Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μεταπτυχιακά για αποφοίτους μηχανικούς ΤΕΙ


mswsk

Recommended Posts

Εδώ συζητούνται τα μεταπτυχιακά των αποφοίτων ΤΕΙ και όχι τα έτη σπουδών, οι διπλωματικές και η ισοτιμία με master του διπλώματος του Πολυτεχνείου. Για αυτά το κατάλληλο θέμα είναι ΕΔΩ.

 

Alexios

ΌΧΙ δεν γνωρίζω ότι είναι απάτη όπως ισχυρίζεσαι.

Το ότι κάποια μαθήματα είναι επιλογές δε μειώνει ούτε την αξία τους ούτε την βαρύτητά τους. Θα γνωρίζεις βεβαίως ότι ανάλογα με τον τομέα που έχεις επιλέξει έχεις και ορισμένα μαθήματα επιλογών που είναι υποχρεωτικά.

Τέλος, σε παραπέμπω σε ΑΥΤΗ μου τη δημοσίευση για να έχεις μια εικόνα για τις διδακτικές ώρες και τα διδασκόμενα μαθήματα σε σχέση με δύο πανεπιστήμια της Αγγλίας.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 210
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Αγαπητε Αλεξιος,δεν είναι όλες οι διπλωματικές στο ΕΜΠ χαλαρές!Σε κάποιες γίνεται τόσο καλή δουλειά που θα μπορούσαν να αναγνωριστούν σαν Μάστερ.Είναι στην επιλογή του φοιτητή αν θα πάρει θέμα δι πλωματικής που βγαίνει σε 2 μήνες ή αν θα πάρει θέμα που θέλει να αφιερώσεις από 6 μήνες μέχρι ένα χρόνο.Και για όσους σκέφτονται για μεταπτυχιακό στο ΕΜΠ να ξέρουν ότι αν περιλαμβάνει πειραματικό μέρος το θέμα μεταπτυχιακής διπλωματικής που θα πάρουν έχει πολύ ζόρι.Εγώ στην διπλωματική μου έκλεινα 15ωρα στο εργαστήριο κάποιες μέρες κι όχι τόσο λόγω της δυσκολίας του πειράματος αλλά λόγω ελλείψεων που είχε το εργαστήριο του ΕΜΠ!Καλό κουράγιο!

Link to comment
Share on other sites

Αν και το ζήτημα των 9 ή 10 εξαμήνων είναι θέμα καθαρά τυπικό και επαφίεται στη κρίση της κάθε σχολής για το πως θα μοιράσει την διδακτέα ύλη...

 

τα εξάμηνα είναι 10.

Link to comment
Share on other sites

Aκριβώς.Έτσι στο 5 ετος έχεις 11 μαθήματα και διπλωματική ενώ στα υπολοιπα 13 ή 14 μαθήματα. όποιος τα θεωρεί εύκολα ας περάσει μια βολτα ή ας πάρει σημειώσεις να δούμε αν θα καταλάβει τίποτα

 

m@rios...αφού τα έχουμε πει...τουβλο πετάς μέσα μετά από 7 χρόνια και νύχτα θα πάρει το δίπλωμα...αυτα είναι γνωστα. Εχω πει και άλλες φορές τα ακαδημαικά αυτά μπορείτε να τα λέτε στους περιπτεράδες της γειτονιά σας αλλά όχι σε εμας...υποτιμάτε την νουμοσύνη μας...

Link to comment
Share on other sites

Το οτι καποιος μπορει με την αρχη ελαχιστου κοπου ή οπως λεγεται να παρει στα 7 χρονια νυχτα διπλωμα πρεπει να σημαινει κατι για οσους σπουδασαν συνειδητα κοπιασαν και τελειωσαν στην ωρα τους;;

Link to comment
Share on other sites

Οι θέσεις μου είναι γνωστές πάνω σε αυτό το θέμα. Δεν θα απαντήσω ούτε θα συνεχίσω γιατί θα βγω εκτός topic...

Σας ευχαριστώ.

 

Υ.Γ.

Αναφέρομαι για το παρακάτω.

 

"Aκριβώς.Έτσι στο 5 ετος έχεις 11 μαθήματα και διπλωματική ενώ στα υπολοιπα 13 ή 14 μαθήματα. όποιος τα θεωρεί εύκολα ας περάσει μια βολτα ή ας πάρει σημειώσεις να δούμε αν θα καταλάβει τίποτα"

Link to comment
Share on other sites

Κοίτα pappos και το καλύτερο κόσκινο να έχεις κάποιο ανεπιθύμητο αδρανές θα σου περάσει και απο την άλλη. Αυτό δεν σημαίνει οτι οι δύο ομάδες αδρανών υλικών έχουν την ίδια κοκκομετρία αλλά ούτε και οτι το κοσκινο είναι κακό.

Τώρα αν θες να κοιτας όχι τον σωρό αλλά το πετραδάκι που ξέφυγε ε, τι να σου πούμε άλλο?? :wink:

Link to comment
Share on other sites

Για την αποκατάσταση της αλήθειας παραθέτω τον αριθμό μαθήματων των πολ. μηχανικών παν. Πάτρας ανά έτος : 14 - 14 - 12 - 12 - 6 {όλα επιλογής} + διπλωματική. Μπορείτε να τα βρείτε στην ιστοσελίδα του πανεπιστημίου, όπου θα διαπιστώσετε το επίπεδο διδασκαλίας των 6 μαθημάτων επιλογής του 9ου εξαμήνου. Είναι όλα 3ωρης διδασκαλίας χωρίς εργαστήριο βέβαια, ενώ των λοιπών εξαμήνων είναι 4ωρης & 5ωρης. Οσο για τις διπλωματικές δεν αντιλέγει κανείς οτι υπάρχουν και αξιόλογες εργασίες. Στη πλειονότητά τους - και αυτό είναι το ουσιαστικό - όμως είναι χαμηλού επιπέδου και θα ήταν αστείο να θεωρηθούν ερευνητικές εργασίες επιπέδου Master !!! Σε αυτό τουλάχιστον θα περίμενα να συμφωνήσουν οι πάντες. Δεν έχετε παρά να ανατρέξετε στα αρχεία των πολυτεχνείων και στις επιτροπές εξέτασης του Τ.Ε.Ε. για να διαπιστώσετε το επίπεδο των διπλωματικών. Οσο για τα έτη σπουδών παραμένουν 4.5 κι ας βαφτίζει οτι επιθυμεί η κάθε σχολή.

  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Στο Βόλο είναι 10 τα εξάμηνα, αλλά ρε παιδιά κάθεστε και μετράτε αν είναι 9.5 ή 10 είστε σοβαροί?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.