεκ αναφέρει 200/60 kg/h

το 60 ίσως είναι οι μοίρες της γωνίας ξεκασμού.

αλλά το 200?δεν είναι πολύ μεγάλο για είναι η παροχή του μπεκ;

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα, μελετάω μία μονοκατοικία και αναρωτιέμαι αν θα πρέπει να περιγράψω και το λεβητοστάσιο το οποίο δε βρίσκεται σε επαφη με αυτή ως ΜΘΧ.

 

Χρειάζεται ή είναι περιττό μιας και δεν επηρεάζει; Και αν την περιγράψω, το εμβαδόν της δεν λαμβάνεται υποψη στα συνολικά τετραγωνικά του κυρίου χώρου έτσι;

Link to comment
Share on other sites

Αν δεν είναι σε επαφή δηλαδή δεν αποτελεί κτίριο ενιαίο τότε δεν είναι θέμα επιλογής.

Δεν πρέπει να το περιγράψεις.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

200 (kg/h) καίει ένας diesel κάπου 1090 HP.

200 (US gallons per hour) και ένας diesel 3600 HP. Τι στα κομμάτια, αυτό βρήκε ο καυστηρατζής στο λεβητοστάσιο :mrgreen:;

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα.

 

Έχω όροφο οικοδομής ο οποίος θα μισθωθεί σε ΜΚΟ. Έχω τις εξής 2 απορίες:

 

α) Μου έχει μεταφερθεί ότι ο χώρος θα μισθωθεί σε ΜΚΟ. Η χρήση γραφεία με καλύπτει;

 

β) Ο χώρος ειναι περίπου 130 τμ. κατέγραψα διάσπαρτα στον χώρο περίπου 15 από τα σποτάκια που επισυνάπτω. Ξέρει κάποιος τι είδος είναι και πως καταχωρώ στο λογισμικό; Χρειάζεται να καταχωρηθούνε (έχω κυρίαρχο φωτισμό από φθορίου Τ8 + συμπαγή φθορισμού).

 

Σας ευχαριστώ.

post-900-0-06073100-1502720181_thumb.jpg

Edited by akis73
Link to comment
Share on other sites

α) Θεωρώ πως είσαι καλυμμένος με χρήση γραφείων (δεν ξέρω τι άλλο μπορούν να κάνουν εκεί μέσα ... να παίζουν μπάσκετ ? :smile: )

Αν αναλογιστείς οτι σίγουρα θα γίνουν χωρίσματα (αν δεν υπαρχουν) για 8-10 χώρους γραφείων + 1 WC φτάνεις τα 80-90 τμ + μια αίθουσα συσκέψεων 15-20 τμ έπιασες τα 110-120 τμ

 

β) Αν δικρίνω καλά είναι αλογόνου αλλά και δεν είναι αμελητέα η ποσότητα των 15 spot (Χ 50W = 450W), επειδή γράφεις οτι είναι διάσπαρτα θεωρώ οτι ο πρώην νοικάρης τα εγκατέστησε για να αναδείξει κάποιο/α προϊόν/τα, οπότε αυτά θεωρούνται διακοσμιτικά.

Αν τώρα στη ΜΚΟ τα βγάλουν και βάλουν στις θέσεις τους πχ συμπαγείς φθορισμού (για να σε προλάβω .. γίνεται αυτό :smile: ), θεώρησε τα εξ αρχής στους υπολογισμούς σου ως τέτοια.

Αν πάλι θέλεις να τα διατηρήσεις, πρέπει να κάνεις την αναγωγή απο τον πιν. 5.1 (?) τόσο για τις λάμπες αλογόνου όσο των Τ8 και των συμπαγή φθορισμού ... τα προσθέτεις και βγάζεις τη συνολική εγκατεστημένη ισχύ που πρέπει να έχεις για να αποδίδουν 500 lx/m2 και αυτό καταχωρείς στο λογισμικό.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.