Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατάργηση 2% υπέρ ΤΕΕ


ssouanis

Recommended Posts

Για μένα ο Νικ έχει δίκιο σε όλα.....αλλιώς.....μαρούλια.... Θέλετε να σώσετε την κατάσταση, εσάς ποιος θα σας σώσει?? Δώσε εδώ, yes sir, δώσε εκεί yes sir.

Τα χρόνια περνάνε υπόψιν. Κατά τα άλλα είμαστε σε φόρουμ, διαβάζει κόσμος και δεν κάνει να τα λέμε....

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 925
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

νικ εισαι λαθος 101%.

 

ΤΕΕ (οσο το πληρωναμε) και ΕΜΠ-ΤΣΜΕΔΕ ειναι ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ/ΕΙΣΦΟΡΕΣ.

Αυτο σημαινει οτι τις πληρωνει αυτος τον οποιο βαραινει η υποχρεωση να τις καταβαλει.

Δηλαδη το μηχανικο.

 

Ας μην το κουρασουμε αλλο, το εχουμε συζητησει 100 φορες.

Link to comment
Share on other sites

Και σου είπα πολλές φορές τι πιστεύω. Καμία έμμεση εισφορά. Θες φίλε μηχανικέ 2.000 τον μήνα σύνταξη και θες και το ΤΕΕ ισχυρό να είναι μέσα στα πράγματα για να σου φέρνει δουλειές και να στηρίζει τον μηχανικό ? Πλήρωσε μόνος σου τις αντίστοιχες εισφορές σου χωρίς να έχουν αυτές καμία σχέση με το αν ο κοσμάκης θέλει να βγάλει μία άδεια ή ένα ΠΕΑ ή ένα αυαθαίρετο. Να μην περνάμε καθόλου φορολογικά αν το θες στην πολεοδομία, να μην ζητάει ΤΣΜΕΔΕ ο 4014.... Αλλά πότε θα γίνει αυτό ? Ποτέ μάλλον...

Αυτό έχει να κάνει με την αναλογικότητα των εισφορών.

Πληρώνει περισσότερα αυτός που βγάζει πιο πολλά.

Δεν είναι δίκαιο αυτό;

 

Και φυσικά ΤΕΕ, ΤΣΜΕΔΕ και ΕΜΠ είναι υποχρέωση του μηχανικού.

Εδώ υπάρχουν άλλοι που παρουσιάζουν το ΦΕΜ ως υποχρέωση του πελάτη.

Πάρε του όσα θέλεις, αλλά παρουσίασε του το πραγματικό κόστος.

Όχι με "ντρίπλες"...

Link to comment
Share on other sites

Εγώ έχω πει πολλές φορές ότι γενικά οι έμμεσες εισφορές μηχανικών και λοιπών είναι απάτη και κλεψιά. Ουσιαστικά ο ένας κλέβει τον άλλον σε αυτή τη χώρα και είναι πράγματα γνωστά.

 

Καμία έμμεση εισφορά. Θες φίλε μηχανικέ 2.000 τον μήνα σύνταξη και θες και το ΤΕΕ ισχυρό να είναι μέσα στα πράγματα για να σου φέρνει δουλειές και να στηρίζει τον μηχανικό ? Πλήρωσε μόνος σου τις αντίστοιχες εισφορές σου χωρίς να έχουν αυτές καμία σχέση με το αν ο κοσμάκης θέλει να βγάλει μία άδεια ή ένα ΠΕΑ ή ένα αυαθαίρετο.

 

Δυο πολυ σωστες κουβεντες. Συμφωνω και επαυξανω.

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητοί φίλοι τα σημερινά δεδομένα επιβάλλουν προσαρμοστικότητα, αλλαγές, τροποποίηση προσωπικής νοοτροπίας, θεσμοθέτηση προσωπικών και επαγγελματικών στόχων, βελτίωση του τρόπου αντιμετώπισης της καθημερινότητας, χάραξη νέων οραμάτων κ.λπ.

Δηλαδή, όπως θα έλεγε και η γιαγιά μου "....όπως στρώσεις λεβέντη μου, έτσι θα κοιμηθείς"!!!

Δηλαδή, να ξεχάσουμε όσα μέχρι σήμερα γνωρίζαμε, μας βόλευαν ή μας ξεβόλευαν και να δούμε το σήμερα και το άμεσο και απώτερο μέλλον μας, τόσο το δικό μας, όσο και των οικογενειών μας, από άλλη σκοπιά, με άλλη ματιά, συνεκτιμώντας τα δεδομένα και εκμεταλλευόμενοι, όση διορατικότητα, όση εμπειρία κι όσες γνώσεις έχει ο καθένας από εμάς, ούτως ώστε να προσδιορίσει με όσο το δυνατόν καλύτερο τρόπο το νέο του όραμα και να "χαράξει" τη νέα του "γραμμή πλεύσης" για να το κατακτήσει!!!

Δηλαδή, όπως ο μεγάλος στρατηλάτης και κατακτητής Αννίβας είχε πει "...ή θα τον βρούμε το δρόμο ή θα τον φτιάξουμε".

Και για να είμαστε "ελαφρείς" αγαπητοί φίλοι και σ' αυτό μας το ταξίδι, πρέπει να "πετάξουμε" τα "μέταλλα" που κουβαλάμε μαζί μας και μας καθυστερούν.

Και "μέταλλα" είναι ό,τι μας καθυστερεί σε αυτό μας το ταξίδι!!!

Νοοτροπίες του παρελθόντος, αντιστάσεις, πωρώσεις, βαρίδια, άνθρωποι, δεδομένα, καταστάσεις, ανάγκες κ.λπ.

Αλλάξτε, "ανοίξτε το μυαλό σας", κρατήστε τα χρήσιμα, πετάξτε τα άχρηστα, οραματιστείτε το στόχο σας, "ζωγραφίστε" τον όσο καλύτερα μπορείτε, βρέστε το δρόμο για να τον κατακτήσετε, πετάξτε από πάνω σας τα "μέταλλα", ξεκινείστε και να είστε βέβαιοι ότι, θα ...φτάσετε σ' αυτόν και θα γευτείτε την επιτυχία της κατάκτησής του.

Διαφορετικά θα ...βαυκαλίζεστε επ' άπειρον!

Link to comment
Share on other sites

Και σου είπα πολλές φορές τι πιστεύω. Καμία έμμεση εισφορά. Θες φίλε μηχανικέ 2.000 τον μήνα σύνταξη και θες και το ΤΕΕ ισχυρό να είναι μέσα στα πράγματα για να σου φέρνει δουλειές και να στηρίζει τον μηχανικό ? Πλήρωσε μόνος σου τις αντίστοιχες εισφορές σου χωρίς να έχουν αυτές καμία σχέση με το αν ο κοσμάκης θέλει να βγάλει μία άδεια ή ένα ΠΕΑ ή ένα αυθαίρετο.

Μα δεν έχει δουλειά αυτός που θέλει να βγάλει άδεια ή ΠΕΑ...

Δική σου δουλειά είναι αυτές οι εισφορές.

Για να έχεις σύνταξη 2000€ και ένα ΤΕΕ που να σου φέρνει δουλειές (λέμε τώρα).

Άρα πρέπει να μαζέψουμε μέσα στο έτος ένα ποσό Α.

Υπάρχουν δύο τρόποι:

ή θα πληρώσουμε όλοι Α/μηχανικοί ίδιο ποσό

ή θα πληρώσουμε αναλογικά με τα έσοδα μας, αυτό δλδ που λέμε έμμεση εισφορά. (δε νομίζω ότι είναι η σωστή λέξη αλλά αυτό είναι άλλο θέμα).

Η άλλη λύση είναι να σηκώσουμε παντιέρα και να πούμε "δεν πληρώνω τίποτα", κάτι στο οποίο είμαι από άποψη αντίθετος.

 

Το έχω γράψει και στο παρελθόν,

βρίσκω τις εισφορές αυτές λογικές επί της αρχής.

Διαφωνώ κάθετα προπαντός με τον τρόπο που διατίθονταν το ποσό αυτό από το ΤΕΕ.

Θα έπρεπε να υπάρχει διάθεση αυτού του ποσού προς όλους τους μηχανικούς (σεμινάρια, ευρωκώδικες, επιδότηση λογισμικού κτλ)

και όχι να πληρώνονται κτίρια μεγαθήρια για γραφεία, μέλη επιτροπών, υπάλληλοι πολλοί περισσότεροι από αυτούς που χρειαζόμαστε κτλ.

 

Βάρεσε συναγερμός οπότε κόβω τη σκέψη μου, ήθελα να γράψω και άλλα αλλά...

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ολα αυτα που λετε ισχυουν οταν ζηταμε νομιμη. Στην πραξη ζηταμε συμφωνηθεισα και μεσα στην εκπτωση βαζουμε τις κρατησεις στον πελατη. Δεν τον κλεβω. Εσεισ ομως επειδη το ξερετε πως δεν βγαινετε και να κανετε εκπτωση κσι να πληρωσετε κρατησεις λετε να καταργηθουν ολες οι κρατησεις.

 

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά μην τρελενόμαστε! Έβγαλε η προεδρά μας μια ανακοίνωση! So What ? Είμαστε υποχρεωμένοι να τηρούμε πιστά τους νόμους, όχι τις ανακοινώσεις του ΤΕΕ. Δεν με απασχολεί τι έγραφε η αιτιολογική έκθεση από τη στιγμή που ψηφίστηκε ο νόμος.

Αν θέλει ο πρόεδρος ας κάνει τη κίνηση να διεκδικήσει αυτές τις εισφορές που λέει ότι ανήκουν στο ΤΕΕ. Να δούμε με ποιο τρόπο θα το κάνει. :shock:

Είναι δικαίωμα του, όπως και δικό μας να μην πληρώνουμε αυτό το 2%. Μην ασχολούμαστε άλλο με τους τύπους γιατί τους δίνουμε και αξία.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Πάντως προσφάτως πήγε πελάτης με την εντολή πληρωμής ανα χείρας για ένα τοπογραφικό αδείας, και έδωσε μόνος του τα 22-23ε του ΤΕΕ.

 

Ο τραπεζικός τα πήρε σα να μη συμβαίνει τίποτε. Και φυσικά πλέον δε φαίνεται η κίνηση της κατάθεσης στο σύστημα αμοιβών του ΤΕΕ.

Link to comment
Share on other sites

Ε, θα ήταν κανένας τρελλός του χωριού, ή τύπος ΤΕΕ uber alles και έτσι, ή του ΤΕΕ...... Ολα γίνονται, ο καθένας πράτει όπως καταλαβαίνει. Από τη στιγμή που είσαι καλυμμένος με το νόμο ΤΕΛΟΣ. Δε πα να βγάζει κάθε μέρα ανακοινώσεις ο πρόεδρος..... Πάντως το συμπερασμα είναι ότι βρίσκεται σε σύγχιση, και μάλλον έχει αρχίσει να πέφτει πείνα...Δεν τους βλέπω με τίποτα

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.