Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μεταπτυχιακά για αποφοίτους μηχανικούς ΤΕΙ


mswsk

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 210
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Τα ΒΔ δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα, συντάχθηκαν πριν από 30-40-50 χρόνια με άλλα δεδομένα και δεν ανταποκρίνονται ουτε στο ελάχιστο στη σημερινή πραγματικότητα. Το προσχέδιο και πάλι σχετικά με το τι ισχύει στην Ευρώπη δίνει κάπως περιορισμένα μεν, αξιοπρεπή δε, επ. δικαιώματα. Δηλ. μετά απο 4 χρόνια σπουδών και εμπειρία και κατοχή μεταπτυχιακού ή και διδακτορικού τα δικαιώματα τα επ. δικαιώματα του πολιτικού μηχανικού ΤΕ θα είναι ίδια με την αντίστοιχης κατηγορίας του πολιτικού μηχανικού πολυτεχνείου. Δηλ. ο διπλωματούχος πολιτικός μηχανικός με 5 χρόνια έχει αυτομάτως άπειρα δικαιώματα σε όλες τις κατηγορίες, ενώ ο πτυχιούχος μηχανικός, με 4 + 1 + 3 (διδακτορικό) πάλι θα περιορίζεται μόνο στην κατηγορία του. Πάντως σίγουρα όπως είπα ειναι αξιοπρεπή.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

απο το http://anotata-tei.blogspot.com/ όσον αφορά αν εχουν οι απόφοιτοι Βουλγαρίας ίδια δικαιώματα με αποφοιτους ελληνικών πολυτεχνείων

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΛΙΤΗΣ 05/09/2008 ΑΡ. ΑΡΘΡΟΥ: 817990

 

"Το μονοπωλιακό καθεστώς ΕΤΕΚ

 

Με την ένταξή μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μας έχουν κατοχυρωθεί τέσσερεις βασικές ελευθερίες εντός των Ευρωπαϊκών Συνόρων, για να διασφαλίσουν την φιλοσοφία της Ενιαίας Ευρωπαϊκής Αγοράς. Η ελεύθερη διακίνηση ατόμων, κεφαλαίων, υπηρεσιών και αγαθών. Επομένως, λογικά, βάσει και της Ευρωπαϊκής Οδηγίας 89/48/ΕΟΚ/21-12-88, όταν κάποιος Ευρωπαίος πολίτης μετακινηθεί από ένα κράτος μέλος σε άλλο μπορεί να μεταφέρει τα νόμιμα επαγγελματικά του δικαιώματα, τα οποία έχει αποκτήσει από αναγνωρισμένο επαγγελματικό σώμα ή επιμελητήριο της χώρας της οποίας προέρχεται, στη χώρα υποδοχής του. Η οδηγία 89/48/ΕΟΚ/21-12-88 δηλώνει ρητά ότι "Όταν στο κράτος μέλος υποδοχής, η πρόσβαση σε νομοθετικά κατοχυρωμένο επάγγελμα ή η εξάσκησή του προϋποθέτει την κατοχή διπλώματος, η αρμόδια αρχή δεν μπορεί να αρνείται σε υπήκοο κράτους μέλους την πρόσβαση στο επάγγελμα αυτό ή την εξάσκησή του, υπό τους ίδιους όρους με τους ημεδαπούς, επικαλούμενη την έλλειψη προσόντων...".

Link to comment
Share on other sites

Σχετικά με τα ΙΕΚ θα ήθελα να πω ότι έχουν κερδίσει ήδη αρκετό έδαφος συγκριτικά με μηχανικούς ΤΕΙ και ΑΕΙ.Δεν ξέρω άμα συμβαίνει σε όλες τις κατασκευαστικές αυτό ,αλλά σε αυτή που δουλεύω εγώ οι απόφοιτοι ΙΕΚ είναι περισσότεροι από μηχ ΤΕΙ,ΑΕΙ.Εγώ έχω τελειώσει το πολυτεχνείο κι ο μισθός μου είναι λίγο ψηλότερος από τον μισθό γραφειακού προσωπικού που έχει τελειώσει ΙΕΚ και έχει την ίδια προυπηρεσία με μένα.Δεν παραπονιέμαι γιαυτό γιατί κι αυτά τα παιδιά μια χαρά κάνουν την δουλειά τους, μόνο που κάποιες φορές σκέφτομαι ότι αυτά τα 5 χρόνια που σπούδαζα ταλαιπωρήθηκα αρκετά με μαθήματα,διπλωμ,εργαστήρια και λέω μήπως ήταν καλύτερα να πήγαινα κατευθείαν σε ΙΕΚ;Ο καθένας κάνει τις επιλογές του ,όμως, και με αυτές πορεύεται οπότε ας μην παραπονιόμαστε και στρεφόμαστε κατά αυτών που έχουν τελειώσει κάποιο άλλο εκπαιδ ίδρυμα, σχολή κτλ.....απλά να προσπαθούμε πάντα για το καλύτερο!

Link to comment
Share on other sites

emilia, αυτό που λες είναι χαρακτηριστικό των καιρών μας και δεν παύει να είναι απαράδεκτο. Το να παίρνεις εσύ λίγα παραπάνω από τον απόφοιτο ΙΕΚ, υποθέτω κάτι σε σχέση με γραφιστική;, δεν είναι σωστό ούτε στο ελάχιστο. Δεν το λέω ρατσιστικά, ούτε θέλω να υποτιμήσω τους εργαζόμενους στην εταιρία σου, αλλά προφανώς άλλες προσδοκίες έχει η εργοδοσία σου από εσένα και άλλες από αυτούς. Οπότε και η αμοιβή σας θα έπρεπε να είναι διαφορετική.

Εκτός εάν αμοίβεστε τόσο καλά, ώστε να μην είναι ο δικός σου μισθός χαμηλός, αλλά ο δικός τους υψηλός. Σε αυτή την περίπτωση είναι προφανώς επιλογή της εργοδοσίας να ανταμοίβει περισσότερο τους σχεδιαστές από ό,τι τους μηχανικούς.

Link to comment
Share on other sites

Chihor,εγώ αναφέρομαι σε ειδικότητες ΙΕΚ που έχουν να κάνουν με έργα υποδομής,δομικών υλικών κτλ.Ο δικός μου μισθός είναι βασικός μηχανικού πολυτεχνείου (γύρω στα 1100-1200 καθαρά).Το αρνητικό με εμάς είναι ότι κόβουμε δελτίο οπότε τα λεφτά μας είναι στάνταρ όσες υπερωρίες κι αν κάνουμε!Και το χειρότερο το βασικό μας ωράριο είναι 10ωροκαι δουλεύουμε και κάποια σκ του μήνα στάνταρ, είτε έχουμε φόρτο εργασίας είτε όχι(όλο το προσωπικό βέβαια ανεξάρτητα από ειδικότητα,πτυχίο κτλ)!Άμα δούλευα λιγότερες ώρες θα ήμουν πλήρως ικανοποιημένη με τα λεφτά που παίρνω άμα σκεφτείς οτί είμαι νέα μηχανικός!

Link to comment
Share on other sites

emilia γιατί τόσο hard...

Είναι δυστηχώς όπως τα λες και χειρότερα ακόμα...

Για να μην πω για τα πισωμαχαιρώματα από τους συναδέλφους του χώρου εργασίας...

Link to comment
Share on other sites

Υποτίθεται βέβαια ότι οι συμβάσεις έργου δεν προσδιορίζουν τις ώρες εργασίας και τον τόπο εργασίας αλλά μόνο το αντικείμενο της σύμβασης και την καταληκτική ημερομηνία παράδοσης αυτού. Αλλά βέβαια όταν ο συνδικαλισμός κοιμάται λογικό είναι οι εργοδότες να αλωνίζουν...

Link to comment
Share on other sites

Ο cna έχει δίκιο. Τί σχέση έχει ότι κόβεις δπυ με το ότι δεν πληρώνεσαι υπερωρίες; Εάν έχεις κανονίσει με το αφεντικό σου να εργάζεσαι συγκεκριμένες ώρες και να παίρνεις συγκεκριμένα λεφτά, τις εξτρά ώρες μπορείς άνετα να τις πληρωθείς. Για την ακρίβεια μπορείς να το ζητήσεις. Ημουν και εγώ μέχρι πέρισυ εργαζόμενος σε εταιρία μελετών και υπερωρία δεν πληρώθηκα ποτέ....

Link to comment
Share on other sites

Υπερωρίες εδώ στο Ελλαδιστάν πληρώνουνε ??? Μηπως δεν γνωρίζουνε την λέξη ??? Να λέγαμε τίποτα στον Μπαμπινιώτη να την έβαζε στο λεξικό του...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.