Μετάβαση στο περιεχόμενο

TEE KENAK v1.29 εναντίον v1.28


Silent Arrow

Recommended Posts

Μόλις ολοκλήρωσα μία ενεργειακή επιθεώρηση για test στο πρόγραμμα και παρατηρώ οτι οταν αντιγράφω το αρχικό κτίριο, το οποίο έχει χρήση γραφείου και του αλλάξω "ΜΟΝΟ" το φωτισμό, αλλάζουν παράλληλα η κατανάλωση σε θέρμανση και ψύξη. Δοκίμασα διάφορα, όμως αυτό παραμένει. Μπορεί να το επιβεβαιώσει κάποιος άλλος?

Πόσα θες να μας τρελάνεις?

Link to comment
Share on other sites

Υπολογίζει θερμικά κέρδη. Όταν αυξάνεις τον φωτισμό θα έχεις αύξηση της κατανάλωσης για ψύξη και μείωση για θέρμανση αντίστοιχα

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα,

 

Από την 1.28 στην 1.29 μου παρουσιάστηκε ένα πρόβλημα με την εισαγωγή των στοιχείων σκίασις που βάζω με επικόλληση απο ένα προγραμματάκι που έχω φτιάξει στο excel 07 και που μέχρι τώρα λειτουργούσε κανονικά στην 1.28 .

 

ξέρει κανείς τι πρέπει να διορθώσω για να λειτουργήσει αυτό

 

Ρε παιδιά και εγώ το αντιμετωπίζω αυτό το πρόβλημα με το paste απο excel . Όταν κάνω paste μου εμφανίζει ένα μήνυμα. Pls απαντήστε μου γιατί αναγκάζομαι να δουλεύω με δύο pc (και δύο εκδόσεις).

Link to comment
Share on other sites

dalkman καταρχήν δεν χρειάζεται να δουλεύεις με δύο εκδόσεις εφόσον η 1.29.1.19 δεν κατάργησε την 1.28.1.73 (τουλάχιστον σε μένα). Μπορείς κάλλιστα να έχεις ανοιχτά και τα 2, δεν νομίζω οτι χρειάζεται βέβαια.

Εαν στο excel (πχ για τα αδιαφανή) έχεις 14 στήλες copy/paste σε αυτές δουλεύει κανονικά.

Δοκίμασε να φτιάξεις μια γραμμή στο excel σε κενό φύλλο με τα εξής:

Τοίχος, Τ-1, 0, 90, 1, 0,6, 0,4, 0,8, 1,1,1,1,1,1

πιάσε 14 κελιά copy και έπειτα επικ. πλέγματος στα αδιαφανή. ΔΕΝ πρέπει να επιλέξεις τους τίτλους των στηλών προφανώς. Κολλούσε το ΤΕΕ-ΚΕΝΑΚ παλιότερα για όσους θυμούνται.

Link to comment
Share on other sites

Έχει κάνει κάποιος ενεργειακή επιθεώρηση σε κτήριο που έχει και ΜΘΧ με την καινούρια έκδοση; αυτό που παρατήρω είναι ότι δεν υπάρχει καμία διαφοροποίηση στα αποτελέσματα εαν αλλάξουν δεδομένα που αφορούν είτε το ΜΘΧ είτε τη διαχωριστική επιφάνεια. Είναι σα να μην τα λαμβάνει καθόλου υπόψη. Το έχει τσεκάρει κάποιος άλλος;

Link to comment
Share on other sites

Όλα οκ με το αρχείο, τρέχει οκ, τα σενάρια οκ...Το φορτώνω στο υπεκα και παίρνω το παρακάτω μήνυμα

 

Δεν μπορεί ακόμη να εκδοθεί έγκυρο ΠΕΑ εξαιτίας των παρακάτω προβλημάτων:

  • Η θερμαινόμενη επιφάνεια είναι μικρότερη ή ίση του μηδενός

Παρατηρώ ότι πλέον δεν το 1.29 δεν έχει τα κουτάκια που βάζαμε τα τμ του θερμαινόμενου χώρου...

 

Κάνω καμιά μλκ(με βαράει και το aircondition όλη μέρα)??

 

----Συγχώνεψη----

 

οκ άκυρο...είχα ανοίξει το ΤΕΕ ΚΕΝΑΝ ΜΕΛΕΤΗ...

 

Ζόμπι έχω καταντήσει με όλη αυτήν την χαρτουρα(υ/χ, αυθαίρετα, ΠΕΑ)... Με ρωτάνε τι επάγγελμα κάνω και απαντώ αρχιτέκτονας....χαχαχαχ....

Edited by miltos
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Έχετε παρατηρήσει ότι στην 1.29 η επίδραση του μηχανικού αερισμού στη θέρμανση είναι μικρή και στην ψύξη σχεδόν ανύπαρκτη?

Edited by miltos
Link to comment
Share on other sites

Σε τριτογενή αλλάζοντας την παροχή αλλάζουν κατά πολύ τα νούμερα. Η επίδραση είναι αξιοσημείωτη. Τουλάχιστον σε μερικά δικά μου (κατάστημα, καφενείο) αυτό βγάζει.

 

Εχεις κάτι συγκεκριμένο;

Link to comment
Share on other sites

Παίζοντας λίγο παραπάνω, βρίσκω τα εξής:

Το κτίριο αναφοράς για μεγαλύτερη από την απαιτούμενη παροχή νωπού (από τον πιν. 2.3) κρατά στη θέρμανση τις ίδιες καταναλώσεις. Λογικό γιατί έτσι λειτουργεί το κτίριο αναφοράς (και επιπλέον μέσα στην ΤΟΤΕΕ1 γράφει ότι και να έχεις μεγαλύτερη παροχή εσύ πρέπει να βάλεις το πολύ αυτή του πίνακα). Επίσης για μικρότερες παροχές από του πιν 2.3 ακολουθεί τις τιμές σου. Λογικό γιατί στη ζώνη σου μπορείς να έχεις βοηθητικούς χώρους και να πας με μικρότερη παροχή από της χρήσης. Το πρόγραμμα δεν έχει τρόπο να το ξέρει και ακολουθεί τις τιμές σου.

 

Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί δεν ακολουθεί την ίδια λογική και στην ψύξη. Εκεί για μεγαλύτερη παροχή από του πίνακα μεγαλώνει την κατανάλωση του κτιρίου αναφοράς. Αλλά αυτό μπορεί να έχει να κάνει με τα κέρδη από την λειτουργία του ανεμιστήρα (??).

Edited by hkamp
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.