Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατάθεση δικαιολογητικών Β' φάσης του Ν.4014/2011


Recommended Posts

ερωτηση στο ΥΠΕΚΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑ ΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ  ΥΠΑΓΩΓΗΣ  ΤΑ ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ  ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ 4178/2013 ?

 

 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΕΚΑ

 

Στο νέο ηλεκτρονικό σύστημα του Ν 4178/13, που λειτουργεί από 02/09/2013, εμφανίζονται οι δηλώσεις αυθαιρέτων του Ν 4014/2011 και παρέχεται σε αυτές (ανεξαρτήτως κατάστασης δήλωσης) η δυνατότητα επισύναψης σχεδίων και λοιπών αρχείων, ενημέρωσης των πληρωμών και έκδοσης αναφορών ένταξης. Αυτά θα ισχύουν μέχρι να ενεργοποιηθεί η δυνατότητα μετάβασής τους στο νέο νόμο, που αναμένεται εντός προθεσμίας 30 ημερών από τη δημοσίευση της Υπουργικής Απόφασης που καθορίζει λεπτομέρειες της μετάβασης (είναι ήδη αναρτημένη στο site του ΥΠΕΚΑ). Μετά την υλοποίηση της μεταφοράς τους (μέσω υποβολής σχετικού αιτήματος από το μηχανικό και καταβολής ποσοστού ανταπόδοσης ΤΕΕ επί του παραβόλου), θα είναι επεξεργάσιμες και, όσον αφορά την υποβολή των δικαιολογητικών, θα ακολουθήσουν τις προθεσμίες του νέου νόμου.

 

Βλ. και την υπουργική απόφαση που καθορίζει τη διαδικασία μετάβασης

http://www.ypeka.gr/Default.aspx?tabid=785&sni[524]=2579&language=el-GR

 

Καταβολή του ποσοστού ανταπόδοσης κατά τα οριζόμενα στην παρ.8 του άρθρου 10 του Ν.4178/2013:

 

Με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής καθορίζεται, ανά υπαγωγή στις διατάξεις του παρόντος νόμου, ποσοστό ανταπόδοσης για τη λειτουργία και τη διαχείριση του πληροφοριακού συστήματος επί του παραβόλου που καταβάλλεται στην αρμόδια αρχή για τη διαχείριση και τη λειτουργία του πληροφοριακού συστήματος. Το ποσοστό αυτό καταβάλλεται πλέον του υπολογιζόμενου παραβόλου και του ειδικού προστίμου που προβλέπονται στον παρόντα νόμο. Σε κάθε περίπτωση το ποσοστό αυτό δεν μπορεί να υπερβαίνει το τρία (3) επί τοις εκατό (%) του συνολικού ποσού του παραβόλου που προβλέπεται ανά υπαγωγή κατά τις διατάξεις του παρόντος νόμου.

 

Προσωπικά είμαι σε πολύ δυσχερή θέση γιατί δεν προλαβαίνω με τίποτα να ολοκληρώσω όλα τα σχέδια και δικαιολογητικά ώστε να τα ανεβάσω σε ένα μήνα που λέει και δεν ξέρω τι να πω στους πελάτες ώστε να μην φαίνομαι ως εκτεθειμένη απέναντί τους!!! Εννοείται πως δεν υπάρχει σάλιο για να πληρώσω το ποσό αυτό όσο φθηνό και να 'ναι για όλες τις δηλώσεις...

 

Εσείς πώς θα το χειριζόσασταν?

Edited by m_chalm
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 2k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

ηρέμησε 

δεν λέει να τα ανεβάσεις σε ένα μήνα!!!

έχεις πολύ χρόνο -μέχρι 7-2-2015

εκτός και αν θέλεις να εκδώσεις βεβαίωση (δεν διάβασα τα προηγούμενά σου)

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Σχετικά με το αν θα μπορέσουμε να προσθέσουμε μηχανολογο μηχανικο, οσοι δεν το καναμε για την τεχνικη εκθεση η/μ εκανα σημερα σχετικη ερωτηση στο τεε. Μου απαντησαν πως θα εξεταστεί η δυνατότητα υλοποίησης σχετικών αιτημάτων, μετά από αναφορά του α/α δήλωσης. Καλό είναι, όσοι έχουν αντίστοιχες περιπτώσεις να στείλουν ένα email σχετικα με το ζητημα να δουν αν είμαστε αρκετοί με το συγκεκριμένο πρόβλημα. Ειδάλλως θα γίνεται μετά την υλοποίηση της μεταφοράς τους (μέσω υποβολής σχετικού αιτήματος από το μηχανικό και καταβολής ποσοστού ανταπόδοσης ΤΕΕ επί του παραβόλου), θα είναι επεξεργάσιμες και, όσον αφορά την υποβολή των δικαιολογητικών, θα ακολουθήσουν τις προθεσμίες του νέου νόμου.

Έχω κι εγώ ανάλογη περίπτωση, θα στείλω κι εγώ email

Link to comment
Share on other sites

Καταβολή του ποσοστού ανταπόδοσης κατά τα οριζόμενα στην παρ.8 του άρθρου 10 του Ν.4178/2013:

 

Δεν πληρώνεται από το μηχανικό αλλά από τον ιδιοκτήτη - πελάτη!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Γνωριζετε για αυτους που πληρωνουν σε δοσεις τι θα γινει αυτον τον μεταβατικο μηνα; Πληρωνουν κανονικα η περιμενουν την ενταξη τους στο νεο νομο;

Link to comment
Share on other sites

Γνωριζετε για αυτους που πληρωνουν σε δοσεις τι θα γινει αυτον τον μεταβατικο μηνα; Πληρωνουν κανονικα η περιμενουν την ενταξη τους στο νεο νομο;

Προχθες πληρωσε-εξοφλησε πελατης μου το υπολοιπο των δοσεων και τις δεχτηκαν κανονικα στη τραπεζα.

Ακομα ομως δεν εχει εμφανισθει η πληρωμη στο συστημα.

Edited by Πάνος
Link to comment
Share on other sites

Ουφ πώς να μην τρελαίνεσαι! Τέτοια πίεση δεν έχω ξανανιώσει στα 19 χρόνια που είμαι μηχανικός!!!

 

Όσον αφορά την παραπάνω απάντηση του συναδέλφου από το ΥΠΕΚΑ που έχω παραθέσει, αντιλαμβάνομαι ότι για ένα μήνα περίπου που είναι ενεργοποιημένες οι δηλώσεις του Ν.4014/11 στο σύστημα θα έχουμε την δυνατότητα να ανεβάζουμε τα αρχεία κανονικά.

Μόλις φτιάξουν την δυνατότητα μετάβασης των δηλώσεων αυτών στον Ν.4178/13, ταυτόχρονα κλειδώνονται οι άλλες και για να κάνεις οποιαδήποτε επισύναψη αρχείου θα πρέπει να μεταβείς στο νέο νόμο και για να το κάνεις αυτό πέρα από το αίτημα από το μηχανικό απαιτείται και η καταβολή του ποσοστού ανταπόδοσης ΤΕΕ!!! Αν το κάνεις αυτό... ναι οκ θα μπορείς να συνεχίσεις το ανέβασμα των αρχείων-δικαιολογητικών μέχρι τις προθεσμίες του νέου νόμου. Στο μεταξύ όμως πρέπει να πείσεις τον πελάτη να το πληρώσει αυτό για να μην αναγκαστείς να το βάλεις από την τσέπη σου!!!

 

Γι΄αυτό λέω τι του λες, όταν αυτός θα σου πει ''Εσύ ήσουν υποχρεωμένος να τα τελειώσεις όλα στον χρόνο που απαιτούνταν!!! Γιατί δεν το έκανες?''

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.