Μετάβαση στο περιεχόμενο

48 ωρη γνωστοποίηση εργασιών στην Πολεοδομία με το Αρθρο 4 παρ 3 ΝΟΚ


Recommended Posts

Οπως έγραψα και παραπάνω κάποιες πολεοδομίες (βλ. Κηφισιάς) δέχονται την 48ωρη ενημέρωση σε τακτοποιημένο. Αλλού που ρώτησα μου είπαν ότι αν δεν έρθει ΦΕΚ εκείνοι προχωρούν μόνο ακολουθώντας το ΦΕΚ 43/2012 (ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ). Το ότι το ΦΕΚ αυτό αναφέρεται εξ ολοκλήρου στον 4014 αυτό είναι μια άλλη ιστορία. Κάθε ΥΔΟΜ κάνει τα δικά της..... 

43_B_2012.pdf

Edited by ΤΑΝΙΑ
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1,1k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Συνάδελφοι, για 48ωρη γνωστοποίηση συντήρησης - επισκευής στεγών χωρίς χρήση ικριωμάτων σε πέτρινη κατοικία προ του 1955 τι δικαιολογητικά απαιτούνται; Χρειάζεται απόδειξη νομιμότητας κτιρίου ή αρκεί η υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη ότι το κτίριο είναι προ του 1955; Δήλωση ανάληψης επίβλεψης από μηχανικό απαιτείται;

Για 48ωρη γνωστοποίηση σε νόμιμο κτίριο με οικοδομική άδεια στο πλαίσιο του προγράμματος εξοικονόμηση κατ' οίκον τι απαιτούνται; Σίγουρα στέλεχος οικοδομικής άδειας. Διάγραμμα κάλυψης της οικοδομικής άδειας και ΠΕΑ απαιτούνται;

Link to comment
Share on other sites

Μπορεί κάποιος να μου πει τελικά τι γίνεται με τις 48ωρες και το ΙΚΑ ?

 

Κοινοποιούνται στο ΙΚΑ ? Και....αν τους έρθει των ΥΔΟΜ να τις κοινοποιήσουν κάποια στιγμή στο μέλλον ?

 

Μήπως για τόσο μικρές εργασίες και εφόσον δεν υπάρχει κίνδυνος καταγγελίας στην αστυνομία...δεν αξίζει η 48ωρη και το μπλέξιμο με ΙΚΑ ?

 

Συγκεκριμένα για ΥΔΟΜ Δήμου Αθηναίων γνωρίζετε αν κοινοποιεί στο ΙΚΑ ?

Edited by nik
Link to comment
Share on other sites

Για τις ΕΕΜΚ οριζεται κανονικα οτι ενα αντιγραφο πηγαινει στο ΙΚΑ.

Για τις 48ωρες Γνωστοποιησεις δεν προκυπτει τετοια υποχρεωση.

Link to comment
Share on other sites

Δεν υπαρχει υποχρέωση κοινοποίησης απο την ΥΔΟΜ αλλα συνεχίζει η υποχρέωση αναγγελίας στο ΙΚΑ.

Link to comment
Share on other sites

ΦΥΣΙΚΑ!!! (και το θεμα δεν ειναι η απογραφη αλλα η πληρωμη των ασφαλιστικων εισφορων!!!)

 

Δεν σημαινει οτι με την 48ωρη γλιτωνουμε την υποχρεωση καταβολης των ασφαλιστων εισφορων για τις εργασιες που θα γινουν!!!

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδη Για 48ωρη ειμαστε υποχρεωμενοι να κανουμε αναγγελια εργασιων στο ΙΚΑ και να πληρωσουμε? (προσοχη: μιλαμε για 48ωρη ενημερωση και ΟΧΙ για Μικρης κλιμακας)

Αν ναι...που το λεει αυτο.

Ειναι σημαντικο γιατι σημερα η ΥΔΟΜ εδωσε σε αιτηση 48ωρης, για Εξοικονομω,... :shock: ..αδεια μικρης κλιμακας και θα ενημερωσει και το ΙΚΑ!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Η υποχρεωση απορρεει απο την κοινη λογικη και οχι απο καποια ειδικη διαταξη.

Οποιοσπηποτε, για οποιαδηποτε εργασια, απασχολει εργατοτεχνιτες, ειναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ να καταβαλλει τις αντιστοιχες ασφαλιστικες εισφορες!

Edited by terry
Link to comment
Share on other sites

Αντιγράφω από εδώ 

ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΟΙΚΟΔΟΜΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ

Υπόχρεοι απογραφής:
Ειδικά για τις οικοδομοτεχνικές εργασίες, ανάλογα αν πρόκειται για ιδιωτικό, δημόσιο ή τεχνικό έργο, υπόχρεος για την απογραφή του οικοδομοτεχνικού έργου είναι:
Ιδιωτικά έργα: Για τις οικοδομικές εργασίες που εκτελούνται από τον κύριο του έργου ή με τη μεσολάβηση τρίτων προσώπων (εργολάβων, υπεργολάβων), ως εργοδότης θεωρείται ο κύριος του κτίσματος που ανεγείρεται, συμπληρώνεται, μεταρρυθμίζεται, επισκευάζεται ή κατεδαφίζεται. Ειδικά επί ανάθεσης οικοδομικών εργασιών με εργολαβία κατά το σύστημα της αντιπαροχής, εργοδότες θεωρούνται, αλληλεγγύως και εις ολόκληρο, ο αρχικός κύριος ή οι αρχικά συγκύριοι του οικοπέδου και ο εργολάβος κατασκευαστής (άρθρο 8 παρ. 1 α Ν. 2972/2001).

Πότε υφίσταται η υποχρέωση απογραφής:
Ο κύριος του έργου ή το νόμιμα εξουσιοδοτημένο από αυτόν πρόσωπο υποχρεούται πριν από την έναρξη κάθε εργασίας να αναγγείλει στο αρμόδιο Υποκατάστημα ΙΚΑ-ΕΤΑΜ την εκτέλεση του οικοδομικοτεχνικού έργου. Προκειμένου για έργα του Δημοσίου, ΝΠΔΔ, ΟΤΑ, και λοιπά εκτελούμενα κατόπιν παραχωρήσεως ή εργολαβίας την ανωτέρω υποχρέωση έχει ο ανάδοχος ή εργολάβος.

Link to comment
Share on other sites

To ότι τα πάντα πρέπει να δηλώνονται στο ΙΚΑ είναι γνωστό. 

 

Το θέμα είναι τι γίνεται στην πράξη ! 

 

Εάν ο ιδιοκτήτης δεν θέλει να πληρώσει ΙΚΑ γιατί να πάω εγώ να τον μπλέξω με αυτό μόνο και μόνο για να βγάλω μία 48ωρη επειδή θα βάλω πλακάκια και θα βάψω ? Για αυτό ρωτάω εάν 48ωρη συνεπάγεται αυτομάτως και ΙΚΑ. Το ότι δεν χρειάζεται βάσει νόμου επίσης είναι γνωστό εκτός όμως εάν υπάρχει εγκύκλιος του ΙΚΑ προς τις ΥΔΟΜ που δεν την γνωρίζουμε.

 

Και τέλος πάντων που ξέρουμε τι κάνουν στην πράξη οι ΥΔΟΜ....

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.