Μετάβαση στο περιεχόμενο

Η δήλωση 4014 διαφορετικής διαμερισμάτωσης "απαγορεύει" στη συνέχεια την αλλαγή χρήσης του χώρου.....


Recommended Posts

Νομίζω πως τζάμπα αγχωνόμαστε.... Τώρα που θα βγει ο νέος νόμος για τα αυθαίρετα, θα νομιμοποιήσει τα ήδη τακτοποιημένα κι έτσι όλα θα είναι "νομίμως υφιστάμενα" κατά ΝΟΚ... με 500€ επιπλέον βέβαια! :D

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 135
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Ουσιαστικά τους τακτοποιημένους χώρους δεν τους θεωρεί νόμιμους χώρους για αυτό και δεν επιτρέπει έκδοση άδειας. Φαντάζομαι όμως αυτό θα συμβαίνει όταν θα αναφερόμαστε στον συγκεκριμένο χώρο για την άδεια. Δηλαδή όταν σε πολυκατοικία χωρίς σύσταση έχει τακτοποιηθεί κατασκευή στο δώμα και εσύ αλλάζεις χρήση στο ισόγειο θα μπορείς να το κάνεις.

 

Επίσης πιστεύω ότι η περαιτέρω αλλαγή χρήσης σε τακτοποιημένο χώρο όντως κολλάει καθώς για την πολεοδομία η πρώτη αλλαγή χρήσης με άρθρο 24 του 4014 είναι σαν να μην υπάρχει (αυθαίρετη) και εκεί υπάρχει όντως θέμα. Όταν θα αποτυπώνεις λοιπόν την υφιστάμενη (τακτοποιημένη) χρήση για περαιτέρω αλλαγή χρήσης αυτή για την πολεοδομία θα είναι αυθαίρετη κατάσταση. Το ίδιο και για την διαμερισμάτωση. Για την πολεοδομία νόμιμη κατάσταση είναι μόνη αυτή που φαίνεται σε θεωρημένο σχέδιο προηγούμενης άδειας !

Link to comment
Share on other sites

martha1 έτσι όπως τα περιγράφεις είναι τα πράγματα.Σε κτίριο με νόμιμη άδεια και τμήμα με τακτοποίηση με άρθρο 24 θεωρείται νόμιμα υφιστάμενο το τμήμα του κτιρίου που έχει κατασκευασθεί σύμφωνα με την άδεια και άρα προχωράς σε άδεια προσθήκης στο τμήμα αυτό.Είναι η απάντηση που περίμενα από ΔΟΚΚ σε ερώτημα της πολεοδομίας Αιγάλεω για την περίπτωση τη δική μου.(Αν θυμάσαι το είχαμε συζητήσει σε καποιο άλλο σημείο του forum)

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστω rika το θυμαμαι.εγω βεβαια δεν εχω προσθηκη αλλα αλλαγη χρησης στο νομιμως υφισταμενο κομματι.αρα ειναι δυνατη η εκδοση αλλαγης χρησης ε ?παρολο που εχω ρυθμισμενα τμηματα στο κτιριο καθ υπερβαση του επιτρεπομενου σδ?αν εχεις επισημη απαντηση και μπορεις ανεβασε τη να τη δουμε.χωρις ονοματα φυσικα.σε ευχαριστω.

Link to comment
Share on other sites

Όταν τακτοποιείς χώρο δεν μπορείς να κάνεις καμία αλλαγή χρήσης ούτε στο τακτοποιημένο ούτε στο νόμιμο, γιατί πλέον συνολικά το κτίριο δεν ήταν νόμιμο. Παίρνει τη ρετσινιά από το τακτοποιημένο. Μπορείς να κάνεις μόνο αν είναι διαφορετική ιδιοκτησία και δεν επικοινωνούν μεταξύ τους οι χώροι.

Link to comment
Share on other sites

λοιπον Ιασονα.εχουμε ενα 4οροφο κτιριο.στον Α ,Β,Γ οροφο εχουμε σε καθε μια κατοψη στο πισω μερος του κτιριου(σκεψου ενα κτιριο που εφαπτεται σε ομορα δεξια και αριστερα) απο ενα Η/χ που εχει ρυθμιστει με τον 3843 .στο δωμα εχουμε αυθαιρετη επεκταση στο υπαρχον νομιμο δωμα που ρυθμιστηκε με τον 4014.επισης εχει αλλαξει η χρηση στον Α ας πουμε οροφο στο νομιμως υφισταμενο τμημα(το οποιο εχει και ρυθμισμενο η/χωρο με τον 3843.εγω καταλαβα οτι μπορω να κανω δηλωση με ενα φυλλο καταγραφης για την αυθαιρετη επεκταση δωματος και να δηλωσω την αλλαγη χρησης στο νομιμως υφισταμενο ,"προς εκδοση οικ.αδειας".και να εκδωσω μετα αδεια νομιμοποιοησης για την αλλαγη χρησης.εννοειται οτι οι αυθαιρετοι χωροι

εχουν γινει καθυπερβαση των επιτρεπομενων ορων της αδειας.

 

Λυπάμαι αλλά, δεν πρόκειται να "βγάλεις" την άδεια αλλαγής χρήσης!!!!

Link to comment
Share on other sites

σήμερα συνεδριάζουν στο αιγάλεω για να πάρουν συνολικά αποφάσεις. Δε μπορώ να απαντήσω με σιγουριά για τη δική σου περίπτωση γιατί δεν το συζήτησα με την Γαρδίκη. Διαβάζοντας όμως το έγγραφο θεωρώ ότι περιλαμβάνεται και η δική σου περίπτωση

Link to comment
Share on other sites

Ρε παιδιά τι μπάχαλο είναι πάλι κι αυτό το "έγγραφο"...

 

Μπορεί κάποιος να μου πεί τί υπερισχύει το έγγραφο ή η εγκύκλιος 7 (όσον αφορα την περαιτέρω αλλαγή χρήσης).

Link to comment
Share on other sites

Ιάσονα μιας και έθεσες το θέμα θα ήθελα να την αποψη σου και διορθωσε με αν κάπου κάνω λάθος.

 

Απο την παρ.2 της ενότητας Α του εγγράφου αντιλαμβάνομαι οτι το "μπαλάκι" πάει στις ΥΔΟΜ,

η παρ.4 είναι που τα μπερδέυει, με λιγα λόγια:

είναι δυνατόν να εκδόσουμε άδεια σε ακίνητο με νομιμως υφιστάμενες κατασκευές και αυθαίρετα που έχουν δηλωθεί?

 

για λόγους οικονομίας διοικητικών πράξεων (ανήκουστο) λέει έιναι δυνατή η η χόρηγηση μιας διοικητικής πράξης και μάλιστα δίνει το παράδειγμα "κατασκευή προσθήκη και αποπεράτωση αυθαιρέτου"

 

δηλαδή αν σε ένα ακίνητο έχω νομίμως υφιστάμενο κτίσμα 100τ.μ. και ακόμη ένα αυθαίρετο στα μπετά 100τ.μ. με συνολική επιτρεπόμενη δόμηση 200 τ.μ. μπορώ να εκδόσω άδεια προσθήκης κατ' επέκταση π.χ. 50 τ.μ. για το νομίμως υφιστάμενο και να αποπερατώσω το αυθαίρετο? με τις εξής υποπεριπτώσεις α) το αυθαίρετο μπορεί να νομιμοποιηθεί και β) το αυθαίρετο δεν μπορει να νομιμοποιηθεί?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.