Μετάβαση στο περιεχόμενο

Υπόδειγμα Διαγράμματος Γεωμετρικών Μεταβολών για Κτηματολόγιο


Recommended Posts

Καλημέρα.

Θα ήθελα τα φώτα σας σχετικά με το διάγραμμα γεωμετρικών μεταβολών. Πελάτης θα διεκδικήσει τμήμα γεωτεμάχιου εκτός σχεδίου πόλης με χρησικτησία και ο δικηγόρος του ζήτησε διάγραμμα γεωμετρικών μεταβολών. Ήθελα να ρωτήσω:

1) Ποιος είναι ο σωστός όρος για το τμήμα του γεωτεμαχίου που διεκδικεί ο πελάτης? Νέο γεωτεμάχιο?

2) Εκτός από την υπεύθυνη δήλωση ότι τα όρια υπεδείχθησαν από τους ιδιοκτήτες, τι άλλη υπεύθυνη δήλωση χρειάζεται;

3) Επίσης, υπάρχει συγκεκριμένη κλίμακα που πρέπει να γίνει το διάγραμμα; 

Ευχαριστώ πολύ.

Edited by mdag
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 334
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Σε γενικές γραμμές.

Το τμήμα που διεκδικείς θα προσαρτηθεί σε όμορη ιδιοκτησία? (Αν όχι τότε νέο γεωτεμάχιο).

Η συμβατική κλίμακα είναι 1:500.

Γενικώς ακολούθα τις οδηγίες που υπάρχουν στο εγχειρίδιο της Κτηματολόγιο.

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Φαντάζομαι ο πελάτης κάνει αγωγή έναντι του Δημοσίου διότι έχει γίνει ανάρτηση με κύριο τον "άγνωστο".

Εσύ αναλόγως του τι θα μετρήσεις και της αποδεκτής απόκλισης εμβαδού και της ζώνης συμβατότητας σχήματος (2μ για εκτός σχεδίου), θα προτείνεις την γεωμετρική μεταβολή. Θα δημιουργήσεις πίνακα συντεταγμένων για το αρχικό (αναρτηθέν) γεωτεμάχιο και για το τελικό (μετρηθέν) γεωτεμάχιο. Αν πρόκειται για κατά κάποιο τρόπο συνένωση δύο ομόρων, πρέπει να αναγράψεις και τις συντεταγμένες και των δύο αρχικών γεωτεμαχίων.

Προσοχή, φρόντισε να προμηθευτείς επικαιροποιημένο κτηματογραφικό διάγραμμα και όχι αυτό της ανάρτησης, διότι υπάρχει περίπτωση τα όρια να έχουν αλλάξει κατά την επεξεργασία των ενστάσεων από κάποιο όμορο.

Επειδή τέλος, αν όλα πάνε καλά και ο πελάτης καταστεί κύριος του ακινήτου, θα πρόκειται για τοπογραφικό που θα επισυνάπτεται στον τίτλο του, φρόντισε να είσαι πολύ προσεκτικός στην 651/77 αλλά και στη γεωμετρική του τεκμηρίωση. Αν δε, έχει και κτίσματα μέσα εννοείται τα αποδίδεις με λεπτομέρεια, συνήθως προβαίνουν σε τακτοποίηση μετά.

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Ο πελάτης έχει ποσοστό εξ αδιαιρέτου από κληροτεμάχιο έκτασης 8 στρεμμάτων εκτός σχεδίου. Επειδή οι συνιδιοκτήτες είναι πάρα πολλοί, θέλει με χρησικτησία να διεκδικήσει το ποσοστό του για να ανεξαρτητοποιηθεί και να προβεί σε τακτοποίηση μετά.

Από το Κτηματολόγιο πήρα το κτηματογραφικό διάγραμμα, όπου αποτυπώνονται το κληροτεμάχιο των 8 στρεμμάτων και τα όμορα αυτού. Οπότε στο διάγραμμα γεωμετρικών αλλαγών δείχνω το κληροτεμάχιο και τα όμορά του με βάση τις συντεταγμένες του κτημ. διαγράμματος καθώς και το τμήμα που διεκδικεί ο πελάτης με βάση τις δικές μου συντεταγμένες. Έφτιαξα πίνακες συντεταγμένων και εμβαδών του αρχικού κληροτεμαχίου, των όμορων (στα οποία δεν μεταβάλλεται τίποτα) και του νέου γεωτεμαχίου. 

Ελπίζω να έχω πιάσει το νόημα...

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

 Η δηλωση χρησικτησιας στο Κτηματολογιο, γινεται εξ αρχής κατα την υποβολη δηλωσεων ιδιοκτησίας, με βαση καποια "δικαιολογητικα" που ζητάει.

Αν στο κτηματολογιο εχει ο ιδιος δηλωσει ποσοστό "εξ αδιαιρετου"

Πώς  " θέλει με χρησικτησία να διεκδικήσει το ποσοστό του για να ανεξαρτητοποιηθεί"

υγ

ειδες στο Ε9 τι γραφει για το ακίνητο?

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Στο Ε9 δηλώνει ακίνητο 310 τ.μ. κατά 100% με κτίσμα εμβαδού τάδε. 

Ο δικηγόρος που ανέλαβε τη χρησικτησία ζήτησε τοπογραφικό, διάγραμμα γεωμ. μεταβολών και το κτηματογραφικό διάγραμμα. Στο κτηματολόγιο ωστόσο όντως φαίνεται να κατέχει ποσοστό εξ αδιαιρέτου. 

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Μου φαίνονται λίγο δύσκολα τα πράγματα φίλε, όπως τα περιγράφεις. Θα μπορούσε εύκολα να γίνει κάποια διανομή μεταξύ των συνδικαιούχων, αν πληρούνται φυσικά οι λοιπές προϋποθέσεις.. Όμως αυτό που πάει να διεκδικηθεί, μου φαίνεται δύσκολο να γίνει αποδεκτό από τους υπόλοιπους..

Στην ουσία, από τα 8 στρέμματα οι υπόλοιποι θα πρέπει να αποδεχθούν μία ¨καταπάτηση¨αυτών των τετραγωνικών του πελάτη σου, και να παραμείνουν συγκύριοι με τον "καταπατητή" να το πω έτσι και στα υπόλοιπα τετραγωνικά!

Δεν ξέρω, σίγουρα πάντως μου φαίνεται ενδιαφέρουσα η εξέλιξη. Υπάρχουν πολλές τέτοιες περιπτώσεις στην Ελλάδα με εξ αδιαιρέτου ιδιοκτησίες του τύπου 300 τ.μ. σε σύνολο 20 στρεμμάτων, όλοι μαζί αγκαλιά 100 άτομα! Υπάρχουν ΚΑΕΚ που είναι σαν κατάλογοι του χρυσού οδηγού :-p

Link to comment
Share on other sites

Μερική ή Ολική καταχώρηση γεωμετρικής μεταβολής στο κτηματολόγιο.

Έγινε διορθωτική σε πράξη εφαρμογής, εγκρίθηκε από την περιφέρεια και τώρα πρέπει να καταχωρηθεί η γεωμετρική αυτή μεταβολή στο κτηματολόγιο.

Έπρεπε να διορθωθεί το κοινό όριο μεταξύ ενός οικόπεδου και άλλων δυο οικοπέδων που συνορεύουν μαζί του μόνο από μια πλευρά. έγινε η διορθωτική και εγκρίθηκε από την περιφέρεια . Η καταχώρηση στο κτηματολόγιο δεν προχωρεί γιατί το κτηματολόγιο ζητάει να διορθωθούν τυχόν αλλαγές και στα όμορα οικόπεδα πέρα των τριών αυτόν άμεσων εμπλεκόμενων οικοπέδων. Δηλαδή στα οικόπεδα που δεν έχουν σχέση με το κοινό όριο (που διορθώθηκε ) άλλα βρίσκονται "πίσω" από αυτά. Ζητάει το κτηματολόγιο να δω αν έχουν μεταβολές και αυτά τα οικόπεδα και να υπογράφουν από τους ιδιοκτήτες.

Δηλαδή για τη διόρθωση του κοινού ορίου μου με τους δυο δίπλα θα πρέπει να κάνω και διορθώσεις για άλλα 4 οικόπεδα με 8 ιδιοκτήτες!!!

Ζητάω μερική διόρθωση και όχι ολική.

(έχει γνώμη και γνώση κάποιος επί τέτοιον θεμάτων )

κτημα.png

Link to comment
Share on other sites

εχεις μια διορθωτικη που εχει εγκριθεί και εχει υπογραφεί απο την Περιφερεια, για την οποια εχουν συμφωνησει/συναινέσει 

οι όμοροι που "επηρεάζονται"   στο κοινο όριο.

Το τί γίνεται πιο  "πίσω" με τους δικους σου όμορους σε σχεση με τους δικους τους όμορους  και αυτους έως την άλλη ακρη του ΟΤ

δεν αφορα εσενα.

Θα καταθεσεις την απόφαση με τα σχετικά σου  και ας αρνηθει γραπτως -και αιτιολογημενα- ο κτηματοφυλακας.

Μετα θα αναλάβει ο δικηγόρος.

υγ

μπορεις να τηλεφωνήσεις στο Κτηματολογιο στην Αθήνα. Θα σε συνδεσουν με τον δικηγόρο που "καλυπτει" την περιοχη.

Θα το συζητησεις  ...και θα σου πεί

 

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.