Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φόρος ιδιοκατοίκησης και η επίδρασή του στους Μηχανικούς


Recommended Posts

3. Γιατί δεν γίνεται ? Σε άλλες πολιτισμένες κοινωνίες βλέπε ΗΠΑ και Αγγλία γιατί τους πήζουν στους φόρους τους ιδιοκτήτες ? Εν τέλει ποιος θα πληρώσει φόρο με την λογική σου σε αυτή τη χώρα ? Μόνο ο Κόκκαλης και ο Βαρδινογιάννης ?

 

 

Γτ στις χωρες που ανεφερες ο καθε ιδιοκτητης δεν εχει 1-2 διαμερισματα, αλλα ολοκληρα οικοδομικα τετραγωνα.

Link to comment
Share on other sites

Όχι απαραίτητα. Γιατί το λες αυτό ?

 

julius εντάξει 4% επιτόκιο καταθέσεις και ακίνητη περιουσία χωρις φόρους και μία δουλειά στο δημόσιο για να στηρίζουμε μαύρη οικονομία σε ελ.επ., φροντιστήρια και εσωτερική κατανάλωση. Οικονομία φουλ για κραχ σου λέω....Καληνύχτα και σε εσένα. Οι Ελβετοί και οι Γερμανοί είναι Μ@@@@ς με μικρότερο ποσοστό ιδιοκατοίκισης και χαμηλότερα επιτόκια.

Link to comment
Share on other sites

julius συγνώμη και εγώ μηχανικός είμαι και δικό μου σπίτι έχω και κάτι παλαιοχώραφα εκτός σχεδίου κυριολεκτικά άχρηστα που δεν έχω δει ποτέ θα κληρονομήσω αλλά θεωρώ απολύτως δίκαιη την φορολόγιση στην ακίνητη περιουσία. Είναι κάτι που συμβαίνει σε όλον τον κόσμο και κατά τη γνώμη μου κινεί την οικονομία.

Μήπως αντί να κινεί την οικονομία την οδηγεί σε ακινησία; Αν γνωρίζω ότι σε περίπτωση που χτίσω ένα εξοχικό π.χ. θα πληρώνω μια ζωή ενοίκιο στο κράτος, γιατί να ρίξω τα λεφτά μου στην αγορά και να μην τα φάω στα ταξίδια να γνωρίσω και τον κόσμο;

Και μιλάω για χρήμα νομιμότατο που φορολογήθηκε κανονικά. Και έρχεσαι και μου λες (το κράτος όχι εσύ) μην είσαι μ******* και χτίσεις σπίτι για το παιδί σου, αλλά φάτο όπως μπορείς πριν σου το φάω εγώ. Ωραία κίνηση της οικονομίας.

Link to comment
Share on other sites

@nik

 

φιλε

 

1. Ο φορος ενοικιου ειναι 40% στην Ελλαδα, αλλα εσενα σου φαινεται λιγο. Να τον κανουμε 95% να ικανοποιηθεις?

 

2. Το ενοικιο ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ κυμαινεται στο 25-35% του κατωτατου μισθου της αντιστοιχης κοινωνικης ταξης της καθε περιοχης. Δεν θυμαμαι τη βιβλιογραφια απ´ εξω., αν θες μου βαζεις λιγα ευρω στο λογαριασμο μου να ψαξω να στη βρω, οπως εχω δηλωσει οτι θα κανω αν δεν θυμαμαι απ´ εξω βιβλιογραφια.

 

3. Ασε nik, κανε μια βολτα EU να δεις ποσοι πληρωνουν στεγαστικο, κ ελα μετα να συζητησουμε περι ιδιοκατοικησης στην Ελλαδα. Εδω που τα λεμε, ολοκληρη Λιμαν Μπραδερς πτωχευσε λογω ΠΟΛΛΩΝ πολλων στεγαστικων...

 

4. Αλλο πραγμα το ποθεν εσχες για το οποιο συμφωνω, κ αλλο πραγμα το αν μας πεφτει λογος ποσα ακινητα εχει ο καθενας. Εμενα προσωπικα με ενδιαφερει το πως τα απεκτησε, αλλα οπως κ να χει υπαρχουν 1000 τροποι να ξεπλυνει καποιος χρημα.

 

5. Φιλε το επιτοκιο διαχωριζεται σε αρκετα τμηματα,καποια απο τα οποια καθοριζονται απο την ΕΚΤ, καποια απο διεθνεις συνθηκες, και καποια αλλα απο ισοτιμιες. Οι ελληνικες τραπεζες δινουν 5% στις προθεσμιακες διοτι μεσα στο τελευταιο εξαμηνο "πεταξαν" 45 δις απο τα ταμεια τους. Και ξερεις τι σημαινει 45 δις αναληψεις φιλε νικ? Σημαινει περιπου 450-500 δις μειωμενη δανειοδοτικη ικανοτητα για τις ελληνικες τραπεζες φιλε νικ!!! κλασματικο αποθεμα γαρ. Οσο για αναλυση ρισκου, νομιζω οτι τα απλοποιεις πολυ στο μυαλο σου. Το μεγαλυτερο κινδυνο αυτη τη στιγμη διατρεχουν οσοι κλειδωνουν το ρευστο τους, διοτι σε εξοδο απο την Ευρωζωνη θα σου πω εγω ποσο θα αξιζουν οι καταθεσεις τους...Εξαλλου αν μπορεις εσυ να πεισεις τον κοσμο οτι υπαρχει τροπος να γυρισουν αυτα τα 45 δις απκ τα σεντουκια στα ταμεια με 2%, τοτε συγχαρητηρια, εισαι ο νεος μαγος του οζ.

 

6. Δεν ειμαι υπουργος για να προτεινω λυση, εγω θελω να μη με ξανακουμπησουν για αρκετα χρονια γιατι φετος μου μπηκε τοσο βαθια, που αν βηξω θα αρχισω να το βγαζω εξω απο το στομα μου. Προτιμω να πουληθει ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ δημοσιο μιας κ πτωχευσαμε κ ετσι κ αλλιως ποτε δεν ηταν πραγματικα δικα μας, παρα να με ενοχλουν και να με εμποδιζουν να ζησω.

 

Τελος, το παραδειγμα για τη FV ειναι απολυτως πετυχημενο, απλα εσυ δεν αναγνωρισες τη συγκριση επενδυσης και μη επενδυσης σχετικα με την ιδιοκατοικηση. Αν θες, μπορω να το κανω σχετικα με εκμεταλλευση ακινητου, αλλα εδω μιλαγαμε για ιδιοκατοικηση, και στην ιδιοκατοικηση η FV ειναι αυτη που ειναι.

 

Παρεπιπτοντως μην τρελαινεσαι, ολοι φιλοι ειμαστε, μπορει τα αβαταρ μας να παλευουν λες κ ειμαστε στο battlenet, στην ουσια ομως ειμαστε ολοι αγαπημενοι φτωχοι πλην τιμιοι μηχανικισκοι. Με ενοχλει ομως να αναμασα ο καθενας τις μαλακιες που προβαλλουν τα μιντια. Και μην μπερδευεσαι, αντικρατιστης ειμαι κ εγω, υπερ της ελευθερης αγορας. Η αλλη η γαμιολα ομως η Γερμανιδα μαλλον δεν ανηκει στο χωρο, ισως θα επρεπε να γυρισει πισω σε καμια Βορειο Κορεα, να θυμηθει πως μεγαλωσε στη Σοβιετικη Γερμανια.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Με κάλυψε Ζάβι και τα άλλα παιδιά , αλλά θα σου πω ΝΙΚ δύο πράγματα .

 

Το πρώτο είναι το παγκόσμιο πρόβλημα , ότι αν με τα λεφτά που έβγαλες αγοράσεις ακίνητο , ανοίξεις μαγαζί η άλλη επιχείρηση , θα φορολογηθείς ασύστολα . Αν τα βάλεις στην τράπεζα θα πληρώσεις 15 % φόρο στους τόκους .

Αν όμως τα δώσεις στα fund , τότε μπορούν να γυρίζουν όλο τον κόσμο με αφορολόγητο κέρδος .

 

Καταλαβαίνεις λοιπόν τι σημαίνει η επιπλέον φορολόγηση των ακινήτων και που οδηγεί τα λεφτά που περισσεύουν .

 

Είπες από που θα πάρει φόρο το κράτος . Κατ' αρχάς να κόψει δαπάνες . Και με 65 % ανεργία , είναι προφανές από που πρέπει να κόψει .

 

Είπες αν μπορούμε να ζούμε με ρίξιμο μπετόν και ανέφερες και το θετικό παράδειγμα της Κύπρου .

Προφανώς όταν έχεις από τα καλύτερα οικόπεδα του κόσμου , πρέπει να γίνεις η παραθεριστική κατοικία των υπολοίπων .

 

Αυτά προς το παρόν γιατί είναι και αργά .

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ας με διορθώσει κάποιος αν κάνω λάθος, αλλά νομίζω ότι είναι αντισυνταγματικό τόσο το να φορολογούνται περιουσιακά στοιχεία που δεν αποφέρουν έσοδα, όσο και να υπάρχει διπλή φορολόγηση.

 

Τι εννοώ: Εάν έχεις ένα ακίνητο το οποίο δεν σου αποδίδει έσοδα, δεν μπορεί να στο φορολογήσει, γιατί έχεις πληρώσει φόρους κατά την μεταβίβασή του. Εάν το εκμεταλλεύεσαι και σου φέρνει κάποια έσοδα, και πάλι δεν μπορεί να στο φορολογήσει καθώς δηλώνεις τα έσοδα στην δήλωση φόρου εισοδήματος και πληρώνεις από εκεί τους φόρους.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Καλό θα είναι να ξεκαθαρίσετε για τι είδους φόρο γράφετε. Φόρο εισοδήματος, φόρο επιριπτόμενο σε τρίτους ( πχ χαρτόσημο μισθωμάτων), φόρο κεφαλαίου (πχ ΦΜΑ, ΕΤΤΑΚ, ΦΑΠ,....).

 

Το θέμα της συνταγματικότητος ή μη των φορολογικών νόμων το κρίνουν τα αρμόδια ανώτατα δικαστήρια. Αν έχετε οποιαδήποτε αμφιβολία για τη συνταγματικότητα ή μη κάποιου από τους φόρους που επιβαρύνουν τα ακίνητα, μπορείτε να ανατρέξετε στη σχετική νομολογία ώστε να δείτε τι αποφάσεις υπάρχουν ήδη.

Link to comment
Share on other sites

Γτ στις χωρες που ανεφερες ο καθε ιδιοκτητης δεν εχει 1-2 διαμερισματα, αλλα ολοκληρα οικοδομικα τετραγωνα.
Παντως εδω στη Νορβηγια γουσταρουν την αναπαλαιωση. Εκει να δεις χρημα...... Edited by shelby
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.