Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σε δημόσια διαβούλευση το νέο νομοσχέδιο για τα αυθαίρετα


Engineer

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 744
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Συμφωνώ ότι πρέπει να ξεκαθαρίσει το τοπίο πρώτα, αλλά ειλικρινά έχουμε να αντιμετωπίσουμε μαζί με όλες αυτές τις ανατροπές και τις απορίες και τα διλήμματα των ιδιοκτητών που φυσικά ζητούν εξηγήσεις για την ...παρανομία του Ν4014, καθής και τι μέλλει γενέσθαι με τα λεφτά τους, αλλά και με τα λεφτά που περιμένω να πάρω εγώ. Περιπτώσεις αυθαιρέτων που έχω για να υποβάλλω τώρα, τι κάνω, τις παγώνω και περιμένω το νέο νόμο? Για τα αυθαίρετα που έχω υποβάλει, συνεχίζω να δίνω αρχεία στο ΤΕΕ με όσα προέβλεπε ο Ν4014,  ή επειδή κρίθηκε αντισυνταγματικός παγώνει και η διαδικασάι αυτή????

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ ότι πρέπει να ξεκαθαρίσει το τοπίο πρώτα, αλλά ειλικρινά έχουμε να αντιμετωπίσουμε μαζί με όλες αυτές τις ανατροπές και τις απορίες και τα διλήμματα των ιδιοκτητών που φυσικά ζητούν εξηγήσεις για την ...παρανομία του Ν4014, καθής και τι μέλλει γενέσθαι με τα λεφτά τους, αλλά και με τα λεφτά που περιμένω να πάρω εγώ. Περιπτώσεις αυθαιρέτων που έχω για να υποβάλλω τώρα, τι κάνω, τις παγώνω και περιμένω το νέο νόμο? Για τα αυθαίρετα που έχω υποβάλει, συνεχίζω να δίνω αρχεία στο ΤΕΕ με όσα προέβλεπε ο Ν4014,  ή επειδή κρίθηκε αντισυνταγματικός παγώνει και η διαδικασάι αυτή??

 

Αυτό είναι το θέμα, τι κάνουμε με τις εκκρεμείς υποθέσεις, είτε αυτές που είναι σε προσωρινή υπαγωγή είτε αυτές που είναι σε οριστική αλλά δεν έχουμε ανεβάσει όλα τα αρχεία της β φάσης. Και κυρίως τι λέμε στους πελάτες.

Link to comment
Share on other sites

Οταν κριθει ενας νομος αντισυνταγματικος πιστευετε οτι οσοι εχουν υπαχθει σε αυτο το νομο ειναι νομιμοι? Εμενα η λογικη μου λεει ΟΧΙ δεν ειναι νομιμοι εφοσον ειναι αντισυνταγματικος ο νομος.

Αρα ΟΛΑ στα νεο νομο.

Link to comment
Share on other sites

Οταν θα δημοσιοποιιθει η απόφαση του ΣΤΕ με τις πληροφορίες που εχουμε ο 4014 δεν θα καλυπτει πλέον κανέναν επι της ουσίας ακόμη και αν εχει ολοκληρωσει τη διαδικασία. Αυτο ακριβως σημαίνει αντισυνταγματικός στο σύνολο του...Ο 4014 δεν θα ειναι πλέον νομικό εργαλείο για να καλυψω τον πελάτη μου.Ετσι κατάλαβα.Δηλαδή πιστέυω οτι οταν ψηφιστεί ο νέος νόμος πρέπει να ενταχθει σε αυτόν συμψηφίζοντας τα πρόστιμα.

Link to comment
Share on other sites

Ερώτηση ενός... χαζού (εμένα εννοώ).

Ο 4014 υπολογίζει το ποσοστό υπέρβασης διαιρώντας τα παράνομα κάθε ιδιοκτησίας διά τα επιτρεπόμενα του οικοπέδου.

Το σχέδιο νόμου υπολογίζει το ποσοστό υπέρβασης διαιρώντας τα παράνομα κάθε ιδιοκτησίας διά τα επιτρεπόμενα που δικαιούται η ιδιοκτησία.

 

Όταν λέμε "ένταξη στο νέο νόμο και συμψηφισμός" μιλάμε για:

1. υπολογισμό του προστίμου με τον νέο νόμο

2. αφαίρεση των ήδη πληρωμένων ποσών

 

Βλέπετε ένα ψιλομπαχαλάκι ή μόνο εγώ (ο χαζός όπως είπα παραπάνω) το βλέπω????

Link to comment
Share on other sites

Εγώ το λέω μπάχαλο.

Γιατί αφενός εγώ πρέπει να κάνω νέες εργασίες άρα να πληρωθώ

αφετέρου ο ιδιοκτήτης νομίζει ότι έχει εξοφλήσει αλλά τελικά δεν έχει....

 

Και επειδή ήδη έχει πει ο υπουργός ότι ο μηχανικός δε θα πάρει λεφτά (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!, το ξεχάσαμε ήδη; το επόμενο πρωί της δημοσιοποίησης, στο ΜΕΓΚΑ...),

θα έχουμε πολλά ωραία....

 

 

2. ναι συμψηφισμος και τυχον επιστροφη χρηματων (λεμε τωρα)

επιστροφή πως?

Αφού στη μία διαιρείς με (Οικόπεδο x συντελεστή)

στην άλλη με (Οικόπεδο x συντελεστή x ποσοστό), όπου ποσοστό<=1.

Άρα στην καλύτερη θα βγει το ίδιο...

Edited by ssouanis
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.