Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατάργηση 2% υπέρ ΤΕΕ


ssouanis

Recommended Posts

Αν το ΤΕΕ έκανε σωστά την δουλειά του δεν θα είχα μεγάλο πρόβλημα να πληρώσω το 2%.

 

Επειδή όμως δεν προστατεύει τα νόμιμα δικαιώματα των μηχανολόγων και των ηλεκτρολόγων δεν έχω λόγο να του πληρώνω χαράτσι.

 

Με του πολιτικούς μηχανικούς που γνωρίζω έχω μια χαρά συνεργασία αλλά με τους Π/Μ του ΤΕΕ έχω ένα θέμα. Είναι απαράδεκτο ο νόμος να έχει θέσει στους Π/Μ ένα Α όριο για να υπογράφουν απλές ηλεκτρομηχανολογικές μελέτες και κάποιοι Π/Μ του ΤΕΕ (πρόεδροι) να ανεβάζουν τα όρια αυτά με αποφάσεις του ΤΕΕ.

 

Καταχραστήκαν την εξουσία που είχαν για να καλύψουν την απληστία τους. Δεν τους έφτανε η αμοιβή από τα αρχιτεκτονικά, τα στατικά, τα τοπογραφικά, την διαμόρφωση εξωτερικού χώρου και τις άλλες μελέτες αλλά θέλανε και την αμοιβή για τα Η/Μ. Και να πω πως ξέρανε πως γίνονται οι μελέτες θα το δεχόμουνα αλλά αυτοί που υπογράψαν τις αποφάσεις αυτές δεν είχαν κάνει ποτέ μελέτη.

 

Επίσης δεν ασχολούνταν καθόλου με τυχόν με την τήρηση των επαγγελματικών δικαιωμάτων μη διπλωματούχων μηχανικών. Υπέγραφε ο καθένας ηλεκτρολόγος εγκαταστάτης τα πάντα με εικονική ισχύ τόση όση δικαιούται να υπογράψει. Θα έπρεπε το ΤΕΕ να κάνει ή έστω να προτείνει στην πολιτεία ελέγχους να βλέπει αν οι εγκαταστάσεις γίνονται σύμφωνα με τις εγκεκριμένες μελέτες και αν ναι κατά πόσο είχε το δικαίωμα υπογραφής ο κάθε υπογράφων. Δεν έγινε όμως ποτέ κάτι τέτοιο.

 

Πληρώναμε το 2% μόνο για υπηρεσίες μετάφρασης και για κοινωνικές εκδηλώσεις. Πολλά κείμενα του ΤΕΕ ήταν μετάφραση από κανονισμούς και οδηγίες του εξωτερικού. Επίσης πολλές ημερίδες τις προωθούσαν έντονα κάποιες εταιρείες οπότε και χωρίς το 2% θα μπορούσαν να γίνουν.

 

Μπορεί να κάνανε λοιπόν που τους κόψανε το 2%, να καταλάβουν τι κάνανε αυτοί σε εμάς τους Η/Μ & Μ/Μ.

 

Για τα έξοδα του περιοδικού (σε ηλεκτρονική μορφή πλέον) και την τήρηση του μητρώου η ετήσια συνδρομή νομίζω είναι αρκετή.

Edited by sdim
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 925
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Έφτιαξα αυτό το έγγραφο, το οποίο ανεβάζουμε στο σύστημα των δηλώσεων Ν.4014 για να μας ξεχρεώσει το σύστημα από την προαπαιτούμενη απαίτηση http://www.michanikos.gr/files/file/883-%CE%A3%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CE%AF%CF%89%CE%BC%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CF%81%CE%B3%CE%B7%CF%83%CE%B7-2-%CF%85%CF%80%CE%AD%CF%81-%CE%A4%CE%95%CE%95-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%94%CE%B7%CE%BB%CF%8E%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%9D40142/

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Προ ημερών υπάλληλος πολεοδομίας μου γνωστοποίησε πως έχουν λάβει εγκύκλιο για την καταβολή του ΤΕΕ στην Εφορία και όχι στην Εθνική Τράπεζα.

(Θα ζητήσω την εγκύκλιο). Μέσα από την αναζήτηση στο διαδίκτυο βρήκα

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 24

Αθήνα, 18-6-2013
Αριθ. Πρωτ. Δ17α/180/3/ΦΝ 463.
Έχουμε κάποια τελική απάντηση ?
Link to comment
Share on other sites

Εγω διαβαζω απο τη ρημαδα την Εγκυκλιο.

 

 

 

 

Με αφορμήτο αρ. πρωτ. 9001/24-4-2013 έγγραφο του ΤεχνικούΕπιμελητηρίου Ελλάδας- με το οποίο δίνονται οδηγίεςσε δημόσιεςυπηρεσίες- σχετικάμε το θέμα των εισφορών

ποσοστών 2% και 2%0 υπέρ του Τ.Ε.Ε, σάςυπενθυμίζουμε ότι εκδόθηκε αρμοδίωςη αρ.

32/2012 σχετικήεγκύκλιοςτηςΓ.Γ.Δ.Ε.

Επισημαίνεται ότι με την παράγρ. Η.6, του άρθρου πρώτου, εδάφιο 4 του ν. 4093/2012

«Έγκριση Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου ΔημοσιονομικήςΣτρατηγικής2013-2016-Επείγοντα

Μέτρα Εφαρμογήςτου ν. 4046/2012 και του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου ΔημοσιονομικήςΣτρατηγικής2013-2016» (ΦΕΚ Α΄222) καταργήθηκε από12-11-2012, ημερομηνία

δημοσίευσηςτου ΦΕΚ, η υποχρέωση καταβολήςτων ανωτέρω εισφορών και συνεπώςαυτέςδεν εισπράττονται πλέον υπέρ οποιουδήποτε φορέα.

Τηςεγκυκλίου αυτήςνα λάβουν γνώση ενυπόγραφα όλοι οι αρμόδιοι υπάλληλοι των

Υπηρεσιών σαςκαι να μεριμνήσετε για την πιστήεφαρμογήτης.

Ε πιπλέον, η εγκύκλιοςαυτήνα αναρτηθείστην ιστοσελίδα τηςΓενικήςΓραμματείαςΔημοσίων Έργων (www.ggde.gr) και στην αντίστοιχη ιστοσελίδα του προγράμματος«Διαύγεια» για ενημέρωση παντόςενδιαφερομένου.

 

 

 

Εσυ τι καταλαβαινεις?

Πριν κανουμε το χατιρι του καθε υπαλληλου, αλλα κανουμε μια αναγνωση.

Link to comment
Share on other sites

Για να ξεμπερδευουμε με το την καταβολη του 2%,  η ΔΟΚΚ απαντησε με το εγγραφο 33444 στις 3/7/2013 σε αναλογο ερωτημα συναδελφου

ΔΟΚΚ 2%.pdf

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Για να δούμε αυτή την φορά αν θα τα καφέρουμε. Βλέπω ότι το θέμα αυτό ξεκίνησε 5/12/2012 και μας ''έφαγε'' μέχρι τώρα 84 σελίδες του forum.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.