Μετάβαση στο περιεχόμενο

Έρκερ-Υπολογισμός του 20 %


Recommended Posts

Θεωρώ πως όχι διότι απο την πλαγια όψη η προεξοχή είναι μεγαλύτερη των 80εκ (οπως κοιτάμε το σχέδιο από δεξιά)

Link to comment
Share on other sites

Έχω αντίστοιχη περίπτωση που ετοιμάζω τώρα και το συζήτησα με συνάδελφο... Μου ειπε ότι έχει περάσει κάποιες άδεια χωρίς κάποια παρατήρηση...

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Δυστυχώς σχεδίασα 2 τέτοια έρκερ και δεν μου τα δέχτηκε ο υπάλληλος της Πολεοδομίας. Το σκεπτικό του είναι ότι δεν προεξέχουν του περιγράμματος της κάλυψης. Νομίζω ότι τα σκαριφήματα του ΝΟΚ είναι πολύ απλοικά και ότι στην πράξη κανείς δεν σχεδιάζει κουτιά με προεξοχές. Είναι ενδεικτικά σκαριφήματα, αλλά κάποιοι τα παίρνουν κυριολεκτικά. Σκέφτομαι να το ξεπεράσω με τον εξής τρόπο που σας στέλνω, ουσιαστικά να τα μικρομετατοπίσω ώστε να μην εφάπτονται στο κτίριο και άρα στο περίγραμμα της κάλυψης. Στέλνω το πριν και το μετά. Τί γνώμη έχετε;

ερκερ_αρχικό.jpg

ερκερ_τελικό.jpg

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

@ditobis Θεωρώ ότι πληρούν τους όρους του έρκερ και θα περάσουν , ετσι τα κανω και εγώ

@Chr1st0s δεν τα μετράω , έτσι όπως έχει γίνει το θέμα με τους υποσταθμούς (νομοθεσία 65 και 85 - καμία σχέση με την πραγματικότητα) κυριαρχεί μπάχαλο. Στην αίτηση για υποσταθμό θέλουν όγκο υπογείου και αν υπάρχει Pilotis και αυτής. Κατα τη γνώμη μου είναι εκτός λογικής ο όγκος , ας πάρουν τη ζητούμενη ισχύ των παροχών.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Η ΔΕΗ παίρνει τα δυσμενεστερο σενάριο, πιλοτή, υπόγεια ακόμα και ΗΧ. Οπότε όλους τους κλειστούς χώρους σίγουρα τους βάζεις.  

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς η ΔΕΗ τα μετράει τα πάντα όλα... δεν ξέρω μην μετράνε και την στέγη!!!!!

@ditobis αφού αυτό θέλουν, αυτό θα πάρουν... Αλλά πως θα μπει η μόνωση στην αριστερή πλευρά (όπως το βλέπουμε) στο έρκερ και στο κλιμακοστάσιο?

Edited by Faethon11
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις! Τη στέγη τη μέτρησα. Έρκερ και εξωτερική θερμομόνωση (ότι είναι εκτός κάλυψης/περιγράμματος κτιρίου) οχι. 

Με τη λογική της ΔΕΗ δηλαδή ένα κατάστημα με πέργκολα 150τ.μ.  τίγκα στα φωτιστικά, αεροκουρτίνες κλπ δεν τους απασχολεί..και κοιτάνε να μετρήσει στον όγκο η στέγη που μπορεί να μην έχει ούτε μια πρίζα..

Θα τα προσμετρήσω όλα να έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Και τη θερμομόνωση

Link to comment
Share on other sites

Πάντως το πρόγραμμα υπολογισμού αμοιβών που χρησιμοποιώ, όταν για το κτίριο δημιουργείς τους χώρους και τα λοιπά, για κάποια στοιχεία είναι προεπιλεγμένη η προσμέτρηση τους στο συνολικό όγκο και για κάποια άλλα όχι. Ενώ για την θερμομόνωση >6εκ είναι προεπιλεγμένη η προσμέτρηση στον συνολικό όγκο, π.χ. για τα έρκερ, εξώστες και αρχιτεκτονικές προεξοχές δεν είναι. Δεν λέω ότι είναι κριτίριο αυτό απλώς προβληματίζομαι.

Edited by Chr1st0s
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.