Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΝΟΚ βιβλίο


Recommended Posts

Εμένα προσωπικά δε με ενοχλεί η συγγραφή του βιβλίου. Με ενοχλεί όμως αφάνταστα η προσπάθεια "αγιοποίησής" της.

 

 

Λυπάμαι κύριοι συνάδελφοι αλλά η προσωπική μου άποψη είναι πως είναι συνυπεύθυνη για το χάος που υπήρχε με τον ΓΟΚ και κανένα βιβλίο ή σημειώσεις της δε μπορεί να το παραγράψει αυτό.

 

 

Το τμήμα ΓΟΚ του φόρουμ είναι ανοιχτό σε όλους για να δείτε το "παλιό" χάος.

  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 51
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δεν είσαι υποχρεωμένος να το αγοράσεις. Όταν μία άδεια μπορεί να κοστίζει 2000 ευρώ τα 85 κάνουν εύκολα απόσβεση. Ποια υστεροφημία εννοείς ? Χαλάει η υστεροφημία επειδή έγραψε ένα βιβλίο και το κοστολόγησε ?! Το τάιμινγκ πάλι....και πολύ άργησε. Να το γράψει το βιβλίο πριν γεράσει και όταν δεν θα θυμάται τίποτα ? Αν θες δωρεάν, διάβασε τον ΝΟΚ μαζί με τις Τ.Ο. .

 

Ρε παιδιά γκρινιάζετε για να γκρινιάζετε. Ξέρετε κάποιον να γράφει βιβλία δωρεάν να μου τον πείτε και μένα ??? 

 

Θεωρώ off topic την κουβέντα και ότι απλώς βγάζετε απωθημένα. Δεν συμμετέχω άλλο.

 

Δεν κατανοώ τον λόγο για τον οποίο θίγεσαι.

Προσωπικά δεν μου αρέσουν κινήσεις που να προσπαθούν να βγάλουν λεφτά από μια τέτοια ΄΄νομοθετική΄΄ κατάσταση, ακόμα περισσότερο σε μια περίοδο που ο κλάδος συνθλίβεται και ο μηχανικός και ιδίως ο νέος μηχανικός εξοντώνεται.

 

Ακόμα είναι σε εξέλιξη η επιχείρηση κερδοσκοπίας από τα σεμινάρια του ιεκεμτεε που παίζει με την αγωνία των νέων συναδέρφων.

 

Το ότι δεν μου αρέσει προσωπικά δεν σημαίνει πως δεν είναι δικαίωμα του καθένα να κάνει ότι νομίζει.

 

Και ναι γνωρίζω και ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ που δεν θα το έκαναν εάν μπορούσαν να το κάνουν. Το ξέρω πως δεν θα το πιστέψεις ή δεν θα συμφωνήσεις και σέβομαι και τον λόγο, που δεν θα το πιστέψεις ή δεν θα συμφωνήσεις.

 

Δεν σε κρίνω και δεν σε κατακρίνω για αυτό. Απλά λέω την γνώμη μου. Προσωπικά το καταγράφω. Θα μου πεις και τι έγινε. Απολύτως τίποτα. Το καταγράφω αποκλειστικά για εμένα. Νομίζω πως έχω το δικαίωμα και να το αναφέρω. 

 

Στην τελική μπορεί να είμαι εγώ.... λάθος -και το εύχομαι έτσι να είναι- γιατί δεν γνωρίζω προθέσεις. Όπως όμως και να έχει, άνθρωποι που το όνομά τους συνδέεται με την διαμόρφωση της σημερινής ΄΄πολεοδομικής΄΄ κατάστασης (χωρίς αυτό να σημαίνει πως σώνει και καλά εχουν την ευθύνη- κατά την γνώμη μου δεν την έχουν) θα έπρεπε να είναι αν μη τι άλλο πιο προσεκτικοί.

 

Στην τελική τελική τέτοια προσπάθεια ΄΄τακτοποίησης΄΄ και ΄΄ερμηνείας΄΄ του ΄΄χάους΄΄θα έπρεπε να είναι φροντίδα της πολιτείας, του... ΤΕΕ, δωρεάν ή σε τιμή κόστους προς τα μέλη και προς τα εκεί και με τέτοιο τρόπο θα έπρεπε να λειτουργούν οι όποιες προσπάθειες. Όχι μόνο να τρώνε τα λεφτά μας σε επιτροπές και επιτροπάτα, ας παράγουν και έργο έστω μια φορά.

 

Από εκεί και ύστερα πιστεύω πως ναι τα 85 Ευρώ είναι πολλά λεφτά εκεί που καταντήσαμε. Όσο για την άδεια που κοστίζει ΄΄2000 Ευρώ ρε αδερφέ και παραπονιέστε κιόλας΄΄, δεν ξέρω σε ποιον κόσμο αναφέρεσαι αλλά λάβε υπόψην τους 50000 που αδυνατούν να εξοφλήσουν τις εισφορές και κινδυνεύουν με κατασχέσεις.

 

Όπως και ναχει με τσίγκλισες, είπα ήδη πολλά, και δεν έχω σκοπό να το συνεχίσω και άλλο αυτό....

Edited by jja
  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

 Δε βλέπω το λόγο για τον οποίο έχετε πέσει πάνω στην συγκεκριμένη συγγραφέα, λες κι εκείνη συνέγραψε τον ΝΟΚ τον ΓΟΚ κοκ!!!!!

Κατ αρχή ξέρω ότι ακόμα και στη διαβούλευση υπέβαλε τις προτάσεις της σε άρθρα που ήταν περισσότερο εκτρωματικά και πιο δαιδαλώδη στην αρχική τους μορφή κι αν το θέλετε αντιφατικά σε άλλα άρθρα του ΓΟΚ 85.

Τώρα αν ο ΝΟΚ γράφτηκε από συμβούλους του υπουργού ΠΕΚΑ και χωρίς τη ζύμωση και έγκριση των καθ ύλη αρμοδίων υπηρεσιών αλλά και των συλλογικών φορέων αυτό είναι άλλο καπέλο!!!!

 

Αυτή τη στιγμή δε πρέπει να σας διαφεύγει το γεγονός ότι η κα Λεμπέση είναι ΙΔΙΩΤΗΣ πλέον και κάνει ότι μπορεί να μείνει στις επάλξεις του επαγγέλματος από το μετερίζι της πλέον!!!!

 

Συνέγραψε αυτό το βιβλίο.... 1) Τα κέρδη νομίζετε ότι τα καρπώνεται εκείνη, δηλ ότι παίρνει εκείνη τα 85€??? και πόσο νομίζετε ότι είναι το κέρδος της?? Σας διαφεύγει το γεγονός ότι είναι ιδιωτική έκδοση και υπάρχουν όλα τα εκδοτικά κόστη και κόστη διανομής καθώς και τα εύλογα επιχειρηματικά κέρδη (τυπογραφίου, εκδοτικού οίκου, βιβλιοπωλείου κλπ), απ αυτή την έκδοση

2) Το κόστος ναι μπορεί να φαντάζει υψηλό αλλά αν το πάρετε θα δείτε ότι είναι κωδικοποιημένα και μαζεμένα ΟΛΑ!!!! ΔΕΝ είστε υποχρεωμένοι να το αγοράσετε... μπορείτε να εργασθείτε μόνοι σας και να τα συγκεντρώσετε και κωδικοποιήσετε όλα αυτά με προσωπική εργασία!!! Χρόνο μόνο θα σας κοστίσει..... και θα έχετε και το κέρδος των 85€!!!!

3) Ναι θα μπορούσε το ΤΕΕ να κάνει κάτι αντίστοιχο σε συνεργασία με τα τοπικά τμήματα!!! είδατε να έχει γίνει κάτι??????

4) Στη τελική είναι ένα πόνημα τουλάχιστο 2 ετών... συνεχούς ενημέρωσης της και ανατροφοδότησης του συγράμματος..... και συμπηκνωμένης γνώσης!!!! κι η γνώση πρέπει να πληρώνεται!!!

 

Όποιος θέλει το κατανοεί....  όποιος δεν το καταλαβαίνει ας μη το αγοράσει αλλά τουλάχιστο να μη κατηγορεί κι μια συνάδελφο η οποία έκανε κάτι αξιόλογο!!!!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 6 months later...

Το βιβλίο το αγόρασα και στην περίπτωση της Σοφίτας εχει λάθος σχήματα !!!

Edited by ΑΚΑΝΤ
Link to comment
Share on other sites

Ως προς το σχήμα και τον ορισμό μιά χαρά σοφίτες είναι και οι δύο στο σχήμα 28 ...

Ως προς το μέσο ύψος έχουν ένα θεματάκι και οι δύο (2,5>2,2) ...

Απλά ξέχασε κάποιος να διορθώσει τα νουμεράκια στις διαστάσεις των σχημάτων ... ουδείς άσφαλτος ...

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Στην περιπτωση Α του σχηματος 28 που ανεβασε ο συναδελφος τελικα ο χωρος ειναι σοφιτα  ή παταρι? Και αν θεωρειται σοφιτα γιατι?

Edited by dimitris11140
Link to comment
Share on other sites

81. Σοφίτα είναι ανοιχτός ή κλειστός προσβάσιμος χώρος που βρίσκεται εντός του ύψους της επικλινούς στέγης του κτιρίου .
 
Από Core Members
 
 
 
 




Συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας.
Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής
Didonis Edited by Didonis
Link to comment
Share on other sites

Ναι εντός του ύψους της στέγης αλλά μέχρι που ;

Εδώ εμπλέκονται οι έννοιες σοφίτα και στέγη.

Για να κλείνει ο ορισμός του χώρου της σοφίτας (ή της στέγης) πρέπει να υπάρχει και το δάπεδο της (ή κάποιο διαχωριστικό).

Μετά οι έννοιες μπερδεύτηκαν ακόμη περισσότερο όταν μπήκε και η έννοια της στήριξης της στέγης ...

 

πχ. στο Α, ο τοίχος αριστερά με το άνοιγμα δεν είναι στήριξη της επικλινούς στέγης και στο Β είναι  ;

Για να μην πω ότι, ο ίδιος τοίχος με μία κλίση μόλις 1% γίνεται μέρος της επικλινούς στέγης με άνοιγμα που ακολουθεί τη στερεομετρία της ...

 

υγ. χαλάμε και το θέμα που είναι το βιβλίο ...

 

Didonis, βοήθεια πάρε τα άσχετα από εδώ ... έχω ενοχές παρασύρθηκα ...

Edited by kan62
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.