Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αναστολή αύξησης των εισφορών του ΕΤΑΑ


κλεοβουλος

Recommended Posts

Τι κερδίσαμε ρε συνάδελφοι ;Δουλευόμαστε και μεταξύ μας . Μιλάμε για οικονομική ύφεση στον κλάδο που μας ρίχνει σε επίπεδα επιβίωσης και πολλοί από εμάς έχουν οφειλές από τις υφιστάμενες εισφορές . Το ΤΕΕ αντί να διαπραγματεύεται περί αυξήσεων ή όχι έπρεπε να διεκδικεί δυναμικά και αμετακίνητα, μειώσεις εισφορών αν έχει επίγνωση της οικονομικής κατάστασης των μελών του.

 

Πύρρειος νίκη...

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 162
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Ειναι μια πολυ μικρη ανακουφιση, .......επαναλαμβανω ομως , φανταστειτε να ηταν λιγο πιο συντονισμενοι οι μηχανικοι, .....αν στελναν 30000 επιστολες στο τσμεδε, αν ηταν 2,3 χιλιαδες απεξω.....

  • Upvote 5
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Το ζήτημα δεν είναι να μην αυξηθούν οι εισφορές μας. Το ζήτημα είναι να μειωθούν οι εισφορές μας. Από τη στιγμή που οι παροχές του ταμείου προς τους ασφαλισμένους έχουν μειωθεί και οι συντάξεις που δίνει έχουν μειωθεί, πρέπει αντίστοιχα να μειωθούν και οι εισφορές.

Επίσης πρέπει το ΤΣΜΕΔΕ να θεωρεί τα βιβλιάρια υγείας όλων των ασφαλισμένων. Πληρώνω κανονικά από το 1998 και επειδή δεν κατάφερα να πληρώσω τις εισφορές του 2012, δεν έχω υγειονομική κάλυψη ούτε εγώ ούτε τα δύο μικρά παιδιά μου. Πρέπει επίσης να μας χορηγήσει το ταμείο και ασφαλιστική ενημερότητα ώστε να μπορούμε να θεωρήσουμε μπλοκ αποδείξεων παροχής υπηρεσιών στη εφορία.

  • Upvote 7
Link to comment
Share on other sites

ikare13 και Βασίλη Κ. δε θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο!

 

Επί του θέματος, δε νομίζω ότι ίδρωσε τ' αυτί τους επειδή έλαβαν μερικές ενστάσεις στο φαξ τους...ίσως αυτό ήταν μια μικρή αφορμή για να ασχοληθούν επιτέλους με το κύριο πρόβλημα, που δεν άλλο απ' το ότι ένα μεγάλο κομμάτι του κόσμου πλέον δεν πληρώνει...είναι παράλογοι οι άνθρωποι ρε, δεν πάνε καλά...μην πληρώνετε λέμε!

Link to comment
Share on other sites

ωραια η γκρινια σας για να μειωθουν οι εισφορες, αλλα οι κινητοποιησεις ειχαν μεγιστη προσελευση 500 ατομων την 4-4-2013, ενω ολες τις υπολοιπες 6 εβδομαδες ειχαν μεγιστη 200 ατομα.

 

απο τον καναπε δεν γινεται κατι και δικαιολογιες δεν υπαρχουν για κανεναν. 200 ατομα δεν μπορουν να λυσουν τα προβληματα του κλαδου.

Edited by [email protected]
  • Upvote 9
Link to comment
Share on other sites

zavi, άμα είσαι πρωτοπορία στην αρχή είσαι μόνος, ο τρελός που φωνάζει. Αν καταφέρεις έστω και κάτι μικρό ίσως και να σε ακολουθήσουν κάποιοι. Ελπίζω περισσότεροι συνάδελφοι να ενώσουν τις φωνές τους με τους υπόλοιπους τρελούς.

Link to comment
Share on other sites

Θετικό το νέο συνάδελφοι αλλά όλα τα λεφτά ειναι το ΣτΕ. Δεν καταλαβαίνω ωστόσο γιατί αργήσαμε τόσο ν απαμε στα δικαστικά μέσα. Εδώ οι όλοι οι ακαμάτες του δημοσίου έχουν ξε@@@@ασει όλους τους νόμους κράτους τρόικας και εμείς τέσσερα χρόνια μετά και ακόμα τπτ.

Για το ΤΣΜΕΔΕ μία είναι η λύση: μείωση των εισφορών σε επίπεδο 15-25% και αύξηση των εισφορών από έργα και άδειες στο 10% (ειδικά μετά την κατάργηση και του 2% υπερ ΤΕΕ). Απλά τα πράγματα,έχεις δουλειά πληρώνεις, δεν έχεις δεν πληρώνεις. Οτιδήποτε άλλο είναι υποκρισία πιστέυω

  • Upvote 9
Link to comment
Share on other sites

Εγώ πάντως ήμουν εκεί για πέντε συνεχόμενες Πέμπτες και χθές Δευτέρα 29/4. Μάλιστα την Πέμπτη 25/4 φωνάζοντας στο ΔΣ του ΕΤΑΑ είπα να συζητηθεί το θέμα μείωσης των εισφορών και όχι της μη αύξησής τους και αφού χειρικροτήθηκα από τους συγκεντρωμένους, μου είπαν να το πάμε σιγά σιγά, ένα βήμα κάθε φορά. Δεν μπορούμε μου είπαν κατευθείαν να απαιτήσουμε μείωση των εισφορών.

Το ζήτημα είναι ότι είτε οι εισφορές του 2013 είναι αυξημένες, είτε είναι οι ίδιες με τις παλιές, εγώ που οφείλω τις εισφορές του 2012 συνεχίζω να μην έχω εγώ και τα παιδιά μου υγειονομική κάλυψη, και να μην μπορώ να θεωρήσω μπλοκ αποδείξεων παροχής υπηρεσιών στη εφορία.

  • Upvote 7
Link to comment
Share on other sites

Τελικά όσοι το αφήσαμε τελευταία στιγμή...πληρώνουμε σήμερα ? Δόθηκε 2μηνη παράταση ? Εκτός από ανακοινώσεις υπάρχει κάτι επίσημο ?

 

Λογικά σήμερα θα βγάλει ανακοίνωση το ΕΤΑΑ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.