Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΕΠΑΕ και συμβούλια αρχιτεκτονικής


Recommended Posts

14 λεπτά πριν, killertomato said:

...επίσης υπάρχει και site του ΣΑ, ...

χρήσιμο και χρησιμότατη η ενημέρωση σου συνάδερφε  .... αν μη τι άλλο υπάρχει μια βασική ελάχιστη ενημέρωση.

Αν έχουν κάτι ανάλογο και τα άλλα ΣΑ είναι ακόμα πιο καλά.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Το ΦΕΚ 270Δ-85 ανέφερε για απαίτηση Σ.Α. όταν απλώς ανεγείρεται περισσότερες της μια οικοδομής με τον ν.4495 στο αρθρο 7 παρ.ζ το περιορίζει στην περίπτωση της "διάσπασης του ενιαίου κτιρίου" , ήτοι αν μεταφράζω σωστά, αν πρόκειται για μια κατοικία που διασπάται σε δύο τμήματα.

Αν σε αγροτεμάχιο με υφιστάμενη κατοικία 30ετίας, θελει να χτίσει ενας εκ των ιδιοκτητών νέα ανεξάρτητη κατοικία, πρέπει να περάσει Σ.Α.; Διότι δεν μιλάμε για διάσπαση όγκου ενός κτιρίου αλλα για ανέγερση ανεξάρτητης νέας κατοικίας.

Εδώ έχω και την εξής απορία. Αν απαιτείται Σ.Α. και η παλαιά κατοικία είναι ξύλινη πρέπει και η νέα λογικά να είναι ξύλινη; για να το δεχτεί το Σ.Α.

Link to comment
Share on other sites

3 ώρες πριν, steve100 said:

....Αν απαιτείται Σ.Α. και η παλαιά κατοικία είναι ξύλινη πρέπει και η νέα λογικά να είναι ξύλινη; για να το δεχτεί το Σ.Α.

καθαρά από αρχιτεκτονική άποψη ούτε λογικό ούτε υποχρεωτικό μπορεί να είναι, αν η δική σου πρόταση εναρμονίζει πιο καλά την τελική μορφολογία του ακινήτου.

Εκτός και αν είσαι σε ειδική περιοχή με ειδικές μορφολογικές απαιτήσεις για ξύλινη κατασκευή.... (αλλά αν δεν κάνω λάθος δεν είμαστε στην Φιλανδία)

Edited by Didonis
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Σε εγκατάσταση η οποία διαθέτει μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων πως ερμηνεύετε την απαίτηση Σ.Α. "ιγ) Για όλα τα κτίρια για τα οποία απαιτείται η έγκριση Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ)."

1) Από τη στιγμή που έχει ΜΠΕ απαιτείται ΣΑ πάντα και για κάθε κατασκευή που θα γίνει ακόμα και αν δεν αφορά άμεσα την ΜΠΕ (π.χ. φυλάκιο εισόδου 3τ.μ.);

ή

2) Απαίτείται ΣΑ μόνο για τα κτίρια τα οποία επηρεάζουν/τροποποιούν την ΜΠΕ;

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καλησπέρα σε όλους. 

Δυστυχώς μας "έτυχε" και σε μας να πέρασουμε από ΣΑ (συγκριμένα, του Βορείου Τομέα Αθηνών). Θα ήθελα να ρωτήσω, από την εμπειρία του καθενός, πόσο χρόνο διαρκεί η όλη διαδικασία της έγκρισης και ειδικά, από αυτούς που είχαν εμπειρία από το ΣΑ Βορείου Τομέα. 

Ευχαριστώ πολύ!

Link to comment
Share on other sites

11 λεπτά πριν, panosxir said:

....πόσο χρόνο διαρκεί η όλη διαδικασία της έγκρισης...

άγνωστο + 20 και ημέρες με την γενική αποχή που ξεκινά από αύριο για όλο το Δημόσιο - Μηχανικούς.

Link to comment
Share on other sites

10 μέρες έκαναν σε μένα τελευταία φορά. Φρόντισε να έχεις μια πλήρη και σωστή μελέτη και να την συνοδεύεις με τα απαιτούμενα.

Όσο κι αν φαίνεται περίεργο, είναι πολλοί, πάμπολλοι, αυτοί που παραδίδουν μελέτες τραγικού επιπέδου (πχ να μην αντιστοιχούν οι τομές σε κατόψεις), με αιτιολογικές εκθέσεις που στην ουσία δε λένε τίποτα και όταν παρουσιάζουν δεν έχουν καταλάβει τι παρουσιάζουν και γιατί ζητούν εξαίρεση...

Μιλάς με την γραμματεία θα σε ειδοποιήσουν με mail για την ημερομηνία της παρουσίασης η οποία γίνεται διαδικτυακά. Αν έχεις καλό αποτέλεσμα μπορεί απλά να σε ειδοποιήσουν ότι έχει εγκριθεί η μελέτη σου.

tip: Αιτιολογική έκθεση με ρητή αναφορά για τον λόγο που ζητάς την έγκριση με κατανοητό κείμενο (υπάρχουν πολλοί που γράφουν ασυναρτησίες - και εκεί ελέγχεται η σφραγίδα του μελετητή...), συγκροτημένη παρουσίαση σχεδίων.

 

Edited by jbosdas
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Καλησπέρα, σε επέκταση σχεδίου πόλεως (όπου σύμφωνα με το φεκ δεν απαιτείται Σ.Α.), το συγκεκριμμένο οικόπεδο έχει πρόσωπο σε πεζόδρομο και σε δευτερέυον εθνικό οδικό δίκτυο με πλάτος οδού μεγαλύτερο των 20μ. Απαιτείται Σ.Α. ή ισχύει μόνο για τα εκτός σχεδίου? 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.