Μετάβαση στο περιεχόμενο

Νόμος - σκούπα για όλα τα αυθαίρετα με οικοδομική άδεια


g_pap7

Recommended Posts

Για το παρελθόν ... ποτέ δεν πλησιάσαμε την ουσία των λέξεων "ευρωπαϊκό κράτος".

 

Για το παρόν ... ότι ζούμε σήμερα (με εφαρμογή νόμων όπως 4030, 4014, 4067 κλπ.) είναι μνημονιακή υποχρέωση βάσει (δοτού) χρονοδιαγράμματος.

 

Για το μέλλον ... ομιλεί η πολιτική ηγεσία :

Ομάδα εργασίας έχει συσταθεί από τη νέα πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ προκειμένου να προχωρήσει μια πολεοδομική μεταρρύθμιση η οποία θα δίνει ακόμη περισσότερο χώρο στους επενδυτές. Όπως τόνισε ο κ. Καλαφάτης, «προσπαθούμε να προχωρήσουμε σε μια πολεοδομική μεταρρύθμιση προκειμένου να καταπολεμήσουμε τις παθογένειες και τα προβλήματα».

Έτσι, αναμένεται απλούστευση των διαδικασιών και του σχεδιασμού στον χώρο ώστε, όπως είπε χαρακτηριστικά ο αν. υπουργός, «να γίνει ευεπίφορο το έδαφος για επενδύσεις στη χώρα. Να διευκολύνουμε δηλαδή την έλευση επενδυτών». (Πηγή το ΒΗΜΑ).

 

Συμπέρασμα (μου) :

ότι απασχολεί ή προβληματίζει τον επαγγελματία και τον πολίτη αυτής της χώρας δεν πρόκειται να επηρρεάσει (όπως ποτέ δεν επηρρέαζε) την πορεία των πραγμάτων ...

Link to comment
Share on other sites

Πόσες φορές θα το πώ .

 

1. ανακατασκευή της Αθήνας

2. παραθεριστική κατοικία με ιδιωτική πολεοδόμηση .

 

Το νέο ελντοράντο .

 

Κέρδη όσο το ΑΕΠ μας .

 

Αλλά από μεγάλα κεφάλαια εκτός της χώρας μας και βέβαια με εξουθενωμένο πλήρως τον εγχώριο μικρό ανταγωνισμό .

 

Παιζεί και ένα τρίτο . ΕΟΖ όλη η χώρα , αλλά εμείς επιστάτες και οι μετανάστες φτηνό εργατικό δυναμικό , χωρίς ασφαλιστικά δικαιώματα .

 

Πρέπει η Ευρώπη να αρχίσει να παράγει πάλι φτηνά .

  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Παρτε το αποφαση.δεν προκειται να ξανακανουμε το επαγγελμα που σπουδασαμε.νομικοι, ηλεκτρονικοι μηχανικοι και φοροεισπρακτορες ειμαστε..αυτα πρεπει να μπουν στην ακαδημαικη υλη των σχολων μας πλεον.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

εχει να γελασει και παρδαλο κατσικι αμα γινει κατι τετοιο. ασε που ο 4014 θα πατωσει απο τωρα γιατι ολοι θα περιμενουν να ψηφιστει ο νομος

Link to comment
Share on other sites

ασε που ο 4014 θα πατωσει απο τωρα γιατι ολοι θα περιμενουν να ψηφιστει ο νομος

Ήδη κάνει ελεύθερη κατάδυση και το οξυγόνο του τελείωσε λίγο μετά τις εκλογές...

Link to comment
Share on other sites

Αυτή η μετατροπή του επαγγέλματος του μηχανικού σε δικηγόρο-συμβολαιογράφο-λογιστή έχει το καλό ότι κανένας ξένος (από χώρα της ΕΕ) δεν τολμάει να ασκήσει το επάγγελμα στην Ελλάδα (άντε τώρα ένας Φινλανδός να βγάλει άκρη με τους Ελληνικούς νόμους και γραφειοκρατία) από την άλλη όμως αν κάποιοςΈλληνας θέλει να πάει στο εξωτερικό θα έχει μειονέκτημα.

Link to comment
Share on other sites

παντως μου φαινεται εντελως λογικο να γινει αυτη η ρυθμιση. Δηλ τι ηταν αυτο να ρυθμιζεις για 30 χρονια. Και οταν σε ρωταγε ο πελατης γιατο για 30 χρονια τι του λεγες; Μπαρουφες,ετσι μας ειπε το ΤΕΕ, υπαρχει προβλημα αντισυνταγματικοτητας και μλ..ες. Με την οριστικη ρυθμιση ειναι ΟΛΟΙ ευχαριστημενοι. Ιδιοκτητες,αγοραστες,το κρατος που θα παιρνει μονιμως φραγκα απο τις ρυθμισεις και εμεις που θα χουμε (λεμε τωρα) δουλιτσα. Μακαρι να γινει αυτο το μετρο, εχω ηδη υποψηφιους αγοραστες που κολλαν στην 30ετια και δεν αγοραζουν σπιτιε αυθαιρεσιες πουδεν νομιμοποιουνται

Link to comment
Share on other sites

Δεν φταίει ο κόσμος . Φταίνε οι ευθυνόφοβοι δικηγόροι γιά να μην πω καμμιά πιό βαριά κουβέντα . Ελπίζω να με καταλαβαίνει ο Δημήτρης .

 

Ακόμα χειρότεροι είναι οι νομικοί των τραπεζών .

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.