Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΕΡΤ τέλος εποχής?... ποιάς εποχής?


OTTO_engine

Recommended Posts

Συμφωνούμε. Πως θα γίνουν όμως όλα αυτά ? Αυτό είναι το ζητούμενο.

Τι βλέπουμε, ότι αυτοί που δημιουργήσανε το πρόβλημα και αυτή την νοοτροπία στην κοινωνία είναι οι ίδιοι που υποτίθεται ότι θα μας βγάλουν από την λάσπη που μας ρίξανε.

'Οσοι κατά καιρούς, πρώην πολιτικοί και μη,  προσπαθούν να μιλήσουν και να πουν αλήθειες στον κόσμο, τους τρώει το σκοτάδι, εξαφανίζονται.

Μια ελπίδα θα μπορούσαν να είναι τα σχολεία και οι νέοι άνθρωποι, αλλά πάλι πως, αφού τις μισές μέρες με διάφορα προσχήματα δεν λειτουργούν. Τι να πω, τάχω χαμένα! :confused:

 

Καταρχήν θα πρέπει πρέπει να καταλάβουμε οτι δεν πρόκειται να μας βγάλουν απο την "λάσπη" που μας ρίξανε εδώ και 45 χρόνια. 

 

Το σκοτάδι όμως το έχει αποδεχτεί ο ίδιος ο κόσμος όπως έχει αποδεχτεί την πόλωση, τον κομματισμό, την Τροικα, την αναξιοκρατία κάτω απο το πέπλο στο εγώ κοιτάω την πάρτη μου και τι να κάνουμε. Ο ίδιος κόσμος ενώ γνωρίζει επιλέγει να μην δει, να μην το αφήσει να τον επηρεάσει, να προσπεράσει. Είναι μια αντίδραση φυσιολογική μέχρι το 2008. Σήμερα δεν έχουμε το δικαίωμα να το προσπεράσουμε διότι πλέον προσπερνάμε την ζωή μας και αυτή των παιδιών μας. 

 

Εύλογα κάποιος θα πεί "μα όλοι ίδιοι είναι τι να ψηφίσω?"  η απάντησή μου είναι απλή. Δεν λύνονται τα προβλήματα με ψήφους και σε καμία περίπτωση οι εκλογές δεν δίνουν δυνατότητα αλλαγών. Χρειάζεσαι πριν ρωτήσεις περί ψήφου να ρωτήσεις το εαυτό σου εάν είναι διατεθειμένος, εάν νιώθει την ανάγκη να αλλάξει κάτι. Εαν το καταφέρεις τότε είμαι σίγουρος οτι νέες πολιτικές δυνάμεις θα δημιουργηθούν σε αυτό τον τόπο που μπορεί να μας δώσουν την αξιοπρέπεια που πάντα ζητούσαμε. 

 

Τα σχολεία, πανεπιστήμια και αρκετοί απο τους "διανοούμενους" αποτελούν και αυτά πύργους αντίστοιχους με αυτόν της ΕΡΤ εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων. Είναι αδύνατο να περιμένεις τίποτα παραπάνω.   

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 359
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

@Didonis και άλλοι mods

 

Τί έγινε? Στο άλλο thread (Παγκοσμιοποίηση Νομισματικό ταμείο, και τραπεζική εξάρτηση κρατών) το post του thodoris1982 σβήστηκε, εδώ γιατί δεν ισχύει το ίδιο?

 

Αυτό έχει το ενεργό λινκ της πηγης (όπως αναφέρω και στο άλλο). Οπότε η όποια ευθύνη για τα όποια προσωπικά δεδομένα είναι της πηγής.

 


 

ορθό και αυτό.

α) Δημοσιεύθηκε επώνυμα σε έντυπο

β) Δεν αναφέρει ονοματεπώνυμα

Link to comment
Share on other sites

Αντάξει Ροδόπουλε εσύ περίμενε να έρθει ο Μπατμαν με τον Δικαστή Ντρεντ μαζί να ανοίξουν λογαριασμούς και να τους βάλουν και όλους μέσα....Έτσι απλά είναι τα πράγματα. Θα γίνει μία ΕΔΕ και η ΕΡΤ θα καθαρίσει σε μία ημέρα.

 

Δηλαδή ξαφνικά το πολιτικό σύστημα θα "ξυπνήσει" και θα πει "όπα ρε τι γίνεται εδώ πέρα ?! Να καθαρίσουμε την ΕΡΤ και τις πολεοδομίες και τα νοσοκομεία και τους δήμους..."

 

Για να τελειώνουμε στο Δημόσιο δεν υπάρχει η έννοια της "αυτοκάθαρσης". Το Δημόσιο δεν συμμαζεύεται. Αν κάτι έχει αρρωστήσει τελείως καλύτερα να το αφήσεις να πεθάνει. 

 

Ξαναέγραψα πιο πάνω ότι δεν γίνεται ένα κόμμα π.χ. η Ν.Δ. ξαφνικά να πει ότι τόσο καιρό βόλευε κόσμο και τώρα πρέπει να απολύσει. Μόνο πολιτικό κόστος θα έχει αυτό, ο ΣΥΡΙΖΑ θα της την πέσει και θα πει ότι τόσα χρόνια διόριζε και τώρα θυμήθηκε να καθαρίσει την ΕΡΤ, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ τα ίδια ενώ ο κόσμος οι μεν Μνημονιακοί θα πούνε ότι πάλι δεν θα γίνει τίποτα άρα δεν θα κερδίσει ψήφους από αυτούς ενώ οι Αντιμνημονικαοί ό,τι ακριβώς λένε τώρα για κλείσιμο της ΕΡΤ θα το έλεγαν αν απολύονταν μόνο 100 άτομα. Επομένως η Ν.Δ. σου λέει ας το πάω το πράγμα στα άκρα, ας πολώσω και όποιος κερδίσει. Ποντάρει ότι θα πάρει ψήφους Μνημονιακών. Το μέλλον θα δείξει εάν έχει δίκαιο.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ το έβαλα και προφανώς όπως καταλαβαίνετε, το έβαλα αφενός μεν για να υπάρχει και δεύτερη φορά, αφετέρου δε δεν το μετανιώνω.... Υπάρχουν παντού δημοσιευμένα σε όλο το internet. Για όποιον θέλει να ενημερωθεί μπορεί από π.χ. αυτά τα link (ΠΗΓΕΣ):

 

1. http://asyntaxtostypos.wordpress.com/2009/12/23/%CE%B5%CF%81%CF%84-%CE%B1-%CE%B5-%CE%B3%CE%B1%CE%BB%CE%AD%CF%81%CE%B5%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BA%CF%81%CE%BF%CF%85%CE%B1%CE%B6%CE%B9%CE%B5%CF%81%CF%8C%CF%80%CE%BB%CE%BF%CE%B9%CE%B1/

2. http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=27359&subid=2&pubid=13353135

3. http://www.tovima.gr/media/article/?aid=475391

4. http://national-pride.org/2009/12/31/%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%B8%CE%BF%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CE%B9%CE%BF-%CE%B5%CF%81%CF%84-%CE%BF%CE%B9-%CE%BB%CE%AF%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BD%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%AE%CF%82%CE%B1/

5. http://akros-empisteutikon.gr/?p=19549

6. http://aioniaellinikipisti.blogspot.gr/2013/06/blog-post_1066.html

 

κ.λπ.

 

 

Το σημερινό ερώτημα όμως είναι:

 

Ο Βενιζέλος και ο Κουβέλης θα τα βρουν με το Σαμαρά ή θα πάμε σε εκλογές τον Ιούλιο;;;;;;;;

Edited by ΙΑΣΟΝΑΣ
Link to comment
Share on other sites

Στη βράση κολλάει το σίδερο... Όταν είναι Πέμπτη κι επιλέγεις να συναντηθείς την... Δευτέρα, σημαίνει ότι πήρες την απόφασή σου.

 

Αν το πρωϊ, την ώρα που αποφασίζουν να... σταματήσουν τις ειδήσεις σε όλα τα κανάλια, δεν ανακοινώσεις ότι ρίχνεις την κυβέρνηση, είναι σαφές ότι στηρίζεις τις κυβερνητικές επιλογές.

 

Από βδομάδα, που θα ξεκινήσουν και πάλι οι ειδήσεις, θα αρχίσουν οι συζητήσεις των "αρχηγών" και μετά θα βρεθεί ένας τρόπος να αλλάξει η ατζέντα. Ίσως κι εντός εβδομάδας. Και μη την είδατε την ΕΡΤ μετά.

Edited by AlexisPap
Link to comment
Share on other sites

......

Ο Βενιζέλος και ο Κουβέλης θα τα βρουν με το Σαμαρά ή θα πάμε σε εκλογές τον Ιούλιο;;;;;;;;

Θα τα βρούνε.

Αφού ο Σαμ έφαγε πόρτα πρώτα από τον Αλιβιζάτο και στη συνέχεια από Παπούλια (καθώς γράφεται) μάλλον θα κάνει τα εξής: 

1. Εκβιασμό στους εταίρους ότι οδηγούν τη χώρα σε εκλογές, και δέσμευση για νεα ερτ άμεσα 

2. Κωλοτούμπα με μικρές απώλειες, αφού τη χρεώσει στους εταίρους

3. Αλλαγή πορείας, με αντάλλαγμα περικοπές θέσεων

Υπάρχει βέβαια και το σενάριο που λέει ότι τα έχουν ήδη βρεί απο καιρό, και μας δουλεύουν...

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ 100% μαζί σου. Θα κάνουν ό,τι πει ο Σαμαράς! Τόσο απλά!!!

Link to comment
Share on other sites

Εγώ το έβαλα και προφανώς όπως καταλαβαίνετε, το έβαλα αφενός μεν για να υπάρχει και δεύτερη φορά, αφετέρου δε δεν το μετανιώνω.... Υπάρχουν παντού δημοσιευμένα σε όλο το internet. Για όποιον θέλει να ενημερωθεί μπορεί από π.χ. αυτά τα link (ΠΗΓΕΣ):

.....

Και ορθά το έπραξες εσύ.

 

 

Να πω κάτι λίγο οφφ τοπικ αλλά σχετικό με το ζήτημα για θέματα προσωπικών δεδομένων και πηγών.

 

Και εμείς ως συντονιστές είμαστε μηχανικοί και όχι δημοσιογράφοι ούτε νομικοί.

Σαν και όλους τους μηχανικούς βγάζουμε τα ματιά μας με όλα όσα αφορά τον κλάδο μας, από θέμα ερμηνειών των ΓΟΚ και όλα τα αλλά που ξέρετε καλά μέχρι και τα λογιστικά και ένα σωρό άλλα.

Μη γίνουμε και ειδικοί (και ούτε είμαστε ή τουλάχιστον εγώ δεν είμαι) για τα δημοσιεύματα, για αναμεταδόσεις πληροφοριών για προσωπικά δεδομένα και πολλά πολλά αλλά.

 

Οπότε σε αμφιβολία αν υπάρχει παραβίαση και επειδή δεν γίνεται να αφιερώσουμε σε ένα κατά ουσία τεχνικό σίτε και όχι δημοσιογραφικό πέφτει το σβήσιμο.

Τώρα όποιος έχει τον χρόνο ή την γνώση ή την διάθεση να τεκμηριώσει κάτι και με βάση τα δημοσιογραφικά δρώμενα καλοδεχούμενο.

 

Εγώ προσωπικά όταν θα βλέπω ότι ο τάδε (όνομα επώνυμο) έχει αυτά κι αυτά (ας πούμε προσωπικά δεδομένα) και δεν έχει βάλει κάποιο ενεργό λινκ, (οπότε η ευθύνη είναι αλλού κι όχι εδώ) δεν έχω ούτε τον χρόνο ούτε την διάθεση να κάνε δημοσιογραφική επαλήθευση, οπότε σουτακι μέχρι νεοτερας.

 

Το «υπάρχουν παντού δημοσιευμένα» δεν καλύπτει. Διότι για τα πάντα ακόμα και τα πιο αντικρουόμενα πράγματα υπάρχουν παντού δημοσιευμένα κάτι.

Διότι επί κατηγορίας θα πρέπει να το αποδείξουμε και δεν είναι πάντα δεδομένο να αποδείξεις σε δικαστικό αίτημα ότι δεν είσαι ελέφαντας.

 

Όταν όμως υπάρχει το ενεργό λίνκ (και αν είναι δυνατό από έγκυρες πηγές) τότε κοιμόμαστε και πιο ήσυχα άνευ άγχους αγωγών από τρίτους.

 

Τέλος το οφφ τόπικ

 

Κι αν θέτε το συζητάμε σε ειδική ενότητα για καλύτερο συντονισμό ζητημάτων σαν αυτών. Αρκεί να μη θέτε να γίνει ο συντονισμός και ειδησεογραφικός.

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητέ μου φίλε, δεν αντιλέγω!!!

Προσωπικά ανησυχώ για ένα και μόνο πράγμα. Άμεσα ή έμμεσα το έχω μοιραστεί μαζί σας.

 

Πόσο θα μας επηρεάσει εμάς και τη δουλειά μας, αυτό που γίνεται με την ΕΡΤ;;;;

Οι όποιες εξελίξεις συντελεστούν τις επόμενες ημέρες ή τους επόμενους μήνες, πόσο θα επηρεάσουν και σε τι βαθμό εμάς και τη δουλειά μας;;;

 

Θεωρώ πως έτσι πρέπει να σκεφτόμαστε όλοι μας. Προς αυτή την κατεύθυνση να προβληματιζόμαστε και το κυριότερο ν' ανταλλάσσουμε μεταξύ μας σκέψεις - απόψεις - ιδέες - συμπεριφορές κ.λπ.

Π.χ. Υπάρχει περίπτωση με όλον αυτόν το σαματά, που γίνεται και που θα συνεχιστεί εντονότερα (κατά την προσωπική μου άποψη) να βγει νομοσχέδιο για νέες ρυθμίσεις αυθαιρέτων;;;; H' για ηλεκτρονική ταυτότητα;;;;;; Kι αν γίνουν εκλογές κ.λπ.;;;;;;; Ο "άλλος" "τρελάθηκε" κι αν συνεχίσει (που θα συνεχίσει) αυτή την "τρέλα" και πει 20.000 αστυνομικοί - λιμενικοί - πυροβέστες out, 15.000 εκπαιδευτικοί out κ.λπ. μέσα στον Ιούλιο - Αύγουστο τι θα γίνει;;;;;

Edited by ΙΑΣΟΝΑΣ
Link to comment
Share on other sites

@ΙΑΣΟΝΑΣ, Didonis

 

Το σχόλιο μου δεν ήταν μόμφη στο πρόσωπό σας. Απλώς δεν κατάλαβα γιατί υπήρχε αυτή η διαφορετική αντιμετώπιση σε σχέση με τον thodoris1982.

 

Και εσύ από κάποιο blog/site το βρήκες τον πίνακα και στην τελική δεν χρειάζεται και πολύ για να βρεις πχ ποια είναι η Π.Γ. ιδιαιτέρα του (πα)Λιάτσου, αρκεί ένα googling.

 

 

Η πρακτική του να κάνεις αναφορά σε sites/blogs για επιχειρηματολογία είναι, κατ' εμε, τόσο αστεία όσο και η αυτοαναφορά του Λιακόπουλου στα βιβλιά του ("δεν το λέω από το κεφάλι μου, διαβάστε τα βιβλία μου για να δείτε").

 

Εφόσον λοιπόν σβήστηκε το σχόλιο του thodoris1982, θεωρώ ότι πρέπει να σβηστεί και το σχόλιο του ΙΑΣΟΝΑΣ. Αλλά, δεν θα χαλάσουμε και τις καρδιές μας. :smile:

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.