Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Καλημέρα,

έχω μια απορία σχετικά με την συμπλήρωση του εντύπου πρότασης παρεμβάσεων (παράρτημα VII) σχετικά με μια πολυκατοικία!

Στην καρτέλα   ΑΝΑΛΥΣΗ / ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ

θα αναφέρω κάθε παρέμβαση ξεχωριστά ανα διαμέρισμα ή οπου έχω ίδιες παρεμβάσεις θα αναφερθούν μια φορά;

για παράδειγμα τοποθέτηση εξωτερικού κελύφους ή αντικατάσταση κουφωμάτων θα πρέπει να αναφέρω αναλυτικά κάθε φορά ανά διαμέρισμα (στο 1ο διαμερισμα 80τμ θερμομόνωση, στο 2ο 70, στο 3ο 75) ή σε μια πρόταση αθροιστικά όλα μαζί για την πολυκατοικία(τοποθέτηση εξωτερικού κελύφους 80+70+75=225τμ);

Γιατί στις οδηγίες αναφέρει :

Στην στήλη «Α/Α Παρέμβασης» καταγράφεται ο αντίστοιχος αριθμός παρέμβασης από τον Πίνακα «ΑΝΑΛΥΣΗ / ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ
ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ»
, άρα όπως θα τα αναφέρω στην περιγραφή, έτσι θα τα περάσω και στους πίνακες. Συνοψίζοντας η απορία είναι αθροιστικά για όλη την πολυκατοικία ή για κάθε διαμέρισμα ξεχωριστα;

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 4,5k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Για πολυκατοικία εκτός του παραρτήματος VII, θα συμπληρώσεις και το : "ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ VIII Έντυπο Επιμερισμού κόστους βάσει προσφορών ανά ιδιοκτησία"

που σου επισυνάπτω.

Σ'αυτό θα κάνεις τον επιμερισμό. Στο παράρτημα VII θα τα γράψεις συνολικά.

 

 

8. ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ VIII Έντυπο Επιμερισμού κόστους βάσει προσφορών ανά ιδιοκτησία.xls

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι καλησπέρα,

Πρόκειται να κόψω μία ΑΠΥ για αμοιβή συμβούλου έργου σε πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον».

Υπάρχει μια ιδιαιτερότητα: η διεύθυνση κατοικίας του πελάτη είναι διαφορετική από την διεύθυνση του έργου (το πρόγραμμα τρέχει για διαμέρισμα που ο πελάτης εκμισθώνει).

Το ερώτημα είναι το εξής:

Η ΑΠΥ, στο πεδίο στοιχείων του πελάτη, ποιά διεύθυνση πρέπει να αναγράφει; Της κατοικίας του, ή του έργου;

Edited by vagom
Link to comment
Share on other sites

Το έχω ξανακουβεντιάσει πριν καιρό….αλλά προκύπτουν συνέχεια νέα δεδομένα...και ο πελατης θα με σκοτωσει!!!

 

Στο σχήμα έχω την διπλοκατοικία που πρόκειται να μπει στο εξοικονομώ.

Ο Ιδιοκτήτης είναι ο ίδιος και στα δυο οροφοδιαμερισματα (το τονίζω οροφοδιαμερισματα). Στο ένα μένει ο ίδιος και στο άλλο η κόρη του

 

1) πήγε μόνος στην τράπεζα και του έδωσαν προέγκριση ξεχωριστά για κάθε ένα οροφοδιαμερισμα . Δεν υπάρχει σύσταση οριζοντίου (απορώ που δεν του την ζήτησαν…ελπίζω να μην σκαλώσει, αργότερα, το πρόγραμμα εκεί) Θα έχει πρόβλημα?

 

2) Θέλει να κάνει αλλαγή κουφωμάτων και στα δυο οροφοδιαμερισματα.

Στο ισόγειο (αλλά και στο Α όροφο) η δεξιά πλευρά του ακινήτου, μισή ανήκει στο διαμέρισμα και η υπόλοιπη στο κλιμακοστάσιο. Η είσοδος του ισογείου οροφοδιαμερισματος είναι ξεχωριστή ενώ του οροφοδιαμερισματος του Α ορόφου  βρίσκεται στον μη θερμαινόμενο χώρο του κλιμακοστασίου με ξεχωριστή είσοδο κλιμακοστασίου. Στην περίπτωση αλλαγής κουφωμάτων πως μπορώ να δικαιολογήσω και τις δυο πόρτες των οροφοδιαμερισματων? Του ισογείου βλέπει σε εξωτερικό χώρο(αρα μπορώ), του ορόφου βλέπει σε εσωτερικό μη θερμαινόμενο ..μπορώ?

 

3) Θέλει εξωτερική πλευρική μόνωση και για τα δυο. Όμως και στα δυο η δεξιά πλευρά της πολυκατοικίας μισή ανήκει στο κλιμακοστάσιο και η άλλη μισή στα οροφοδιαμερισματα Τι μπορώ να δικαιολογήσω ως μόνωση, ποιο μέρος της πλευράς αυτής. Μήπως μόνο την μισή πλευρά?(διαμέρισμα) και την υπόλοιπη (κιλακοστασιου) όχι? Πιστεύω θα μπορούσα να δηλώσω εξ. μόνωση στις πλευρές 1-2,2-3,3-4,4-5 και εσωτερική μόνωση (αλήθεια από ποια πλευρά μέσα ή έξω) στις 5-6,6-1. Όμως έτσι η δεξιά εξωτερική πλευρά της πολυκατοικίας θα μονωθεί μόνο κατά το ημιση και θα υπάρχει ένα «δόντι» που είναι βασικά οπτικά άσχημο. Εμένα με ενδιαφέρει να μπορώ να αιτιολογήσω να γίνει όλη η εξωτερική μόνωση απ όλες τις πλευρές. Λέει κάπου για 10% για με θερμαινόμενο χώρο και κάτι τέτοιο είπε ένας συνάδερφος…Λέει κάτι αυτό?

 

4) Τα τετραγωνικά είναι 120διαμερισμα και 10 κλιμακοστάσιο σε κάθε όροφο.

Στο Ε9 δηλώνουν 130 τετραγωνικά διαμέρισμα κύριοι χώροι.

Στο 1ο ΠΕΑ ως θερμαινόμενη και ως συνολική επιφάνεια τι θα δηλώσω, 120 και 130 αντίστοιχα? Μήπως θέλει αλλαγή το Ε9?

 

5) Επίσης στα συνολικά τ.μ. μόνωσης αναιρώ τα πορτοπαραθυρα στα συνολικά τετραγωνικά ή το δηλώνω άλλο? Βέβαια θα χρειαστεί και κάποια φυρα από κοψίματα γωνιών παραθύρων κλπ, μπορώ να τη δηλώσω, σωστά? Την δικαιολογεί το πρόγραμμα? Πχ αν έχω 200τ.μ πλευρές μπορώ να δηλώσω 210?

 

Ευχαριστώ που το διαβάσετε…

STAM.bmp

Edited by gio
Link to comment
Share on other sites

1) Μου έτυχε κι εμένα. Έβγαλα ένα πιστοποιητικό για όλο το κτίριο και χρησιμοποιήθηκε το ίδιο και στα δύο προγράμματα (Προσοχή εδώ, δε μπορείς να βάλεις U/2 στον τοίχο προς τον ΜΘΧ). Μάλιστα τα δύο προγράμματα εγκρίθηκαν σε δύο διαφορετικά πρόσωπα, παρόλο που δεν υπήρχε σύσταση οριζοντίου. Το ένα στον πατέρα και το άλλο στον γιο. Συνέταξα ένα έντυπο του παραρτήματος VII (παρεμβάσεις), αλλά στην ολοκλήρωση συνέταξα δύο παραρτήματα X, όπου επιμέρισα τα τιμολόγια ανά διαμέρισμα. Έτσι μου τα ζήτησε η τράπεζα.

 

2) Η πόρτα στον ΜΘΧ δεν είναι επιλέξιμη.

 

3) Αφού θα κάνεις ΠΕΑ για ολόκληρο το κτίριο νομίζω ότι δε θα έχεις πρόβλημα να δικαιολογήσεις τη θερμοπρόσοψη και στο κλιμακοστάσιο.

 

4) Θα έχεις συνολική επιφάνεια 130 τμ και θερμαινόμενη επιφάνεια 120 τμ

 

5) Όπως τα λες. Αφαιρείς εξωτερικά κουφώματα, προσθέτεις κοψίματα γωνιών.

Edited by ted78
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

gio

θα είμαι λίγο συνοπτικός στις απαντήσεις μου.

1) Μάλλον αφού αναγράφονται στο Ε9 ξεχωριστά προχώρησε η έγκριση. Ίσως σκαλώσει αργότερα.

2) Για το διαμέρισμα του α' ορόφου δεν μπορείς.

3) Αν θα έκανες ΠΕΑ για ολόκληρο το κτίριο δεν θα είχες αντικειμενικό πρόβλημα αφού οι ΜΘΧ (κλιμακοστάσιο) δηλώνονται στη συνολική επιφάνεια. Τώρα που αν κατάλαβα καλά θα κάνεις 2 ΠΕΑ, αρκεί η σύμφωνη γνώμη των συνιδιοκτητών αφού πρόκειται για εξωτερ, μόνωση, στην δική σου περίπτωση, ο εξής ένας ιδιοκτήτης. Βάλε τα μ² όλης της εξωτερικής επιφάνειας. Κανείς δεν θα ασχοληθεί με αυτά. Εξάλλου σε πιθανό έλεγχο έχεις βάσιμα επιχειρήματα για να το τεκμηριώσεις.

4) 120 θερμαινόμενη και 130 συνολική. Σαφώς και θέλει αλλαγή το Ε9. Σύσταση οριζοντίου επίσης χρειάζεται.

5) Στην επιλέξιμη δαπάνη το πρόγραμμα έχει υπολογίσει και τις τυχόν φύρες που λες. Όχι δε μπορείς να βάλεις παραπάνω, μόνο επιφάνεια εξωτερικής τοιχοποιίας.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Καλημερα κι απο μενα

 

Αρχικως, δε μας απασχολει αν υπαρχει συσταση ΟΙ για το προγραμμα

Αν φαινονται δυο διαμερισματα δηλωμενα σε Ε9, ΦΑΠ, ΕΤΑΚ κλπ, τοτε μπαινουν κανονικα και αυτουσια.

Στην περιπτωση που εκανες αιτηση σαν πολυκατοικια να το βαλεις, τοτε θα εβγαζες ενα ΠΕΑ για ολη την κατασκευη και θα μπορουσες να μονωσεις περιμετρικα ολη την κατασκευη συμπεριλαμβανομενων των ΜΘΧ. Ετσι οπως εισαι τωρα δυστυχως δε μπορεις.

 

Στην περιπτωση που πας με ξεχωριστες αιτησεις, μια για το ισογειο και μια για τον οροφο, τοτε στο μεν ισογειο η πορτα ειναι επιλεξιμη δαπανη οποτε την αλλαζεις κανονικα, στο δε οροφο η πορτα δεν ειναι επιλεξιμη δαπανη και θεωρητικα δε μπαινει. Πρακτικα βρες εναν κουφωματα που εκτος απο εξωτερικα κουφωματα εμπορευεται και θωρακισμενες, υπερκοστολογισε στα μεγιστα τα εξωτερικα κουφωματα και βαλε τη θωρακισμενη σου δια της πλαγιας. Ολα γινονται.

 

Στον οροφο το U/2 μια χαρα το λαμβανεις, μιας και ειναι κοινοχρηστος πολυκατοικιας. Δυστυχως δε σου επιτρεπεται να μονωσεις κουτι ολον τον οροφο οποτε η επιδοτουμενη σου μονωση θα σταματα στο ΜΘΧ και θα κανει δοντι, εκτος κι αν θελει ο πελατης με ιδια κεφαλαια να μονωσει ολο περιμετρικα (η σε παιρνει με υπερκοστολογησεις αν βρεις ενα σχετικα φτηνο συνεργειο). Λαμπαδες και φυρα δε συμπεριλαμβανονται στα επιδοτουμενα τετραγωνικα μονωσης, οπως επισης ουτε και τα ανοιγματα. Κοινως τα τετραγωνικα που θα δηλωσεις στο xml σου για το ΠΕΑ, αυτα θα βαλεις και στην προταση παρεμβασεων.

 

Στα ΠΕΑ θα δηλωσεις εσυ ο,τι μετρησεις. 120,00τ.μ. λογικα θα βαλεις και δε θα εχεις κανενα προβλημα, στα περισσοτερα τετραγωνικα υπαρχουν προβληματα γιατι ζητουν τακτοποιηση. Σε πολλες περιπτωσεις, τα συμβολαια αναγραφουν μονο μεικτη εμβαδομετρηση και ετσι οι πελατες δηλωνουν περισσοτερα τετραγωνικα απο οσα πραγματικα εκμεταλλευονται ως βιωσιμο χωρο. Το πολυ πολυ να τους ζητησεις μια τροποποιηση των Ε9 τους στα τετραγωνικα που θα τους δωσεις. Συσταση ΟΙ δε χρειαζεται επ ουδενι για το προγραμμα.

 

Και, τελος, μπορεις να δικαιολογησεις επισης εξωτερικη θερμομονωση των τοιχων των διαμερισματων σου προς ΜΘΧ, αν θελουν, ωστε να μειωθουν και οι απωλειες εκει. Εξωτερικη ειναι, εκτος του διαμερισματος ειναι, ασχετως αν δεν ειναι προς εξωτερικο αερα.

 

Αυτα, ελπιζω να βοηθησα

 

Υ.Γ. Διαφωνω 100% σε ολα με τον προλαλησαντα!

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Καλά κάνεις και διαφωνείς. Οι αντιπαραθέσεις είναι στα πλαίσια του επιθυμητού σ' ένα forum επιστημόνων. Αρκεί να τεκμηριώνονται οι απόψεις και να μη είναι ισοπεδωτικές με ένα Υ.Γ.

Το μόνο που ίσως δεν καταγράφηκε σωστά από μένα ήταν ότι η αλλαγή του Ε9 και η σύσταση Ο.Ι. δεν είναι απαιτητές από το πρόγραμμα αλλά συμβουλή προς τον πελάτη του.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.