Μετάβαση στο περιεχόμενο

[Α04] Τοπογραφικό Διάγραμμα βάσει Ν. 4178/13


Recommended Posts

τελικα για συμβολαιο εντος οικισμου κατω των 2000 κατοικων απαιτειται εξαρτημενο τοπο?

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 699
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Αν μιλάμε για οικόπεδο στο οποίο δεν υπάρχει σύσταση καθέτου ή αν υπάρχει, έχει γίνει μετά την 8-8-2013 τότε κατά την μεταβίβαση απαιτείται τοπογραφικό (εξαρτημένο).

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστω Παυλο,το κακο εδω οι συμβολ/φοι δεν γυρευουν εξαρτημενο κ εχει παγιωθει μια κατασταση απο ολους τους συναδελφους,να μη δινουμε εξαρτημενα (μιλαμε για σπιτακια 2οροφα των 25-40 τμ συνηθως),η το πολυ πολυ να παιρνουμε τις συντεταγμενες των ορθοφωτοχαρτων ,αφου εντοπιζονται ευκολα...Αραγε υπαρχει καποια ευθυνη απο μερους μας,η κ λογος ακυρωτητας των συμβολαιων?

Link to comment
Share on other sites

Νίκο καλημέρα.

Αν κάνεις χρήση ορθοφωτοχάρτη οι αποκλίσεις είναι μεγάλες, διότι δεν έχεις κάνει επίγεια μέτρηση.

Κατανοώ ότι το κόστος είναι μεγάλο για τόσο μικρό οικόπεδο, αλλά ο νόμος είναι σαφής. Όπου προκύπτει ότι απαιτείται τοπογραφικό κατά τη μεταβίβαση αυτό θα είναι εξαρτημένο. 

Αν τώρα κάποιος βάλει τις ΕΓΣΑ συντεταγμένες από το απόσπασμα της ΕΚΧΑ παίρνει και την ευθύνη. 

Ας σκεφτούμε ότι με τις συντεταγμένες του ορθοφωτοχάρτη (απόκλιση) μπορεί η μια πλευρά οικοπέδου να πέφτει στο γείτονα ή στο δρόμο. 

Νομίζω ότι το εξαρτημένο είναι μονόδρομος πλέον. 

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι επειδή τα 'χω ψιλοξεχάσει (αναδουλειά...) για αυθαιρεσίες σε κτίριο εκτός σχεδίου, με ΟΑ, δεν  χρειάζεται τοπογραφικό, σωστά;

Link to comment
Share on other sites

ΔΕ χρειάζεται βάσει νόμου,αλλά θα χρειαστεί ΟΤΑΝ εκδοθεί βεβαίωση μεταβίβασης.Εγώ ποτέ δεν έχω κάνει εκτός χωρίς τοπογραφικό.πάντα κάνω για να :

1)Σιγουρευτώ για αποστάσεις από όρια

2)Σιγουρευτώ για τυχόν μεγάλες μετακινήσεις του κτιρίου
3)Σιγουρευτώ οτι το γεωτεμάχιο είναι άρτιο και οικοδομήσιμο και δεν έγινε καμιά χοντρομαμουνιά στην άδεια
4)Βοηθηθώ για το περίγραμμα του κτιρίου,παραγωνιάσματα, κ.λ.π

Αν δεν κάνεις τοπογραφικό ΠΩΣ θα είσαι σίγουρος-σωστός για τα παραπάνω?Εγώ δε νομίζω οτι μπορείς να είσαι,οπότε η τακτοποίησή σου μπορεί να βγει -χωρίς να φταίς εκ πρώτης όψεως αφού δεν ήσουν υποχρεωμένος από το νόμο για τοπογραφικό- από λίγο έως ΕΝΤΕΛΩΣ λάθος σε πιθανή μελλοντική μεταβίβαση και έλεγχο από συνάδελφο που θα ελέγξει για τον αγοραστή, και μετά άντε βγάλε άκρη με τον ιδιοκτήτη...

Τοπογραφικό σε ΕΓΣΑ για να γίνει η δουλειά σωστά και αν δε θέλει ο ιδιοκτήτας ας πάει αλλού λέω -και κάνω- εγώ.Ομοίως αν δε θέλει,ας μην βγάλει ακτινογραφία όταν σπάσει κανά πόδι ή ας μην κάνει εξετάσεις σε άλλο πρόβλημα υγείας,ας πάει σε γιατρό-χειρομάντισσα να του ρίξει τα χαρτιά για να τον γιατρέψει... ;)

 

Edited by Greenick
  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

Μπράβο Greeknick, τέτοια υποστήριξη ΠΜ προς ΤΜ δεν έχω ξαναδεί...φυσικά και έχεις απόλυτο δίκιο αλλά είναι και το κόστος στη μέση ξέρεις...

Link to comment
Share on other sites

Julius Caesar δεν ξέρω τι γίνεται στην αγαπημένη μου Θεσσαλονίκη  -που έχω να τη δω σχεδόν ένα χρόνο και έχω σκάσει-,αλλά εδώ δεν έχουμε και πολλά τέτοια θέματα.Άλλωστε ένα καλό τοπογραφικό διασφαλίζει τη δουλειά μας αλλά και τον ιδιοκτήτη έναντι "κακής" τακτοποίησης.Φυσικά είναι και το κόστος στη μέση,αλλά προσωπικά δεν αφήνω και πολλά περιθώρια στον πελάτη..Λέω τι χρειάζεται,εξηγώ και λίγο αν ρωτάει πολλά και τέλος.Δηλαδή αν ήταν ο πελάτης στο γιατρό,θα παζάρευες τι είδους εξετάσεις χρειάζεται να γίνουν?Αστεία πράγματα...

Έχω χάσει βέβαια και δουλειές έτσι,αλλά έχω κερδίσει,σε εκτίμηση,σε άλλους πελάτες,σε χρήμα (αξία τοπογραφικού) και σε σε ύπνο ("σιγουρότερες" τακτοποιήσεις)... ;)

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Γιατρός Vs Μηχανικός = 1 - 0 (όποτε και να παίξουν).

Edited by ΙΑΣΟΝΑΣ
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.